Bıçak Sanatı - Forum

Strider Sa modeli yapımı için gerekli malzeme

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
Strider Sa modeli yapımı için gerekli malzeme
« : 16 Mart 2011, 17:44:41 »
http://picasaweb.google.com/106440800647550783783/BCakTasarMlar?authkey=Gv1sRgCLPf3uz7qrPKSA&feat=directlink#5512385703022542210

linkteki modeli kolay yapabileceğimi düşünerek ve sap kısmına kabza yapımı işi olmayacağı için seçtim. Yarın gerekli el aletlerini tedarik için gıda çarşısına gideceğim. Bıçak malzemesi olarak bir eğe mi alayım yoksa başka bir malzeme mi? Yapacağım bıçağı muhtemelen hatıra olarak saklayacağım ve birşey kesmek için kullanmayacağım için başlangıçta ısıl işlem gerektirmeyen kolay işleyebileceğim bir malzeme önerir misiniz?
Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.
« Son Düzenleme: 16 Mart 2011, 17:54:17 Gönderen: meteoravcısı »

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Strider Sa modeli yapımı için gerekli malzeme
« Yanıtla #1 : 16 Mart 2011, 19:43:07 »
Sorması ayıp İzmir'in içinde misiniz?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
« Yanıtla #2 : 16 Mart 2011, 19:58:29 »
Evet Buca dayım.

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
« Yanıtla #3 : 16 Mart 2011, 22:27:11 »
Paslanmaz çelik sanayi tipi mutfak yapan atölyelerden paslanmaz çelik alsam işe yarar mı? Kaç mm kalınlığında olmalı

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #4 : 16 Mart 2011, 23:41:33 »
Eeee, yaramaz.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
« Yanıtla #5 : 17 Mart 2011, 00:03:12 »
peki ne almak gerekli, fazladan bir adet eğe mi almalı (eğe alırsam yumuşatmam gerekir mi)?

« Yanıtla #6 : 17 Mart 2011, 00:16:16 »
İlk mesajınızda bıçağı kullanmayacağınızı yazmışsınız, buradan yola çıkarsak bıçağın sertleştirilmesi yada yumuşak olması sizin için pek önemli olmadığı anlaşılıyor. O zaman dediğiniz gibi mutfak yapanlardan 3 mm yada yakın kalınlıkta bir parça paslanmaz çelik alsanız işinizi görür ama kullanırım derseniz o zaman emeklerinizi boşa gider. Eğe alırsanız işlemeden önce yumuşatma yapmalısınız ama aklınızda bulunsun eğeden yapılan bıçak zaman içerisinde paslanır.

Berke Boyacı

« Yanıtla #7 : 17 Mart 2011, 17:24:40 »
Ben size yardımcı olabilirdim ama elimdeki son çelik plakayıda kullandım... Dedemin dediğine göre 1. sanayide herçeşit şey varmış. Bir bakın derim ben oralarda çelik ticareti yapan yerler var.

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
« Yanıtla #8 : 17 Mart 2011, 17:35:32 »
Bu gün gıda çarşısındaki bir arkadaşın mağazasından 6 adet eğe aldım. Yarın da çelik arayışına gireceğim. Bu arada bu hobiyle ilgilenen arkadaşların mutlaka birer sütunlu matkabı var mı? Yada olmazsa olmaz elektrikli cihazlar hangileri?

Berke Boyacı

« Yanıtla #9 : 17 Mart 2011, 18:22:30 »
Tek ihtiyacınız stünlu matkaptır elektrikli alet olarak ileri zamanlarda ise bant zımpara inanılmaz bir kolaylık sağlar bir bıçağı yaparken size saatler kazandırır. Stünlu matkap ise sap deliklerini delmede olmazsa olmazdır. Çünkü sap delikleri tam dik açıyla düzgün delinmezse pin çakarken falan zorluk olur...