Bıçak Sanatı - Forum

Boynuz Saplı Kemiksiz Bıçak

Unfocused

• *
  • 8
  • Yer: Giresun
Boynuz Saplı Kemiksiz Bıçak
« : 07 Aralık 2013, 23:10:09 »
Haluk Usta'nın (Giresun Bıçakçısı) yaptığı bir bıçaktır, şu sıralar dükkanın vitrininde durmakta. Sapında manda boynuzu kullanılmış, çeliğinden ise paslanmaz çelik(krom çeliği) tercih edilmiştir. Mühür olarak Haluk Usta'nın kullandığı çotanak ve martı sembolleri mevcuttur. Bıçak kemikli etleri sıyırmakta kullanılmak amacıyla tasarlanmıştır. Fotoğraflarda ufak tefek toz zerrecikleri görünse de bıçağın parlak bir yapısı mevcuttur.

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
Ynt: Boynuz Saplı Kemiksiz Bıçak
« Yanıtla #1 : 07 Aralık 2013, 23:11:55 »
güzel bir çalışma, ustanın ellerine sağlık.
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

Serkan KILCI

• mgWayncUF
  • 246
    • join adult dating now
  • Meslek: egitim
  • Yer: Aksaray
« Yanıtla #2 : 08 Aralık 2013, 10:06:34 »
Çok güzel olmuş ellerinize sağlık.
Nacizane bir sorum olacak bu krom çeliğinin numarası nedir acaba bura satılanlar 304 ve 304L numaralı olanlarıda işe yararmı? bu konuda bilginiz varmı?

« Yanıtla #3 : 08 Aralık 2013, 12:42:52 »
Çok güzel olmuş ellerinize sağlık.
Nacizane bir sorum olacak bu krom çeliğinin numarası nedir acaba bura satılanlar 304 ve 304L numaralı olanlarıda işe yararmı? bu konuda bilginiz varmı?
304 veya 304L sadece paslanmaz çeliktir, sertleştirilebilirliği yoktur maalesef. Sadece "marenzitik paslanmaz" çelikler sertleştirilebilir.

Serkan KILCI

• mgWayncUF
  • 246
    • join adult dating now
« Yanıtla #4 : 08 Aralık 2013, 14:43:22 »
Sefa hocam bilgi için teşekkürler

Unfocused

• *
  • 8
  • Yer: Giresun
« Yanıtla #5 : 08 Aralık 2013, 22:35:28 »
Serkan Bey ne yazık ki kullanılan çeliğin numarasını ben de bilmiyorum, Haluk Usta'dan öğrenmem gerek.

Serkan KILCI

• mgWayncUF
  • 246
    • join adult dating now
« Yanıtla #6 : 09 Aralık 2013, 18:33:05 »
öğrenmenize gerek kalmadı teşekkürler benim amacım bura rahat bulunan 304 v 304l çelikleridenmi acaba diyeydi onlarında sertleştirilemediğini öğrenmiş olduk.