Bıçak Sanatı - Forum

Ustura yapımı :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Ustura yapımı :)
« Yanıtla #80 : 06 Aralık 2013, 01:11:16 »
Bir ara telfonda konuştuğumuzda tam bıçaklık eğeler varmış demiştim ya, ha işte o eğe bu eğe :)

« Yanıtla #81 : 06 Aralık 2013, 01:12:42 »
O zaman sen bir konu aç Silahli Kuvvetlerimiz kullanimi için bir biçak tasarimi yarişmasi yapalim birinci gelen projeyi ben dahil gönüllü bir grupla hayata geçirelim en zor testleri yapalim ayrica test yapmak için gönüllü kişilere yollayalim çikan test sonuçlarida tatminkar olursa Silahli Kuvvetlerimize arzeder beğenilerine sunariz burada artik gerekli alt yapiyi oluşturacak iş ,teknik,dizayn,ve beyin gücünün oluştuğu kanatindeyim..
Bence müthiş bir fikir Kaya ustam bu fikri sunduğunuz için nekadar teşekkür etsem azdır. Bence bu forumdaki bilgilerle ve ustalarımızla çok daha fazlası çıkacaktır ve inanıyorum ki patenti bile alınacaktır gerçekten fikriniz beni çok coşkulandırdı adeta can atıyorum Kaya ustam, süpersiniz tek kelimeyle :)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #82 : 06 Aralık 2013, 01:15:57 »
Ah  biliyorum biliyorum  kolum kanadim kirik olmasa birde prangalarim
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Kaya

• 2867
« Yanıtla #83 : 06 Aralık 2013, 01:23:30 »
Özgür o zaman  cesur ol bir konu aç hatta birinci gelen tasarimin sahibinede bu biçaktan yapar hediye ederiz saniyorum bu durum katilimi arttirmada tetikleyici olacaktir.

« Yanıtla #84 : 06 Aralık 2013, 01:33:56 »
Özgür o zaman  cesur ol bir konu aç hatta birinci gelen tasarimin sahibinede bu biçaktan yapar hediye ederiz saniyorum bu durum katilimi arttirmada tetikleyici olacaktir.
Siz isteyin yeter Kaya Ustam ben de şimdi konu başlığı düşünüyordum güzel birtane, ancak durumu tam anlayamadığım için söylüyorum sizin için olumsuz bir sonuç varsa olmaz,  katilinizin katili oluruz bir söz vardı aklıma ne yazıkki gelmedi tam bu konuyla alakalıydı konuyu açayımmı ustam.
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Kaya

• 2867
« Yanıtla #85 : 06 Aralık 2013, 01:40:25 »
Özgür'cüm konuyu iyi düşün özenli düşülmüş yerli ve kararli olursa sonuda başlangici gibi olacaği kanaatindeyim , ama sakin derslerini ihmale bir vesile de olmasin aksine sanada motivasyon olsun...

Bana olumsuz etkiden ziyade iyileşmem için psikolojik bir sinerji olacaktir sen hiç merak etme..
« Son Düzenleme: 06 Aralık 2013, 01:43:14 Gönderen: Kaya »

« Yanıtla #86 : 06 Aralık 2013, 01:50:14 »
Özgür'cüm konuyu iyi düşün özenli düşülmüş yerli ve kararli olursa sonuda başlangici gibi olacaği kanaatindeyim , ama sakin derslerini ihmale bir vesile de olmasin aksine sanada motivasyon olsun...

Bana olumsuz etkiden ziyade iyileşmem için psikolojik bir sinerji olacaktir sen hiç merak etme..
Sizin için de bir moral ve destek olacaksa seve seve bu konuyu açar ve araştırmalar yaparım Kaya abi, derslerimi de asla aksatmaz zaten, aksine dediğiniz gibi bana da çok büyük bir moral ve destek olacaktır. Birlikten kuvvet doğar gerçekten hep birlikte  güzel bir projeye imza atacağımız kanaatindeyim bu işi sizlerle birlikte çok isteyerek seve seve yapmaya hazırım hemen güzel bir konu başlığıyla işe başlıyorum ozaman saygılarımla  :)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Kaya

• 2867
« Yanıtla #87 : 06 Aralık 2013, 01:54:25 »
;)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #88 : 06 Aralık 2013, 18:10:24 »
Sefa Ustam, testere fikri süpermiş. Aklına eline sağlık. Ben de kesin deneyeceğim bu tekniği. Şimdiye kadar ben freze kullandım bu iş için. Frezeye bir dremel kesicisi bağlıyorum, Bıçağı dikine mengeneye tutturup aşağı yukarı eksende hassas inererk adım adım kesik atıyorum. Dremel kesicisi esnemezse sonuç oldukça temiz çıkıyor:

Ancak çok zaman alıyor işlem, bu testere fikri çok daha verimli bir yönteme benziyor.

Bu arada Kaya ve Özgür, destek isterseniz burdayım  ;)

Kipmen Sanat web sitesi

Kaya

• 2867
« Yanıtla #89 : 06 Aralık 2013, 19:13:24 »
aslinda testere fikri benimdi zannediyordum yoksa karistiriyormuyum  ;)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #90 : 06 Aralık 2013, 19:38:57 »
Benimde gözümden kaçmış evet Kaya kardeş sen söylemişin. Aklın yolu birdir işte aynı şeyleri düşünebiliyoruz.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #91 : 06 Aralık 2013, 20:41:15 »
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=4923.0

ben bu calismada metali ince ucken egeyle  cizip ince kare  egeyle derinlestirmistim pek  ince kare egenin alt kismindada buyuklerde oldugu gibi disleri var ama cok dikkat gerektiriyo testere fikri gercekten cok zekice  :2up

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #92 : 06 Aralık 2013, 21:03:22 »
aslinda testere fikri benimdi zannediyordum yoksa karistiriyormuyum  ;)
Kusura bakma Kaya  :(, kısıtlı zamanda foruma girince konuları çok hızlı okumak zorunda kalıyorum böyle hatalar olabiliyor. Uyarı için teşekkürler ....

Kipmen Sanat web sitesi

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #93 : 06 Aralık 2013, 21:21:20 »
Aslinda frezeyle yapilmayacak is degil gibi geliyor , dremelin kesici uclarinin pek ise yarayacagini zannetmiyorum , sabit bir sistemle kanal acilacaksa diskler sürekli kücülecegi icin kanalin baştaki derinligiyle sondaki derinliği tutmayacaktir. Kesici disklerin metal onlari  , frezeye takilabilek bir aparat üzerine Sefa ustamın yaptigi gibi arasina pul konularak siralanirsa , tek seferde birden fazla kanal acabilir , Ankarada Muammer ustamin bu yöntemle civa celiginden deri izleme kalemleri yaptigina şahit olmuştum :) biraz ugrasilirsa eğe de yapilabilir bence :)
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #94 : 06 Aralık 2013, 21:28:42 »
Aslinda frezeyle yapilmayacak is degil gibi geliyor , dremelin kesici uclarinin pek ise yarayacagini zannetmiyorum , sabit bir sistemle kanal acilacaksa diskler sürekli kücülecegi icin kanalin baştaki derinligiyle sondaki derinliği tutmayacaktir. Kesici disklerin metal onlari  , frezeye takilabilek bir aparat üzerine Sefa ustamın yaptigi gibi arasina pul konularak siralanirsa , tek seferde birden fazla kanal acabilir , Ankarada Muammer ustamin bu yöntemle civa celiginden deri izleme kalemleri yaptigina şahit olmuştum :) biraz ugrasilirsa eğe de yapilabilir bence :)
Kesici diskler iş görüyor. Mutlaka metal disklerden veya elmas-karbür filan olmasına gerek yok. Sonuçta X koordinatında bıçağı diske yaklaştırırken diskin bıçağa değdiği anı 0 noktası olarak varsayıyorsun, izafi olarak küçülen disk bile olsa aynı derinlikte kesik atmak hiç zor değil. Kişisel olarak ben sıkıntı çekmiyorum o konuda...
« Son Düzenleme: 06 Aralık 2013, 21:39:42 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

Kaya

• 2867
« Yanıtla #95 : 06 Aralık 2013, 21:33:55 »
Aslinda bir radiuslu bir kare bir uçgen gibi freze çakilarini malafa üzerine dizip değişik desenler gibi fantaziler hayal etmek mümkün

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #96 : 06 Aralık 2013, 21:46:31 »
İllaki ustam , yapilmaz diye birsey yok , benim kastım metal disklerle daha iyi sonuc alinabilecegi yönündeydi :)
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

« Yanıtla #97 : 06 Aralık 2013, 23:37:44 »
Sefa Ustam, testere fikri süpermiş. Aklına eline sağlık. Ben de kesin deneyeceğim bu tekniği. Şimdiye kadar ben freze kullandım bu iş için. Frezeye bir dremel kesicisi bağlıyorum, Bıçağı dikine mengeneye tutturup aşağı yukarı eksende hassas inererk adım adım kesik atıyorum. Dremel kesicisi esnemezse sonuç oldukça temiz çıkıyor:

Ancak çok zaman alıyor işlem, bu testere fikri çok daha verimli bir yönteme benziyor.

Bu arada Kaya ve Özgür, destek isterseniz burdayım  ;)
Emre abi bu projede destek vereceğiniz için çok sevindim gerçekten  ^-^ konuyu sanırım 1 saate kadar açarım sayımız nekadar artarsa projemiz okadar özenli ve harika olacaktır süpersiniz çok teşekkürlerimi sunarım Emre abi :)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

« Yanıtla #98 : 06 Aralık 2013, 23:39:57 »
Bu arada dişli çalışmanız mükemmel olmuş tebrik etmeyi unutmuşum yazarken  :D ellerine sağlık Emre abi  :2up
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®