Bıçak Sanatı - Forum

Damascus kiridashi-2

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
Ynt: Damascus kiridashi-2
« Yanıtla #20 : 21 Ekim 2013, 16:41:22 »
Olmaz mı mükemmel :2up

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #21 : 21 Ekim 2013, 16:45:58 »

Çok sağolun ustam daha iyilerine umarım. :)
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #22 : 22 Ekim 2013, 12:12:00 »

Çok sağolun ustam daha iyilerine umarım. :)

İnşallah ;D

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #23 : 22 Ekim 2013, 22:22:48 »
Tekrardan merhaba herkese. :)
Buda benim ilk kılıfım umarım beğenirsiniz. Eleştirin lütfen! :)

"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

samet bayraktar

• 101
  • Meslek: mobilya satışı
  • Yer: ankara
« Yanıtla #24 : 22 Ekim 2013, 23:53:29 »
kardeş eline sağlık çok güzel olmuş . kılıfta çok başarılı devamını bekliyoruz makinanda bitti artık ;)
demir tava gelir ; kömür biter.
akıl başa gelir ; ömür biter ... !

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #25 : 22 Ekim 2013, 23:59:17 »
Ellerine sağlık Sertaç kardeşim. Deri olarak ne kullandın? Bu tür bıçakta deriyi ıslatıp düzgün bir kalıplama yapsaydın daha mı güzel olurdu acaba. Bu şekilde bıçak yerinden çok rahat çıkar gibi duruyor. Birde kesim yerlerine pah kırıp yuvarlatsaydın daha estetik dururdu sanki. Dikiş başarılı görünüyor. Bu arada kılıf yapımı o kadarda basit değilmiş, bende benim neckere kılıf yaptım oradan biliyorum.

« Yanıtla #26 : 23 Ekim 2013, 00:19:45 »
Sertaç, bence de kılıf bıçağın ruhunundan çok uzak. Salim'e katılıyorum, ıslatıp kalıplama yaparak bıçağın formuna uygun bir kılıf çıkarabilirdin ve çok güzel olurdu ( yapacağından eminim  ;) ) dikişler gerçekten de düzenli olmuş.

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #27 : 23 Ekim 2013, 07:38:02 »
kardeş eline sağlık çok güzel olmuş . kılıfta çok başarılı devamını bekliyoruz makinanda bitti artık ;)

Teşekkürler abi daha iyileri senin olur umarım. :)

Ellerine sağlık Sertaç kardeşim. Deri olarak ne kullandın? Bu tür bıçakta deriyi ıslatıp düzgün bir kalıplama yapsaydın daha mı güzel olurdu acaba. Bu şekilde bıçak yerinden çok rahat çıkar gibi duruyor. Birde kesim yerlerine pah kırıp yuvarlatsaydın daha estetik dururdu sanki. Dikiş başarılı görünüyor. Bu arada kılıf yapımı o kadarda basit değilmiş, bende benim neckere kılıf yaptım oradan biliyorum.

Teşekkürler abi deri olarak bitkisel tabaklanmış deri kullandım.Deriyi ıslatıp kalıplama yaptım zaten bıçağı kılıfa soktuğum zaman hiç bir şekilde düşmüyor. Fotoğrafı çektikten sonra yuvarladım aslında. Kılıf yapımı gerçekten basit değil en azından göründüğü gibi basit değil çok sabırlı olmak gerek. :)

Sertaç, bence de kılıf bıçağın ruhunundan çok uzak. Salim'e katılıyorum, ıslatıp kalıplama yaparak bıçağın formuna uygun bir kılıf çıkarabilirdin ve çok güzel olurdu ( yapacağından eminim  ;) ) dikişler gerçekten de düzenli olmuş.

Sefa ustam teşekkürler dediğim gibi ıslatıp kalıplama yaptım ama bıçağın ağzı saptan daha geniş olduğu için foruma uygun bir bıçak çıkartamadım. Bugün kargoya veriyorum bıçağı yeni sahibine doğru yol alacak. :) Dikiş konusunda her iki tarafıda iğneli olan pergellerden kullandım.

Rıza

• *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
« Yanıtla #28 : 23 Ekim 2013, 11:36:54 »
Elinize sağlık.Çok güzel bir çalışma olmuş.

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #29 : 23 Ekim 2013, 11:50:57 »
Elinize sağlık.Çok güzel bir çalışma olmuş.
Teşekkürler ustam sağolun. :)