Ustam eline sağlık. Çok şık ve gösterişli, aynı zamanda zarif. Hayran olmamak elde değil. Biraz malzemelerden bahseder misin? Namluda katmanlarda hangi çelikler var, kim dövdü? Sap malzemeleri ve desenlerdeki parçalar neler?
Bu konu burda kalmış. Hem yeni fotolar ekleyeyim hem de biraz bilgi vereyim.
Namlu Ege Ustam tarafından dövülüp hediye edilmişti bana. Kendisinin Bursa'daki çalışmalarını da gördüm mest oldum. Tekrar teşekkür etmek isterim. Rengi içinde buradan özür dileyeyim. Ama kullanıcısı böyle beğendiği için kahve olayına girmedim. Bence daha güzel bir rengi hakediyordu.
Sapın metal kısımları pirinç gümüş ve bakır. Gravürü yapılıp amonyak ile karartıldı. Desenler Hatai desenler.
Ahşap kısmı hatırlamıyorum. Stabilize huş heralde. İç süslemeleri yine Eseri İstanbul tarzı sedef ve gümüş kakma. Burda da negatif bir uygulama yapıldı.
aynı malzemeler kın üzerinde de yer almakta. kında iç kısımda ceviz bir kın var dışı ise vaketa deri.
Kutu yine ceviz geçme üzerine Mehmet Marangozdan aldığım bir kaplama malzemesi. Kutudaki işlemeler benim logo kuka eserin sahibinin monogramında ise mamut dişi ceviz daire kasa şimşir. Zemini yine unuttum ama ambonya olması lazım.