Bıçak Sanatı - Forum

olta tamirden anlayan varmı

beyaz

• *
  • 43
  • Meslek: serbest
  • Yer: istanbul
olta tamirden anlayan varmı
« : 03 Mart 2013, 18:17:12 »
merhaba arkadaşlar,forumda zaman zaman balık tutan arkadaşların yazısını okudum bu yüzden soruyorum
yaz bitiminde arkadaşlarla balığa giderdik,ama şişman bir adam oltayı eline alıp o gün tutayım derken misine sarma makinasını bozmuş,sarma makinasının kolu boşa dönüyor,aylardır olta kenarda duruyor ve balık tutmayıda bıraktık,ben alsam kendim kapağını çıkarıp baksam tamir edebilirmiyim,tıpkı dişli çarkların kırılması gibi boşa dönüyor,ucuz parça ise alırım yaparım sanırım
bir fikrim yok ne dersiniz,tamiri kendimiz yapabilirmiyiz,arıza ne olabilir,yenisi 50 tl sanırım

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
Ynt: olta tamirden anlayan varmı
« Yanıtla #1 : 03 Mart 2013, 19:03:06 »
      Görmeden bilmek zor ama boşa dönüyorsa dişliyi sıyımıştır,çok karışık bir şey değildir dikkatlice içindekileri silkelemeden açın bakın.
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #2 : 03 Mart 2013, 19:04:26 »
içindekı dişliler çok dayanıksız malzemeden yapılıyor buyuk ıhtımal ıle dışlı sıyırmıstır.  yenı makıne alacağın zaman  bu iş için ne kadar ayırdığını ve ne avlayacağını yazarsan yardımcı olmaya çalışırım.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #3 : 03 Mart 2013, 19:46:30 »
aynısı banada oldu sızı yanlıs yonlendırmek gıbı olmasın ama ben bı cozum bulamadım cope gıttı :(

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #4 : 04 Mart 2013, 11:05:54 »
Bu tip tamirleri satıcıların kendisi yapar. Denemenizde fayda var.
YUCELMORE

vural

• 211
  • Meslek: cam filmi
« Yanıtla #5 : 04 Mart 2013, 14:37:00 »
eger okuma marka ise cengiz balikcilik bedavadan tamir ediyor degilse aldiginiz yere goturun tamiri ucuzdur genelde bosa ugrasmayin ben bi kere actim birakin tamiri toplayamadim bile

beyaz

• *
  • 43
« Yanıtla #6 : 21 Nisan 2013, 23:55:51 »
olta makinalarını araştırdım 35 tl civarındalar.bugün boy boy ve hafif hasarlı oltalar satan bir adamdan aldım.bu ürüne sıfır dedi ve 20 tl dedi.sonra 18 tlye satın aldık.detaylardan anlamam.iyimidir acaba

beyaz

• *
  • 43
« Yanıtla #7 : 22 Nisan 2013, 00:03:43 »
içindekı dişliler çok dayanıksız malzemeden yapılıyor buyuk ıhtımal ıle dışlı sıyırmıstır.  yenı makıne alacağın zaman  bu iş için ne kadar ayırdığını ve ne avlayacağını yazarsan yardımcı olmaya çalışırım.
sağol,balık tutmaktan anlamam ama sadece can sıkıntısı olan zamanlarda tutmaya gideriz,balık türü olarak küçük balıklar tutuyoruz

beyaz

• *
  • 43
« Yanıtla #8 : 22 Nisan 2013, 00:05:48 »
aynısı banada oldu sızı yanlıs yonlendırmek gıbı olmasın ama ben bı cozum bulamadım cope gıttı :(
işportacı pazarından aldık adam arabasında satıyordu,önce bu ürünü bize sattı daha sonra bozuk olan ürünü getirin onuda tamir ederim dedi,bende bu aldığım ürünü geriye uzatınca almadı,tamir işi belki olmayabilir dedi  :D
aslında tamir ediyorlar çünkü 10 tlyede satıyordu plastik kısmı eritilmiş veya hafif kırık ürüleride satıyordu toplama malda yapıyorlar

beyaz

• *
  • 43
« Yanıtla #9 : 22 Nisan 2013, 01:00:17 »
editleme yokmuş yeniden yazmam lazım
bendeki remixon joker 6000 yazıyor.bu linklerde 5000 olan var.tek bilyalı falan yazmışlar hiç anlamam.umarım dayanıklı olur  :'(
http://www.avmarketi.com/asp/product/142950/REMIXON-JOKER-6000-MAKINE
http://www.oltatakimi.com/urun-detayi/ucuz-olta-makinesi-remixon-joker-6000--30100110376000