Bıçak Sanatı - Forum

İLK BIÇAĞIMIZ BİTTİ SONUNDA..

kazım eren

• *
  • 35
  • Meslek: serbest
  • Yer: muğla
İLK BIÇAĞIMIZ BİTTİ SONUNDA..
« : 07 Mart 2013, 19:09:24 »

Arkadaşlar eğeden yaptığımız ilk bıçağımız sonunda bitti  :) Mutlaka hatalarımız vardır ::) Yorumlarınızı bekliyorum..

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: İLK BIÇAĞIMIZ BİTTİ SONUNDA..
« Yanıtla #1 : 07 Mart 2013, 19:16:23 »
İlk bıçak için gayet iyi olmuş,tabiki yüzey pürüzleri var dalgalanmalar var biraz daha titiz çalışma ve kademeli olarak zımparalarsan daha düzgün olur .Sap güzel olmuş
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #2 : 07 Mart 2013, 20:59:12 »
Mehmet ustanın söylediklerine aynen katılıyorum. İlk bıçağın günahı olmaz. kabza çalışmanız güzel olmuş. Bundan sonra çok daha iyi bıçaklar göreceğiz gibi geliyor. Ellerinize sağlık.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #3 : 07 Mart 2013, 22:38:26 »
kabza isciligi guzel olmus  elınıze saglık nıce guzel bıcaklara  :)

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #4 : 07 Mart 2013, 22:54:31 »
      Başarılar dilerim.İkinci çalışman daha güzel olacaktır.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #5 : 07 Mart 2013, 23:25:38 »
Yapabildiğinin en iyisinini yaptiğina inaniyorum çok tatminkâr bir sonuç ortaya çikmiş.ama bana inan bu yapabileceğinin en iyisi olmayacak senden çok güzel bicaklar bekliyoruz.İlk biçak için çok başarili bir calisma
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #6 : 07 Mart 2013, 23:43:56 »
İlk bıçak için güzel olmuş,kabza işçiliğiniz çok güzel olmuş.Haddim olmayarak bir kaç öneride bulunmak isterim, İlk olarak basit bir ağız açma düzeneğini hazırlar iseniz her iki yüzde eşit çıkacaktır. Düzgün bıçak ağzı açmak için düzenek adlı bölümde resimli olarak bilgiler mevcut bende bu linkten faydalanarak kendime bir düzenek yaptım. İşiniz yüde elli rahatlar bant zımpara kadar olmasada kontrollü bir şekilde çalışmanızı sağlar.
2. olarak namlu bitimi her iki yüzeyde eşit değil bunuda hurdacıdan ve yahut bir demirci atelyesinden alacağınız L köşebentlleri 10-15 cm 2 adet bir birine ağız ağıza gelecek şekilde işkence veya ayarlı pense ile sabitleyin her iki ucuna metrik 5-6 civata girecek şekilde maktap ile delik delin 1-1.5 cm lik civatayı bu deliklerden geçirip diplerinde kaynatın (elektrik-oksijen) arasına bıçağı koyup her iki yüzeyden ağız istinatlarını eşit şekilde açabilirsiniz ;Püf noktası kullanacağınız profilin kalınlığından 0.5-1mm eksik kalacak kadar civataların arasını pul ile besleyin böylece profilinizi sıkıştırdığınızda civataların olduğu kısım eğilmez her iki yüzeyede eşit olarak işleme şansınız olur.
Lütfen yazdıklarım için kusura bakmayınız ilk bıçağınız bu şewkilde olduise ilerde çok güzel bıçaklar göreceğimize inanıyorum.

ibrahim 6360

• 407
  • Meslek: Ticaret
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #7 : 07 Mart 2013, 23:47:39 »
Tebrikler Kazım kardeşim ilk bıçak için gayet iyi sayılır diğer dostların söyledikleri gibi namlu kısmında daha dikkatli bir çalışma ile seyrine doyum olmayacak bıçaklar gelebilir diye düşünüyorum.
Fotoğraf "Çekilir", Resim "Çizilir" :)

kazım eren

• *
  • 35
« Yanıtla #8 : 08 Mart 2013, 00:34:33 »
İlk bıçak için güzel olmuş,kabza işçiliğiniz çok güzel olmuş.Haddim olmayarak bir kaç öneride bulunmak isterim, İlk olarak basit bir ağız açma düzeneğini hazırlar iseniz her iki yüzde eşit çıkacaktır. Düzgün bıçak ağzı açmak için düzenek adlı bölümde resimli olarak bilgiler mevcut bende bu linkten faydalanarak kendime bir düzenek yaptım. İşiniz yüde elli rahatlar bant zımpara kadar olmasada kontrollü bir şekilde çalışmanızı sağlar.
2. olarak namlu bitimi her iki yüzeyde eşit değil bunuda hurdacıdan ve yahut bir demirci atelyesinden alacağınız L köşebentlleri 10-15 cm 2 adet bir birine ağız ağıza gelecek şekilde işkence veya ayarlı pense ile sabitleyin her iki ucuna metrik 5-6 civata girecek şekilde maktap ile delik delin 1-1.5 cm lik civatayı bu deliklerden geçirip diplerinde kaynatın (elektrik-oksijen) arasına bıçağı koyup her iki yüzeyden ağız istinatlarını eşit şekilde açabilirsiniz ;Püf noktası kullanacağınız profilin kalınlığından 0.5-1mm eksik kalacak kadar civataların arasını pul ile besleyin böylece profilinizi sıkıştırdığınızda civataların olduğu kısım eğilmez her iki yüzeyede eşit olarak işleme şansınız olur.
Lütfen yazdıklarım için kusura bakmayınız ilk bıçağınız bu şewkilde olduise ilerde çok güzel bıçaklar göreceğimize inanıyorum.
Yazdıklarınızdan rahatsız değil bilakis onure oldum  :) yaptıım çalışmaya zaman ayırıp ayrıntılı şekilde yardımcı olmaya çalışmışınız.Çok teşekkür ederim.Uyarılarınızı mutlaka dikkate alıcam,inşallah daha güzel çalışmalarlada çıkarım karşınıza :)

kazım eren

• *
  • 35
« Yanıtla #9 : 08 Mart 2013, 00:37:14 »
Arkadaşlar yorumlarınız ve uyarılarınız için çok teşekkür ederim.Uzun zamandır hiçbirşey bu bıçağı bitirebilmek kadar mutlu etmemişti beni :) yenisine başlamak için sabırsızlanıyorum  :)

umutulken

• 246
  • Umut Ulken
« Yanıtla #10 : 08 Mart 2013, 00:51:29 »
Elinize sağlık, çok güzel olmuş.  :2up
Özellikle kabza hakkında biraz bilgi verirmisiniz. Malzeme nedir? Balçak kısmındaki siyah malzeme nedir gibi?

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #11 : 08 Mart 2013, 08:20:46 »
Tebrikler Kazım usta. Evet kabze işçiliğin çok iyi :2up fakat namlu biraz basit geçmiş  ;). Ama sen daha iyisini yapabilirsin. Bekliyoruz hadi kolay gelsin

kazım eren

• *
  • 35
« Yanıtla #12 : 08 Mart 2013, 18:31:51 »
Elinize sağlık, çok güzel olmuş.  :2up
Özellikle kabza hakkında biraz bilgi verirmisiniz. Malzeme nedir? Balçak kısmındaki siyah malzeme nedir gibi?
Kabza sapella ağacından.Çok sert bir ağaçmış,işlemesi zor biraz.Pirinçlerin arasındaki siyah malzemeyi reklamcı bir arkadaşımın dükkanından buldum.Masa üstüne konulan isimliklerin yapıldığı fiberglas malzemeymiş.Reklamcılarda bulabilirsiniz  ;) Yardımcı olabilmişimdir umarım :)

ercan ertürk

• 301
  • ercan ertürk 1971
  • Meslek: ayakkabı imalatçısı
  • Yer: B PAŞA İSTANBUL
« Yanıtla #13 : 08 Mart 2013, 22:44:59 »
elinize sağlık ilki bitirmek heyacanlı birde burda yayınlamak dahada güzel ben hala birinci bıçağı yayınlayamadım   bir bitire bilsem   siz en zoru başardınız  tebrikler   devamını bekliyoruz   saygılar

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #14 : 09 Mart 2013, 16:10:06 »
ılk çalışma için gayet ıyı ,  gözume takılan  taşlama eşiği belırgın değil . temız çalışılmış bır taşlama eşığı + namlu perdahı   bıçağın namlusunu butun ıhtışamı ıle ortaya çıkartacaktır.

ayrıca ıkıncı görduğum hata  namlu ole kabze bırleşiminde   yanı balçak olarak kullandığınız pırınç malzeme ıle namlunun bırleşim yerınde açıklık var.  yavaş çalışarak  ve ıyıce tesvıye yaparsanız bu ortadan kalkacaktır.  bıçağınıza baktığımda ılk gözume çarpan bu oldu.

yenı çalışmalarınız için şimdiden kolay gelsın  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

albayrak123

• **
  • 75
  • Meslek: serbest meslek erbabı
  • Yer: T.C
« Yanıtla #15 : 22 Mart 2013, 11:14:51 »
çok güzel bir bıçak olmuş elinize sağlık . Ama kutusu küçük olmuş sanki biraz ? :) Şaka bir yana sevdim bıçağı çalışmalarınızın devamını bekliyorum :
Bıçak yarası geçer, dil yarası geçmez.
*
http://www.youtube.com/watch?v=sLvzK90XQk0

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #16 : 29 Mart 2013, 02:47:36 »
helal kardes ellerine saglik biz daha baslayamadik bile sen massALLAH uzaya cikmissin emegine saglik
 :2up :2up