Bıçak Sanatı - Forum

kök ceviz

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
Ynt: kök ceviz
« Yanıtla #20 : 27 Şubat 2013, 20:11:04 »
Ozgur abi paylasimin icin cok sagol hepimizi aydinlattin saygilar

Özgür ULUS

• 182
  • Meslek: Ahşap işleri
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #21 : 27 Şubat 2013, 20:43:04 »
Estağfurlullah Formada bu konularda daha bilğili ve tecrubeli arkadaşlara haksızlık yapmak istemem.Sadece bilği aktardım .Faydası olduysa ne mutlu.
Özgür ULUS
0533 818 17 50 & 0553 818 17 50
www.mehmetmarangoz.com.tr

Low-maker TC Cem

• 171
  • TC Cem Uludinç
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #22 : 27 Şubat 2013, 22:59:39 »
Özgür kardeşimizin anlattıklarına katılıyorum parçaların maktaları beyaz tutkal(marangoz tutkalı,israil tutkalı da derler) ile tutkallandıktan sonra düz bir zeminde eşit çıtalar üzerinde düzgün bir şekilde istiflenmeli nem ve direkt ısı almamalı doğal sürecine bırakılmalı çalışan çalışacak dönen dönecektir buna engel olamazsınız  asla ve asla strech film ile falan kaplamayın yoksa açtıktan sonra ortamın nemini alır ve çok çabuk çalışır bu şelilde kuruyan ağaçlardan zamanı gelince istediğinizi yapabilirsiniz evladiyelik olur kolay gelsin. :)
Üzerimizde güneş, gözümüzde mavi deniz, tepemizde martı, tenimizde tuz, rakımızda buz, oltamızda balık, ayaklarımız suya salık, ruhumuzda özgürlük, yosun kokar tenimiz, anlasanıza artık biz İZMİRLİYİZ
Cem ULUDİNÇ/Karşıyaka

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #23 : 27 Şubat 2013, 23:26:26 »
Aydınlatan dostlara tüm içtenliğimle teşekkür ederim.
YUCELMORE

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #24 : 27 Şubat 2013, 23:53:43 »
Özgür kardeşimizin anlattıklarına katılıyorum parçaların maktaları beyaz tutkal(marangoz tutkalı,israil tutkalı da derler) ile tutkallandıktan sonra düz bir zeminde eşit çıtalar üzerinde düzgün bir şekilde istiflenmeli nem ve direkt ısı almamalı doğal sürecine bırakılmalı çalışan çalışacak dönen dönecektir buna engel olamazsınız  asla ve asla strech film ile falan kaplamayın yoksa açtıktan sonra ortamın nemini alır ve çok çabuk çalışır bu şelilde kuruyan ağaçlardan zamanı gelince istediğinizi yapabilirsiniz evladiyelik olur kolay gelsin. :)

bugun tutkalı aldım hafta sonu uclarını tutkallayıp cıtalara dızıcem begendıgım agaclarıda sımdı gonul rahatlıgı ıle alıp stok yapıcam yardımcı olan herkese cok cok tesekkur ederım saygılar sevgıler

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #25 : 28 Şubat 2013, 12:34:24 »
Şimdi bende  güz aylarında sökülmüş, yaklaşık 120 cm çevresinde , kök kısmına yakın yerde kafam kadar ur oluşmuş bir meşe vardı. Geçen hafta motorlu testere ile uru ana bedenden ayırdım. Taner  ustanın tavsiyesi üzerine o haliyle dilimlemeden yaralı yüzeye yağ sürüp  kurumaya bırakacaktım. Bu tutkal metodu benim için daha uygulanabilir bir metod.

Özgür Ulus ustamıza paylaştığı bilgiler için teşekkür ediyorum. Ve bir sorum olacak  bahsi geçen meşenin çatı katında kuruma süreci nedir? 
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

Low-maker TC Cem

• 171
  • TC Cem Uludinç
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #26 : 28 Şubat 2013, 12:59:16 »
Şimdi bende  güz aylarında sökülmüş, yaklaşık 120 cm çevresinde , kök kısmına yakın yerde kafam kadar ur oluşmuş bir meşe vardı. Geçen hafta motorlu testere ile uru ana bedenden ayırdım. Taner  ustanın tavsiyesi üzerine o haliyle dilimlemeden yaralı yüzeye yağ sürüp  kurumaya bırakacaktım. Bu tutkal metodu benim için daha uygulanabilir bir metod.

Özgür Ulus ustamıza paylaştığı bilgiler için teşekkür ediyorum. Ve bir sorum olacak  bahsi geçen meşenin çatı katında kuruma süreci nedir?

Hüseyin kardeş Özgür usta daha doğru cevaplandıracaktır ama bende dilim döndüğü kadar yanıtlamaya çalışayım;

Biz Akağaç denilen (Akgürgen) leri bizim kullanacağımız ebatlarda kalas haline getirip sundurma altında çıtalı istifliyoruz ve 6-7 ayda bizim kullanabileceğimiz kuruluğa gelebiliyorlar aslında 1 yıl beklesek daha iyi olacak ama stok maliyeti yükseliyor
Senin bahsettiğin yanlış anlamadım ise kabukları üzerinde ve tomruk halinde ise kuruması çok daha uzun sürecektir ağaç kabukları yüzünden özsuyunu çabuk atamaz dışarı bence sen onu uygun ebatlarına dilimlet öyle tutkalla ve istifle daha iyi sonuç alırsın

Üzerimizde güneş, gözümüzde mavi deniz, tepemizde martı, tenimizde tuz, rakımızda buz, oltamızda balık, ayaklarımız suya salık, ruhumuzda özgürlük, yosun kokar tenimiz, anlasanıza artık biz İZMİRLİYİZ
Cem ULUDİNÇ/Karşıyaka