Bu arada ben Buck Paklite ile dayanıklılık testi yaparken amacım en dayanıklı bıçağı tespit edip hep o bıçağı kullanmaktı. Piyasada "dayanıklı" diye bilinen birçok bıçağın nasıl kolayca kırılabildiğine dair youtube da birçok video var. Dayanıklılık testlerinde sınıfta kalan bazı ünlü bıçaklar hatırladığım kadarıyla Cold Steel Bushman, Cold Steel SRK (Survival), Gerber firmasının modelini tam hatırlayamadığım survival modeli bir bıçak ve diğerleri... Buck Paklite ile diğer survival bıçaklara yapılan bazı extreme testleri yaptım, hepsinden de alnının akı ile çıktı. Buck Paklite ile direk taşa dalma mevzusu da buradan çıktı. Amacım Paklite'ın son dayanıklılık sınırını ölçmekti... Paklite'ın kırılmasını göze almıştım. Çünkü daha önceki yaptığım testlerde paklite alnının akı ile çıkmıştı. Tabiki bıçağımın sırtı aldığı çekiç darbelerinden sonra biraz deforme olmuştu. Bu da estetik açıdan hoş görünmüyordu. Zaten yeni bir paklite almaya karar vermiştim. Yeni paklite'a önceki bıçağım ile yaptığım testlerden dolayı güvenim tam olacağı için yeni bıçak ile test yapma gereği duymayacaktım, tertemizce uzun yıllar boyunca kullanacaktım. Bu nedenle eski paklite'ı en aşırı teste tabi tutup bıçağın sınırlarını zorlamak istedim. Paklite'ın ağzını taşa koydum, diğer elimdeki baltanın çekiç kısmıyla paklite'ın sırtına yavaş yavaş vurmaya başladım. Taşta fazla tahribat yoktu. Zaten amacım taşı tahrip etmek de değildi. Amaç bıçağın işkenceye ne kadar dayanabileceğini ölçmekti. Daha sonra gitgide şiddetli bir şekilde çekiçle vurmaya başlayınca taşın ufaktan ufaktan parçalanmaya başladığını gördüm. Biraz daha oturaklı vurmaya başlayınca paklite'ın taşa "çok hafifçe" battığını gördüm. Daha da ileri gidip Allah ne verdiyse bıçağa dalınca bıçağın ağız kısmında 2cm boylamasına uzunluğunda bir kırık oluştu. Bıçak hala bu şekilde duruyor. O artık başımın tacı, onun yeri vitrinin bir köseşi, tam bir gazi edasıyla bir bıçak kolleksiyonuna girmeyi bekliyor.... Şimdi yine bir 420HC çeliğinden imal edilmiş bir Buck alacağım. Belki Paklite, belki de başka bir model. Yeni bıçağımı güvenle uzun yıllar kullanacağım. Teşekkürler Buck...