Bıçak Sanatı - Forum

NAVAJO SKİNER ve 115CrV3

Osman Güney

• 418
  • Yer: Kocaeli
Ynt: NAVAJO SKİNER ve 115CrV3
« Yanıtla #20 : 22 Kasım 2012, 16:57:31 »
Yunus usta bıçağın üzerindeki işçilik,sırt deseni, pirinç liner ve kırmızı renk çok yakışmış. Tabi kılıfda çabası.
Seni tebrik ediyorum ellerine sağlık

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #21 : 22 Kasım 2012, 17:27:49 »
yunus arkadaşım, bıçaklara diyecek bir lafım zaten de, deri işçiliğinize hayran olmamak mümkün değil , bilhassa deri üzerine yaptığınız resim çalışmaları takdire şayan, bir ara iki kelam etmek isterim.... ;)
Murat ustam sizin beğenmeniz beni ayrıca mutlu etti çok teşekkür ederim bende isterim ustam sevgi ve saygılarımla
Yunus usta bıçağın üzerindeki işçilik,sırt deseni, pirinç liner ve kırmızı renk çok yakışmış. Tabi kılıfda çabası.
Seni tebrik ediyorum ellerine sağlık
Sağ olasın Osman ustam beğendiğinize çok sevindim teşekkür ederim

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #22 : 22 Kasım 2012, 17:33:38 »
Yunus ustam bu derideki deseni nasıl bir iz kalemiyle yapıyorsun? Ucun fotoğrafını paylaşır mısın? Birde kösele islemek normal deriyi işlemekten daha zor galiba. Deriyi izlerken herhangi bir işlem uyguluyor musun?

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
« Yanıtla #23 : 22 Kasım 2012, 18:04:22 »
Salim hocam iz kalemi kullanmıyorum desem yalan olmaz hani. Anlatmaya çalışayım önce resim yada şekil ne işleyeceksem kösele üzerine aktarıyorum bazen çizerek bazende bu kurt başında olduğu gibi fotokopi çekip yapıştırıyorum daha sonra kretuar kalem ile bunlara eski hss testere uçlarını taşta şekil verip bistüri gibi şekilin etrafını 1-2 mm çiziyorum.
Daha sonra ise kestiğim yerleri şekilin dışından çiziğe doğru 45 derece açı ile kesip arada kalan (1-1.5mm)parçayı çıkarıyorum .
Şekil kabaca meydana çıkıyor daha sonra ise şekil i bozmadan etrafından talaş alarak tüm yüzeyi tesviye ediyorum.Hafif boyut vermek istediğimde örn: kurdun kulak-omuzları resime bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız bu kısımları yüzeyden 1.5-2 mm zemine  kadar içeri girerek (deri yüzer gibi)açıyorum .
Açtığım yere içine küçük kuzu derisi olabilir tesviyeden elimizde kalan kösele tozu olabilir dolgu yapıyorsunuz.Alıştırma işlemi bitince içindeki parçayı çıkartıp bolca yapıştırıcı ile yedirip içerisinede yapıştırıcı sürüp bir müddet bekledikten sonra içeri fitilliyorsunuz.
sonra pim dövdüğümüz çekiç düşünün daha ufak boyutta olanı ile dövüyorum kaba hattları ortaya çıkınca ucu yuvarlak bakırcıların kullandığı kalemler var ben almadım eski bir tornavida kafasını kesip topuz yaptım onunla kulak içi göz çukuru gibi işlemleri yapıyorum daha sonra kılların şekli ve yönü için önce kretuar uç daha sonra tel fırça ile bu şekilleri vermeye çalışıyorum sonra bitti bu kadar dediğinizde boya işlemine geçip kılıfın ana renk çekimini yapıyorum 1 gün bekliyorum (bu esnada şekil boyasız kalıyor onu boyamıyorum )
kurtta bu şekilde yaptım hobi marketlerde satılan parmak yaldız boyalar var onla sürüp ana renk çekiyorum kılların arası ve çukur yerleri katran sürerek belirgin hale getiriyorum.
Fazlasını alıyorsunuz tabi bu işlemden  sonra tam kurumasını bekliyorsunuz en son olarakta sütü sürdüğünüzde işlem tamamlanmış oluyor .
Kösele ile çalışmayı seviyorum hataları telafi edebiliyorsunuz kalın ve tok bir malzeme her yerde bulabiliyorsunuz.
Ben ilk başta vaketa ile başlayacaktım bulamadım bulduklarım içime sinmedi sineni alamadım vs.vs köselede karar kıldım her daim bulabileceğiniz bir malzeme 

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #24 : 22 Kasım 2012, 18:11:10 »
Bir daha ellerine sağlık demek istiyorum :) Detaylı şekilde anlatmışsın çok teşekkürler. Az kaldı bıçaklarım bittikten sonra inşallah uygulamaları yapacağım. Kışın en azından ev içinde kılıf yapımını yapabilirim. Yoksa evin içinde bıçak yaptırmazlar :)

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #25 : 22 Kasım 2012, 22:39:02 »
Ellerine sağlık güzel olmuş
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
« Yanıtla #26 : 23 Kasım 2012, 03:34:11 »
Elinize sağlık
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)

Coşar

• *
  • 17
  • Meslek: soğuk demirci
  • Yer: izmir balçova sanayi sitesi
« Yanıtla #27 : 09 Aralık 2012, 14:01:14 »
Emre abi tebrik ederim çok beceriklisin maşallah

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
« Yanıtla #28 : 11 Aralık 2012, 09:40:35 »
Ellerine sağlık güzel olmuş
Elinize sağlık
Emre abi tebrik ederim çok beceriklisin maşallah
Sağ olun arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim beğenileriniz beni çok mutlu etti

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #29 : 26 Şubat 2013, 23:41:10 »
Yunus usta harika calismalar sadece kilif calismalari degil ayri ayri her ayrinti dikkat cekici yüzme bicaginizda ki namlu ,o boydaki bir bicagin alabilecegi en uzun kesme agizina sahip.kullanilan malzemelerde bicagi zenginlestirmis hele kurt motifi..
ellerine saglik baska calismalarindanda görebilmemiz temennisiyle
Yanit biraz gec olmus olsada
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Low-maker TC Cem

• 171
  • TC Cem Uludinç
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #30 : 27 Şubat 2013, 02:08:58 »
Yunus Emre kardeşim  :2up
ellerine sağlık çok güzel olmuşlar bir ara seni ziyarete geleyim de senden bir şeyler öğreneyim.
Üzerimizde güneş, gözümüzde mavi deniz, tepemizde martı, tenimizde tuz, rakımızda buz, oltamızda balık, ayaklarımız suya salık, ruhumuzda özgürlük, yosun kokar tenimiz, anlasanıza artık biz İZMİRLİYİZ
Cem ULUDİNÇ/Karşıyaka

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #31 : 27 Şubat 2013, 13:51:56 »
ustam yıne yapmıssın yapıcagını kusursuz ıscılık