Bıçak Sanatı - Forum

KAMİSORİ 2 (japon usturası)

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

bora atalay

  • ***
  • 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
Ynt: KAMİSORİ 2 (japon usturası)
« Yanıtla #1 : 13 Ocak 2013, 17:55:50 »
ellerine sağlık ustam çok kip duruyor... :2up

Ynt: KAMİSORİ 2 (japon usturası)
« Yanıtla #2 : 13 Ocak 2013, 18:05:48 »
Sinan tebrikler, tam olması gerektiği gibi bir ağız formuna sahip. Çok zor bir ağız açmanın altından başarıyla kalkmışsın, bu arada sapta da bir menuki  mi var? Ellerin kolların dert görmesin, dikkat et çok fena keser bu. ( fotoğrafı hala aramaktayım)

gökhan bakla

  • *****
  • 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
Ynt: KAMİSORİ 2 (japon usturası)
« Yanıtla #3 : 14 Ocak 2013, 08:43:18 »
Sinan çok güzel olmuş bu seri, eline sağlık..
Dünyada kaç çeşit ustura varsa hepsinden yapacan bu gidişle.. ;)


Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: KAMİSORİ 2 (japon usturası)
« Yanıtla #4 : 14 Ocak 2013, 11:28:38 »
Ellerinize sağlık Sinan ustam. Benim sormak istediğim birşey var, bu tür açılmış ağız yapısında usturanın sadece bir yüzü kullanılması mı gerekiyor? Sanki iç bükey kısmı kullanılırsa yüzü kesecekmiş gibi geliyor.

muraterkut

  • ***
  • 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
Ynt: KAMİSORİ 2 (japon usturası)
« Yanıtla #5 : 14 Ocak 2013, 11:40:41 »
yakaladı hoşuna giden bir çalışma ya , durmaz artık sinan... bunun 3. 5. ve hatta 15. serilerini bile görebiliriz... ellerine sağlık, ne diyeyim ki sana artık...  :2up
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

murat güleç

  • ***
  • 1029
  • Yer: Ordu
Ynt: KAMİSORİ 2 (japon usturası)
« Yanıtla #6 : 14 Ocak 2013, 11:59:56 »
Sinan ustam ellerinize sağlık. Çok titiz bir çalışma olmuş.  :2up

damascus

  • ***
  • 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
Ynt: KAMİSORİ 2 (japon usturası)
« Yanıtla #7 : 14 Ocak 2013, 17:17:42 »
İnsanı zorla ustura yapmaya sevk ediyorsunuz valla...

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: KAMİSORİ 2 (japon usturası)
« Yanıtla #8 : 16 Ocak 2013, 08:20:25 »
teşekkür ederim efendim , Sefa ustam''menuki'' siz yazınca araştırdım evet efendim onun tarzında bir şey altın varaklı deri parçası vardı elimde onu koydum altına elimden geldiğince de sarma işlemini tamamlamaya çalıştım usturanın kesişi mükemmel çok güzel bir ergonomisi var bu japonlar işi biliyor efendim...
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

spyderCollector

  • ***
  • 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
Ynt: KAMİSORİ 2 (japon usturası)
« Yanıtla #9 : 30 Ocak 2013, 16:08:55 »
süper ,
gözler gönüller bayram etti, sağolasın sinan ustam
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

puukko

  • ***
  • 166
  • Meslek: İnsaat muhendisi
  • Yer: Özgür / Bursa
Ynt: KAMİSORİ 2 (japon usturası)
« Yanıtla #10 : 30 Ocak 2013, 20:19:59 »
Cok guzel olmus. Paylasim icin tesekkurler.

Low-maker TC Cem

  • ***
  • 171
  • TC Cem Uludinç
  • Yer: İzmir
Ynt: KAMİSORİ 2 (japon usturası)
« Yanıtla #11 : 31 Ocak 2013, 23:20:04 »
çok cool duruyor  süper olmuş.
Üzerimizde güneş, gözümüzde mavi deniz, tepemizde martı, tenimizde tuz, rakımızda buz, oltamızda balık, ayaklarımız suya salık, ruhumuzda özgürlük, yosun kokar tenimiz, anlasanıza artık biz İZMİRLİYİZ
Cem ULUDİNÇ/Karşıyaka

Doğukan

  • ***
  • 232
  • Meslek: İşletme
  • Yer: İstanbul / Antalya
Ynt: KAMİSORİ 2 (japon usturası)
« Yanıtla #12 : 01 Şubat 2013, 00:13:27 »
Çok güzel olmuş ellerinize sağlık... Metalin üzerindeki desenli işlemeyi nasıl yaptınız acaba?

Osman Kurt

  • ***
  • 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: KAMİSORİ 2 (japon usturası)
« Yanıtla #13 : 01 Şubat 2013, 00:23:14 »
Çok güzel olmuş ellerinize sağlık... Metalin üzerindeki desenli işlemeyi nasıl yaptınız acaba?
ustura eğeden yapılmış eğenin dişleri onlar  :D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Doğukan

  • ***
  • 232
  • Meslek: İşletme
  • Yer: İstanbul / Antalya
Ynt: KAMİSORİ 2 (japon usturası)
« Yanıtla #14 : 01 Şubat 2013, 00:35:11 »
 ;D iyimiş... Tek tek eğelendiyse hem zor olmuştur ve buna rağmen mükemmel işçilik diycektim bende...

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: KAMİSORİ 2 (japon usturası)
« Yanıtla #15 : 01 Şubat 2013, 08:21:29 »
Sinan usta ellerine sağlık yine yapacağını yapmışsın bize söyleyecek söz kalmamış
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

puukko

  • ***
  • 166
  • Meslek: İnsaat muhendisi
  • Yer: Özgür / Bursa
Ynt: KAMİSORİ 2 (japon usturası)
« Yanıtla #16 : 01 Şubat 2013, 16:59:17 »
Ellerinize sağlık Sinan ustam. Benim sormak istediğim birşey var, bu tür açılmış ağız yapısında usturanın sadece bir yüzü kullanılması mı gerekiyor? Sanki iç bükey kısmı kullanılırsa yüzü kesecekmiş gibi geliyor.
japon usturalarında tek yüz kullanılıyor diye biliyorum. Dediğiniz ağız sebebi ile olsa gerek.

Ustalarımız ayrıntılara bu kadar özenerek üretim yapmaları gerçekten muhteşem. Japon'da yapsa böyle yapar yani o kadar etkileyici bir durum...