Bıçak Sanatı - Forum

Harbiye mezuniyet kılıcı

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir
Harbiye mezuniyet kılıcı
« : 19 Mart 2012, 14:39:05 »
Merhabalar,

Elimde rahmetli dedemden yadigar 1939 Harbiye mezuniyet kılıcı var. Kendisine bakım yaptırmak, kındaki bir iki küçük eziği gidermek, parlatmak, bakır telleri vs orjinaline uygun yeniletmek istiyorum. Bu konuda profesyonel destek olabilecek bir usta ya da atölye varsa iletişime geçmek isterim.

Sevgiler.
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)

Ynt: Harbiye mezuniyet kılıcı
« Yanıtla #1 : 19 Mart 2012, 14:41:35 »
Serhan, Muammer usta ya söyle istersen, bu konudaki en deneyimli ve "usta" kişi kendisidir.

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
« Yanıtla #2 : 19 Mart 2012, 15:59:07 »
Teşekkür ederim Sefa Ustam. Kusuruma bakmazsanız, henüz çok yeni olduğumdan herkesi bilemiyorum, kendisi bu forumdan mıdır?
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)

« Yanıtla #3 : 19 Mart 2012, 16:02:01 »
Elbette, forum ismi de "muammer usta" dır zaten, kendisine bu isimle ulaşabilirsin.

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
« Yanıtla #4 : 19 Mart 2012, 16:05:16 »
Hemen ÖM yolluyorum, teşekkürler.

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
« Yanıtla #5 : 13 Şubat 2013, 02:05:57 »
Muammer Usta' ya kılıcı uzun zaman önce fotoğraflayıp yollamıştım, ama yoğunluktan geri dönemedi sanırım. Acaba Erşen Bey' e de danışsam mı? Restorasyon çalışmaları çok başarılı gözüküyor.

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #6 : 13 Şubat 2013, 09:01:46 »
Sinan arkadaşımızında bu konuyla iligili başarılı çalışmaları olmuştu , denemenizi tavsiye ederim...
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
« Yanıtla #7 : 13 Şubat 2013, 09:05:10 »
Forumdaki tüm ustaların işleri mükemmel ötesi. Kimsenin de çalışma takvimini sıkıştırmak istemem açıkcası. Artık kim bu işe talip olursa ona mı yollasam, ne yapsam? :)