Bıçak Sanatı - Forum

KILIF

asaf09

• *
  • 1
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: aydın
KILIF
« : 15 Kasım 2012, 11:20:02 »
iyi günler forum üyeleri. sormak istediğim konu var umarım yardımcı olursunuz. kendi çapımda kılıf dikiyorum fakat kılıfın kenarına sürülen genelde siyahımsı olum kat izlerini göstermeyen madde nedir . bilgi verirseniz çok sevinirim.

tarpoon

• 4739
Ynt: KILIF
« Yanıtla #1 : 15 Kasım 2012, 11:23:36 »
Muharrem bey kendinizi tanışma bölümümüzde kısaca tanıtırsanız . üyelerimiz bılgılerı dahılınde sıze daha çok yardımcı olacaklardır  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

opınel

• *
  • 207
  • Ahmet Yaşar ERDEN
  • Meslek: İstatistikçi
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #2 : 15 Kasım 2012, 11:38:51 »
iyi günler forum üyeleri. sormak istediğim konu var umarım yardımcı olursunuz. kendi çapımda kılıf dikiyorum fakat kılıfın kenarına sürülen genelde siyahımsı olum kat izlerini göstermeyen madde nedir . bilgi verirseniz çok sevinirim.
siyah yağlı boya yada çabuk kuruyan boya ile kenarlrını geçebilirsiniz.

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #3 : 15 Kasım 2012, 15:56:41 »
murat erkut ustanın kullandığı ve önerdiği;

kemerli
badem yağlı
kundura boyası

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #4 : 16 Kasım 2012, 11:02:18 »
herhangi bir kundura malzemeleri satan bir yere gidin, siyah "kenar boyası" istiyorum deyin, vereceklerdir... varsa lef lef marka olanı alın , genelde derby satarlar , leflef 3 5 daha pahalıdır ama iyi iş görür,  bu işlemin amacı yapıştırıp birleştirdiğiniz derinin kenarlarını (çok güzel zımparalayıp, kenarlara kavisleyip) koruyucu bir film tabakasıyla kaplaması ve deri katmanlarına bir bütünlük görüntüsü vermesidir, son rötuşlar için elzem bir uygulamadır.
kolay gelsin  ;)
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

opınel

• *
  • 207
  • Ahmet Yaşar ERDEN
  • Meslek: İstatistikçi
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #5 : 16 Kasım 2012, 11:34:00 »
Ben deri kılıf yapmıyorum ama gelen  bazı kılıflarımın kenarlığı ham oluyor, onlara metylan parlak siyah sprey boyam var onu kapağına sıkıp fırçayla kenarlarını geçiyorum 1 veya 2 kat ,ömürlük oluyor..