Bıçak Sanatı - Forum

Üç Kardeş

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: Üç Kardeş
« Yanıtla #20 : 24 Nisan 2012, 10:28:24 »
bu arada bende bir arkadaşın deposunda gezerken el ile çevrilen bir körük buldum alaman malı iş yaparmı cok az çevirmeme rağmen bayağı bir hava basıyordu
Aman kaçırma  ??? kullanmayacak olursan da haber ver.

+ 1000

Bu vesile ile bende söyleyeyim eğer arkadaşlardan bulan olursa alıcısı hazır  ;D
« Son Düzenleme: 24 Nisan 2012, 10:35:59 Gönderen: Soytürk Dönmez »

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #21 : 24 Nisan 2012, 10:30:42 »
Döverken madırga mı kullanıyorsun?

Evet ustam, hatta 1000 gr, 1250 gr 'dan iki adet, 1500 gr ve 2000 gr olmak üzere 5 kardeşler  8),sağolsun Gökhan ustamın uyarısı üzerine bir taraflarını bant zımparada ovalleştirdim. Umarım madırga kullanmamın bir sakıncası yoktur  ???
« Son Düzenleme: 24 Nisan 2012, 10:43:18 Gönderen: Soytürk Dönmez »

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #22 : 24 Nisan 2012, 10:35:13 »
Soytürk senin o fotğrafta, civataların arasına sıkıştırdığın bileme taşı mı? eğer öyleyse nasıl bir taştır, ince mi, kalın mı? Biraz aydınlatsan nasıl güzel olur.

Bu taşı sağolsun Abdurrahman ustadan rica etmiştim oda alıp göndermişti  Yatağandan.Bayağı baba bir taştı ( yanılmıyorsam 35 cm uzunluğunda idi ). Bende ikiye böldüm ve atölyede  kılağını alırken kullanıyorum, görünüşte kalın dişli gibi görünüyor fakat kılağını alırken gayet güzel, birde yağda değilde suda randıman alıyorum .Dere yatağından çıkıyormuş.
« Son Düzenleme: 24 Nisan 2012, 10:38:23 Gönderen: Soytürk Dönmez »

« Yanıtla #23 : 24 Nisan 2012, 16:11:16 »
Taş güzelmiş, güle güle kullan. Madırga kullanmanın hiç bir sakıncası yok sadece merakımdan sordum. Aslında dövmede elin hangi çekice alışkınsa en iyi çekiç o  :2up

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #24 : 24 Nisan 2012, 22:49:54 »
Taş güzelmiş, güle güle kullan. Madırga kullanmanın hiç bir sakıncası yok sadece merakımdan sordum. Aslında dövmede elin hangi çekice alışkınsa en iyi çekiç o  :2up

Çok teşekkür ediyorum hocam, bu arada örsümü aldım, fakat daha kavuşamadım tam size gösterdiğim (iki parça kütükten  yapmak istediğim ) kartal burunlu örs acayip heyecanlıyım   8), birde ayaklı mengeneden eser yok eğer size denk gelirse bizahmet ustam  ::)

« Yanıtla #25 : 24 Nisan 2012, 22:52:38 »
Bakıyorum hiç merak etme. Burada bir tane var http://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-sanayi-endustri-makineleri-mengene-kazikli-2-elcakir-makina-46288675/detay ama fiyatta uçmuşlar. Benim en son baktığım yerde 100 TL den vermiş adam.
« Son Düzenleme: 24 Nisan 2012, 22:54:59 Gönderen: sefaçabuk »

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #26 : 25 Nisan 2012, 08:10:42 »
yurtdışın seyahetlerimde bu kazıklı mengenelerden bir dünya görüyorum sağda solda atıl duran ama meretler ucağa alınacak kadar hafifdeğğil yani .
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #27 : 25 Nisan 2012, 08:23:38 »
Soytürk ustam eline sağlık bence çok güzel bıçakların dövme işini pek bilmem biz talaşlı imalat adamıyız fakat çok zor olduğu belli elin alıştıkça çok daha güzelleri ile karşımıza çıkacaksın eminim ellerine sağlık... ;)
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #28 : 25 Nisan 2012, 10:10:02 »
Bakıyorum hiç merak etme. Burada bir tane var http://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-sanayi-endustri-makineleri-mengene-kazikli-2-elcakir-makina-46288675/detay ama fiyatta uçmuşlar. Benim en son baktığım yerde 100 TL den vermiş adam.

Sefa ustam, bildiğim  kadarıyla bu mengenenin iki ağzının alt tarafında yay gibi bir parça olması gerekmiyor mu ? Bu ilandakinde yok ! Acaba bazısında var bazısında yok mu ?

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #29 : 25 Nisan 2012, 10:11:18 »
Soytürk ustam eline sağlık bence çok güzel bıçakların dövme işini pek bilmem biz talaşlı imalat adamıyız fakat çok zor olduğu belli elin alıştıkça çok daha güzelleri ile karşımıza çıkacaksın eminim ellerine sağlık... ;)

Çok teşekkür ediyorum Sinan ustam, inşallah dediğin gibi olur  ;D

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #30 : 25 Nisan 2012, 10:15:22 »
yurtdışın seyahetlerimde bu kazıklı mengenelerden bir dünya görüyorum sağda solda atıl duran ama meretler ucağa alınacak kadar hafifdeğğil yani .

Ağır siklete giriyor bu arkadaşlar ama bunlarla çalışmak müthiş keyifli 8)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9544
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #31 : 25 Nisan 2012, 10:49:39 »

Sefa ustam, bildiğim  kadarıyla bu mengenenin iki ağzının alt tarafında yay gibi bir parça olması gerekmiyor mu ? Bu ilandakinde yok ! Acaba bazısında var bazısında yok mu ?

Görünüşe göre hurdadan topladıklarını temizleyip boyayıp satıyorlar. Yoksa bu mengeneler ne zaman bu renklerde ama yayı eksik satıldı ki? Ayrıca yandaki giyotin (miydi?) de aynı renk...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9544
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #32 : 25 Nisan 2012, 10:52:58 »
Bu resime göre bir de değil iki eksik var. Biri yay, diğeri mengenenin masaya ya da kütüğe üst bağlantı parçası.

(Bkz.)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #33 : 25 Nisan 2012, 18:39:41 »
Aynen öyle, hem yay hemde bağlantı tablası eksik.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #34 : 25 Nisan 2012, 22:15:11 »
Aynen öyle, hem yay hemde bağlantı tablası eksik.

Hemde 200 lira, oy oy oy  ???

ibrahim 6360

• 407
  • Meslek: Ticaret
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #35 : 25 Nisan 2012, 23:55:58 »
Tebrikler Soytürk çok güzel gözüküyorlar,biraz daha dikkatli ve sabırlı bir çalışmayla çok daha güzel bıçaklar çıkacaktır diye düşünüyorum,kolay gelsin.
Fotoğraf "Çekilir", Resim "Çizilir" :)

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #36 : 26 Nisan 2012, 00:00:23 »
Tebrikler Soytürk çok güzel gözüküyorlar,biraz daha dikkatli ve sabırlı bir çalışmayla çok daha güzel bıçaklar çıkacaktır diye düşünüyorum,kolay gelsin.

Teşekkür ediyorum ustam.

gecmisgelecek

• 573
  • Mustafa Tekin
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #37 : 26 Nisan 2012, 02:18:11 »
Çok güzel bıçaklar yeni örsünle daha güzellerini yaparsın ustam inşallah.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #38 : 26 Nisan 2012, 09:51:53 »
Çok güzel bıçaklar yeni örsünle daha güzellerini yaparsın ustam inşallah.

Çok teşekkür ediyorum, darısı sizin başınıza  :2up