Bıçak Sanatı - Forum

bant zımpara yardım

arnavut-engin

• 207
  • Engin Uzakgören
  • Meslek: otomobil
  • Yer: kütahya/merkez
bant zımpara yardım
« : 01 Nisan 2012, 01:42:27 »
mrb arkadaşlar benim sorum şu. bant zımparada en ideal ve en fazla kullandığınız kasnak çapı kaçtır? kademeli kasnak yerine sabit kullanıcam ileriye dogru kademeli kasnak veya invertör düşünücem ama şu anda cebime uygun olması açısından böyle bişiy düşünüyorum. ayrıca kullanılan zımpara eni kaç? birde kestemitlerin eni en ideal kaç olmalı? ben transpalet tekeri almayı düşünüyorum. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden herkeze teşekkürler.
Boş zaman yoktur, boşa geçen zaman vardır!!!

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
Ynt: bant zımpara yardım
« Yanıtla #1 : 01 Nisan 2012, 08:38:11 »
mrb arkadaşlar benim sorum şu. bant zımparada en ideal ve en fazla kullandığınız kasnak çapı kaçtır? kademeli kasnak yerine sabit kullanıcam ileriye dogru kademeli kasnak veya invertör düşünücem ama şu anda cebime uygun olması açısından böyle bişiy düşünüyorum. ayrıca kullanılan zımpara eni kaç? birde kestemitlerin eni en ideal kaç olmalı? ben transpalet tekeri almayı düşünüyorum. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden herkeze teşekkürler.

Sorduğunuz bu sorulardan ben sizin konuyu forumda iyi araştırmadığınızı düşünüyorum. Bence işe girişmeden forumdaki ilgili konuları bir daha iyice anlayarak okuyun derim.
Mesela bant zımpara makinesi yapmaya başlayacak birinin kullanılan bant zımpara boyutlarını çoktan biliyor olması gerektiğini düşünürdüm (50 x 2000).
En ideal kasnak çapı diye bir şey olamaz. Sanırım bu soruyu en ideal bant hızı diye sormanız gerek. Bant hızına karar verdikten sonra da motorun devrini, kasnak çapını ve kastemit tahrik tekerinin çapını seçerek bu hıza ulaşmanız gerekecek.
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

arnavut-engin

• 207
  • Engin Uzakgören
  • Meslek: otomobil
  • Yer: kütahya/merkez
Ynt: bant zımpara yardım
« Yanıtla #2 : 01 Nisan 2012, 21:24:19 »
teşekkürederim yardımların için..
Boş zaman yoktur, boşa geçen zaman vardır!!!