Merhaba arkadaşlar.
İlk bıçağım için uygun boyutlarda ve uygun sertlikte çelik arıyorum.
Bowie yapmayı istiyorum. Eğe, zımpara, çekiç, spiral motoru, demir testeresi, bileme motoru, matkap gibi malzemelerim var. (Eğe almam gerekecek ve matkabım sütun matkap değil ama düzgün açıyla delebilirim)
Babamın marangoz atölyesinde özellikle sap için gerekli takım ve malzemem var ancak
pim sorunu kafamı kurcalıyor.
Balçak için
pirinç kullanmayı düşünüyorum ama onu da nerden tedarik edebilirim bilmiyorum. Elimde geyik ve manda boynuzu var. İşlenmiş manda boynuzu değil tabii ama ısıtıp işkenceyle düzgün hale getirebilirim. Elimde ceviz kökü değil de ceviz ağacı, meşe gibi ahşap materyaller de var. Yağ taşım da var.
Gördüğüm kadarıyla özel bir yapıştırıcıyla ahşap - pirinç - çelik aksamları yapıştırıyorsunuz. Onun muadili başka tür bir yapıştırıcı kullanılabilir mi onu da merak ediyorum.
Emrekipmen'in bir yazısında D2 diye gönderilen malzemenin aslında başka bi malzeme çıkabildiği, ya da başka bi çelik diye gönderilen malzemenin bambaşka bir tür çelik çıkması gibi sorunlar yaşanabiliyormuş. Ben bana D2 veya 1095 veya 440C çelik gönderebilecek birine ulaşabilmeyi ümit ediyorum. Bowie için uygun ebatlarda lama istiyorum. Gönderebilecek bir arkadaş bulunursa çok sevinirim.
Ancak yukarda belirttiğim sorunun yaşanmasını da istemem elimdeki malzemenin ne tür olduğunu kesin bilmeliyim ki ısıl işlemde sorun çıkmasın. 3-5 kuruş fazla vereyim ama emek sarf ettiğim bir şey verdiğim emeğe değsin isterim.
Üniversitede metalle ilgili bölümlerin ısıl işlem için uygun ocağı falan vardır sanırım. Orayla bağlantı kurmayı düşünüyorum. Bunun haricinde ısıl işlemde yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok iyi olur.
Biliyorum, çelik arama başlığı altında konu dışı birçok şeye değindim. Acemiliğime ve merakıma verin ustalar

Saygılar...