Bıçak Sanatı - Forum

Yeni Bir Ağız Açma Tekniği

Ynt: Yeni Bir Ağız Açma Tekniği
« Yanıtla #60 : 19 Şubat 2016, 18:14:43 »
Teşekkürler.

kcoskun

• *
  • 1
  • Yer: tekirdağ
« Yanıtla #61 : 04 Ocak 2017, 20:22:21 »
Video görünmüyor.

Honore

• *
  • 5
  • Yer: Bolu
« Yanıtla #62 : 08 Nisan 2017, 16:53:37 »
Merhaba ustalar,  ilk defa bicak deniyorum. Burchaft hazor profil aldim. Agi acma işlemi ısıl işlemden once mi sonra mi yapilmali. Su an eye ile agi acmaya girişim.  Bir yizu diger yuxune gore cok daha zor eyeleniyor 

Abdullah BAYRAM

• 344
  • Meslek: Elektrik Teknisyeni
  • Yer: Konya
« Yanıtla #63 : 04 Temmuz 2018, 15:10:26 »
@sefaçabuk abi göstermiş olduğun yöntem harika. Fakat benim perdah yapmak konusunda sıkıntım var. :( Videonun altındaki yorumlara baktığım da ağız açmak için orta diş eğe kullandığını öğrendim. Aklıma takılan bir kaç soru var.

1-) Bu yöntem de kullanılan her iki eğe (yuvarlak,lama) de orta diş eğe mi?
2-) Eğe ile bu şekilde ağız açtıktan sonra, ince diş eğe ile yüzey perdahı yapıyor musun? Yoksa orta diş eğe kullandıktan hemen sonra zımpara ile yüzey perdahına mı geçiyorsun?
3-) Eğe ile ağız açıp, zımpara ile perdah yaptıktan sonra ağız kalınlığı 1mm mi oluyor?

Bunları sormamın sebebi, ben matkap ucu ile ağızı çizip (3mm çeliğe 3'lük uç kullanıyorum) açtıktan sonra, eğe çiziklerini gidermek için zımpara ile perdah yapıyorum. Ağız çok aşırı inceliyor. :( O kadar uğraş sonucu başarısızlık bana sinir krizi geçirtiyor. :(

Neyse fazla uzattım. Abi vermiş olduğun tüm bilgiler benim için altın değerin.

Saygılarımla...
Abdullah BAYRAM

« Yanıtla #64 : 06 Temmuz 2018, 02:06:45 »
Elımden geldiğince yanıtlayayım,
1. her iki eğe de orta diş eğe ama kalın diş eğe de olabilir, kaba perdah için sorun olmaz.
2. ister orta ister kaba diş olsun her ikisinden de sonra çok fazla yüklenmeden ince diş bir eğeyle perdahı sonlandırmak; zımpara işini azaltıyor, tavsiye ederim.
3. Tüm iş bittikten sonra ağız kalınlığı en fazla bu kadar kalsa iyi olur, keskin hale gelmesini fazla önemsemiyorum çünkü, iş bittikten sonra ağız keskin bir hal aldıysa sorun değil, iki eğe sürüp istediğin kalınlığa getirebilirsin  ;)

Abdullah BAYRAM

• 344
  • Meslek: Elektrik Teknisyeni
  • Yer: Konya
« Yanıtla #65 : 06 Temmuz 2018, 11:52:10 »
Abi göstermiş olduğun ilgi için çok teşekkür ederim. Yorumlarını ve konularını okuyor elimden geldiğince uygulamaya çalışıyorum.