Bıçak Sanatı - Forum

Bilimsel araştırma

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Bilimsel araştırma
« Yanıtla #60 : 19 Mart 2012, 14:23:43 »
Gıybet mirim gıybet. Ölmüş gitmiş Japon bilim adamlarının arkasından hemide....
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #61 : 19 Mart 2012, 14:27:18 »
Alıntı
...Daha bir kaç gün önce hepimize Türkçe dersi veren bir vatandaş kalkıyor birinin yazdığı bir cümleye " bilmem ne falan filan.... "diyor, ardından dalga geçer gibi hıı hııı tamam demesi değil, sözcüklerinde (defalarca okuduğum halde) her hangi bir kırıcı, incitici veya dalga geçme çıkarımı yapmadığım ...

Bana "yaklaşımda nezaket" diye uyarı veren forum yöneticisi, bana gönderilen "siz şöylesiniz, böylesiniz, n'olursa olsun böyle yapmaya devam edeceksiniz, siz böyle taassup sahibisiniz" diye yaftacı mesajı görememiş ki, ben de ona "hıhı" diye gönderimde bulundum.

zaten şu yukarıdaki mesajda, gördüğüm bir yazım yanlışını düzeltmek istediğimde bana "dünkü çocuk bize Türkçe dersi vermeye çalışıyor, sen kimsin ki..." havaları; yaptığım yorumu da "bilmem ne falan" diye, ne anlattığını da anlayamadığım bir anlatımla yazılmış.

Bir başka forum yöneticisi Eylem Bey de bana "uyarmadı deme" gibi tehtitkâr mesaj yolluyor.

Bilmiyorum belki de forum yöneticileri gerçekten de böyle yoruma açık konulara katılmamalı, ama durun bir dakika, ben kimim ki sizlerin forumunuza görüş bildireyim öyle değil mi?! Çünkü burda işler böyle yürüyor.  :-X
Anlayabileceğin tarzda konuşacağım, şimdiye kadar burada Türkçe kullanımı hakkında hiç ahkam kesmedim. Yazarken de çoğu kez kurallara dikkat ederim, etmediğim de azımsanmayacak kadar çoktur. Ama şunu bilmelisin ki senden  öğrencek bir şeyim yok. Anlamadığını yazmışsın ki gayet normal bir durum, yadırgamadım. Forumu yönetenlerin de senden öğrenecek bir şeyi yoktur eminim, bu nedenle ne yapıp yapmayacağımız konusundaki değerli görüşlerini kendine sakla. Sen kalkıp, bunlara kafa yorup laf yetiştireceğine "acaba ben nerede hata yaptım da bu durum böyle oldu" diye düşün.
« Son Düzenleme: 19 Mart 2012, 14:31:04 Gönderen: sefaçabuk »

mksubscorp1905

• *
  • 28
  • (ismim Furkan, memleket Erzurum)
  • Meslek: inş. müh. öğrencisi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #62 : 19 Mart 2012, 14:45:52 »
Gıybet mirim gıybet. Ölmüş gitmiş Japon bilim adamlarının arkasından hemide....

İnsanları bilinçlendirmek için yapılan kötülükleri açığa vurmak, kimin ne yaptığını anlatmak gıybete girmez.

Alıntı
Anlayabileceğin tarzda konuşacağım, şimdiye kadar burada Türkçe kullanımı hakkında hiç ahkam kesmedim. Yazarken de çoğu kez kurallara dikkat ederim, etmediğim de azımsanmayacak kadar çoktur. Ama şunu bilmelisin ki senden  öğrencek bir şeyim yok. Anlamadığını yazmışsın ki gayet normal bir durum, yadırgamadım. Forumu yönetenlerin de senden öğrenecek bir şeyi yoktur eminim, bu nedenle ne yapıp yapmayacağımız konusundaki değerli görüşlerini kendine sakla. Sen kalkıp, bunlara kafa yorup laf yetiştireceğine "acaba ben nerede hata yaptım da bu durum böyle oldu" diye düşün.

Düşündüm ve buldum. Sizler forum sitesi yerine normal bir site kurup kimsenin görüş bildirmesine müsade göstermeyeceksiniz. Çünkü burada muhattap sadece ben değil, size tavsiye veren herkestir. Demek yapılan yanlışı göstermek ahkam kesmek oluyormuş size göre. Kendinizi benim gibi cahil, bilmişlik taslayan kimselerden uyarı alacak duruma düşürdünüz. Hem, burada kimsenin senden öğrenecek birşiyi yok demekle  enaniyetinizi gösterdiniz, fakat başka insanların yerine konuşup onların tevazularını kırmayın.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #63 : 19 Mart 2012, 14:56:37 »

Düşündüm ve buldum. Sizler forum sitesi yerine normal bir site kurup kimsenin görüş bildirmesine müsade göstermeyeceksiniz. Çünkü burada muhattap sadece ben değil, size tavsiye veren herkestir. Demek yapılan yanlışı göstermek ahkam kesmek oluyormuş size göre. Kendinizi benim gibi cahil, bilmişlik taslayan kimselerden uyarı alacak duruma düşürdünüz. Hem, burada kimsenin senden öğrenecek birşiyi yok demekle  enaniyetinizi gösterdiniz, fakat başka insanların yerine konuşup onların tevazularını kırmayın.
Hala gösterdiğinizi idda etmenzi anlayamıyorum, ortaya en ufak bir veri bile koymadınız, farkında mısınız?

Kipmen Sanat web sitesi

mksubscorp1905

• *
  • 28
  • (ismim Furkan, memleket Erzurum)
  • Meslek: inş. müh. öğrencisi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #64 : 19 Mart 2012, 14:59:45 »

Hala gösterdiğinizi idda etmenzi anlayamıyorum, ortaya en ufak bir veri bile koymadınız, farkında mısınız?

Burda yanlıştan kastım Türkçe'deki kelimeyle ilgili. Bana "Türkçe konusunda ahkam kesiyorsun" diyen kişiye söyledim.

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #65 : 19 Mart 2012, 17:14:36 »
Tamam, bizden farklı düşünenlerin düşüncelerine de saygı ama, bu nereye kadar?
'Şimdi biri çıksa dünya düzdür, uzaydan çekilmiş o fotoğraflar düzmecedir' dese o fikre de saygı gösterecek miyiz?
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

Theseus

• 436
  • Meslek: Danışman
  • Yer: İstanbul-Kadıköy
« Yanıtla #66 : 19 Mart 2012, 17:46:30 »
Ertuğrul bey cehalet parayla değil ki,onu 2012 de iddia eden de var:
http://www.youtube.com/watch?v=kjjYXOIHCaY

Videoyu dini inancı olan insanları kötülemek için yüklemiyorum,fakat bu ve bu gibi cahillerin bir inanışa zarar verdikleri açıkça ortada.Aynı şeylere inanmasam da başka insanların inanç özgürlükleri için seve seve mücadele ederim."Diğerleri"ne de yaşama hakkı ve saygı inancım gereğidir.Benden olmayanlar için ne ölüm fetvası yayınlar,ne yakar ne kurşuna dizerim.

Genco G.

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #67 : 19 Mart 2012, 20:21:40 »

Kainatın, Alemlerin Rabbi olan Allah tarafından yoktan var edildiğine iman ediyorum (ve O'nun gönderdiği vahyin tamamına).  Bu inancım bana ne atalarımdan miras ne de ordan burdan derlenmiş bilgi kırıntılarından ibaret. Yirmibeş seneyi aşkın bir zamandır devam eden ve muhtemelen son nefesime kadar devam edecek olan, sancılı, sakallarıma karlar yağdıran bir tefekkür çilesinin (ve tabii Elhamdulillah bana bahşedilen hidayetin)  neticesi. Bu sayede, benimle taban tabana zıt düşüncelere sahip olup, kendi düşüncesini ifade etmede benden çok daha üstün yetenekleri ve bilgi birikimi olan insanlarla konuştuğum zaman dahi inançlarım zedelenmiyor, aksine her seferinde tefekkür dünyamda yeni bir pencere açılıyor, aydınlanmama katkıda bulunuyor. Yeterki tartışma esnasında kıymetlilerime açıkça saldırı, hakaret olmasın...

Resmimde ve imzamda, bir nebze olsun tanıtmaya çalıştığım Nikola Tesla bu durumuma basit bir örnek olabilir. Zira kendisiyle aramızda mevcut olan uçurum  kabilinden farklılıklar (din, dil, ırk, siyasi görüş vb. ) ona olan hayranlığımı azaltmıyor. Çalışmalarını inceledikçe ve kendisini tanıdıkça fikir dünyamda açılan kapılar beni yaratıcıma daha da yaklaştırıyor zannederim.

Kendini alim sanan cahilden daha muzır bir yaratık yoktur. Hasbel kader bir üniversiteye girip, iki tane kalın kitap okuyunca kendini allame-i cihan zanneden arkadaşın sebep olduğu zarara hepimiz şahit olduk değil mi?

selamlar...

.