Bıçak Sanatı - Forum

Hangi bıçağı tavsiye edersiniz?

tian92

Ynt: Hangi bıçağı tavsiye edersiniz?
« Yanıtla #20 : 22 Şubat 2012, 20:54:12 »
bıçağın sap kısmına giren çelik aşağıdaki gibi emanet durmamalı. genişçe olmalı. www.knifeforums.com/uploads/1216241748-mora_xray.jpg

birde google dan buck paklite large skinner resimlerine bak mesela. buck large skinner sapı gibi geniş saplı bıçaklarda kesinlikle sapta kırılmaz olmaz.
[/quot

Yani bana sonunda kaliteli bir keski aldıracaksınız  ;D kafam karıştı  :-[

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #22 : 22 Şubat 2012, 22:07:53 »
Yani bana sonunda kaliteli bir keski aldıracaksınız  ;D kafam karıştı  :-[

En doğrusu bu olur. Ben tavsiyelerde bulundum ama seçeneklerin içinden ucuz arıyorsun diye. Halbuki 5 tane çin malı bıçak alacağına bir tane kaliteli bıçak alırsan çok daha karlı ve keyifli olur.

tian92

« Yanıtla #23 : 22 Şubat 2012, 23:31:58 »
Hayri bey  sizi başka forumlardan hatırlıyor gibiyim. Havalı tüfek modifikasyonu ile uğraşıyormusunuz? Bendar. Kocaeli'de ikamet ediyorum. Gebze'de Ercan diye bir arkadaşım var onun tüfeğini birisi modifiye etmişti ama sizin isminiz geçmişmiydi emin değilim.

tian92

« Yanıtla #24 : 23 Şubat 2012, 08:02:27 »
Hayri bey  sizi başka forumlardan hatırlıyor gibiyim. Havalı tüfek modifikasyonu ile uğraşıyormusunuz? Bendar. Kocaeli'de ikamet ediyorum. Gebze'de Ercan diye bir arkadaşım var onun tüfeğini birisi modifiye etmişti ama sizin isminiz geçmişmiydi emin değilim.

Hatırladım tüfeği modifiye eden Akif beydi sanırım.

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
« Yanıtla #25 : 23 Şubat 2012, 09:50:36 »
Evet Akif Abi modifiye etmiştir. Ercan ve Murat Abiyle de tanışıyoruz şahsen.

tian92

« Yanıtla #26 : 23 Şubat 2012, 10:05:29 »
Ercan, Murat ve ben atışa giderdik ama ben son 1,5 senedeir İzmit'te ikamet ediyorum. Bayağıdır atışa gidemedik. Kocaeli bölgesi silah,airsoft,bıçak vs birçok forum konusunda aktif bir bölge. Saat forumunda bile Kocaeli'den birilerine rastlıyorum.

zucchero

• -Bora-
  • 420
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #27 : 24 Şubat 2012, 09:48:32 »
Xaupau,
Bilgi için teşekkürler. Aylık kota için sipariş mi yoksa geliş tarihini mi esas aldıklarını bilmediğimden ben de bir süre ara vereceğim sanırım...

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
« Yanıtla #28 : 24 Şubat 2012, 10:05:48 »
Rica ederim ama kötü haber.Kota yıllık maalesef. 5 adet.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #29 : 24 Şubat 2012, 18:35:26 »
Kota 1 Ocak'ta mı resetleniyor yoksa daha alengirli bir hesaplama mı var?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
« Yanıtla #30 : 25 Şubat 2012, 00:06:07 »
http://www.gumruk.gov.tr/tr-TR/emevzuat/Genelgeler/2011-23.pdf

"Posta ve hızlı kargo yoluyla gelen eşyanın vergilendirilmesinde, kargo ücreti dikkate alınmayacak, ayrıca aynı gönderici tarafından Türkiye’deki bir alıcı adına gönderilen aynı konşimento muhteviyatı gönderiler bir bütün teşkil ederek tamamının kıymeti birlikte dikkate alınacaktır. Kararın 45 inci maddesi kapsamında uygulanan muafiyet, iki ayda en fazla bir, yılda en fazla beş kere kullanılabilir. Bu limitlerin aşılması halinde eşyanın ticari mahiyette olduğu kabul edilip buna göre işlem yapılır."

Gümrükçümüze sordum yıl başlangıç 1 Ocak dedi. Ayrıca olayı biraz detaylandırdı. Son cümledeki "eşyanın ticari mahiyette olduğu kabul edilip buna göre işlem yapılır" ne demek ? Gümrük vergisi alınır öncelikle. Ama  bunu yapabilmek bazen kolay olmayabiliyor. Öncelikle ürünü gümrüğe tanıtmanız gerekiyormuş. Sıvılarda bu biraz daha zor test falan gerekiyormuş. Elektronik ürünlerde kullanım kılavuzu çevirisi, proforma fatura çevirisi vs istiyorlarmış. Ve bolca zaman lazımmış.Ya da bunları takip edecek bir gümrükçü ile anlaşmak gerekiyormuş. Yada benim yaptığım gibi ".........ürününe de gümrüğüne de deyip ürünü geri göndermek" lazım.

Bazı ürünler de -ki hobilerim gereği hep yaşıyorum- Emniyetten izin almanız gerekiyor. Yakınlaştırması olmayan bir reddota EGM ye gönderilirken; gg,sahibinden vs gibi sitelerde gece görüş satıyorlar maalesef.

Edit:Yıl