Uğurcanın başlattığı kiridashi akımına ben de kapıldım. 3 mm kalınlığındaki eğeden bir tane de ben yaptım. Önce eğenin suyunu kaçırdım. Sonra spiralle ortadan ikiye kesip şekli kabaca çıkardım. Aklımda tıpkı Uğur gibi birini rustik (ilki kolay olsun

) yapma vardı. Eğenin dişlerini kabaca yok edecek kadar taşladım. Deliğini deldim. Ağzın hassas işlenmesi gerektiği için tamamını eğe ile açtım. Sonra 150 kumdan başlayıp 800 kuma kadar zımparaladım ve doğru önce ateşe sonra suya. Patlatmadan çatlatmadan çıkardık şükür. 250 derecede 2 kez 1er saat menevişledim. Sonra yine başladım ağzı zımparalama. 400-600-800-1000 kumdan sonra Metylan Metal Parlatıcı ve ayakkabı keçesi ile son halini verdim. Aslında ilk kez bıçak yapacak arkadaşlar deneyebilirler: Ben biraz kolayına kaçtım ama hakkını vererek yaparsanız eğeye, zımparaya , su vermeye falan aşinalık kazanabilirsiniz. Bu kadar gevezelik yeter buyrun resimleri


Bir de kılıf yaptım sırf cepte olmadık bir yerleri kesmesin diye

Pek güzel olmadı ama işlevsel oldu. HC sini de yeni okuma yazma öğrenen kızım yazdı
