Herkese merhaba
Aslında herşey bu yıl Sürmene'den güzel bir bıçak almamla başladı; namlu, kabza ve ele oturması çok hoşuma gitti. E bıçak güzel ama kılıfı sağlaklara göre yapılmıştı, solak bir biri olarak özel bir kılıf diktirmek istedim, forumda başka bir konuda adı geçen, butik işler yapan bir atölye 200 TL isteyince kızdım, ' yapan nasıl yapıyor, benim eksiğim ne' diyerek forumdan da edindiğim bilgilerle Zeytinburnu'ndan Güngören'e tüm dericileri gezerek bir parça numunelik Vaketa 2 mm, bir tabaka da rengi hoşuma gittiği için 1.8 mm Vaketa aldım.
ilk kılıf denememe numune Vaketa ile başladım. Sonraki çalışmalarımda bahsedildiği gibi yarı işlenmiş vaketa almayı planlamaktayımi 2.5 mm mi yoksa 4 mm mi önerirsiniz?
kılıfın bele takılma kısmını bilerek dikmedim, deriden ya da paracord'dan örme bir parça yapmayı planlıyorum.
son resimde, dikiş kısımlarının bittiği yerde deriyi sonlandırmak için yapıştırıcıi boya gibi bir malzeme kullanılıyor galiba; açılma, aşınmasını önlemek için, izlediğim videolarda gördüm ancak adını maalesef bilmiyorum. yardımcı olur musunuz lütfen?
görüş ve yorum ricasıyla