Bıçak Sanatı - Forum

matkap

furkan turan

• *
  • 45
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: istanbul
matkap
« : 28 Ekim 2011, 18:03:41 »
küçük şarzlı matkaplar varya onlar çeliği delermi?fazla para veremem.bi matkap buldum matkap ve uçları filan var ondan almayı düşünüyorum şarzlı ve küçük   
Güç 4.8 V
Devir 200min
Çalışma Süresi 5-8h Saat
Tork 4,5Nm
Pil ve Adaptör 4,8V/700mAh
Ağırlık 0,30 Kg

özellikleri böle ben fazla anlamam size sormak istedim

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
Ynt: matkap
« Yanıtla #1 : 28 Ekim 2011, 18:16:57 »
Eskiden elle çevrilen matkaplarla delerlermiş. Bence o matkap da deler, belki biraz zaman alır.
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #2 : 28 Ekim 2011, 19:20:12 »
Şarjlı bu tür matkaplar pek kolay kolay delemeyebilir, biraz bastırınca duraklıyorlar...

Kipmen Sanat web sitesi

whitefoxss

« Yanıtla #3 : 29 Ekim 2011, 05:07:09 »
Ucuz bir elektrikli model almanı tavsiye ederim.Şarjlı matkaplar genelde vidalama ve küçük tesviye işlerinde faydalıdır.Güçlü olmayacaktır aynı fiyata yaklaşık bir elektrikli matkap ile karşılaştırırsak.

furkan turan

• *
  • 45
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #4 : 29 Ekim 2011, 19:04:24 »
şarzlılar hoşuma gidiyor,küçük filan güzel yani ama delmez diosanız elektriklilerden alırım

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #5 : 29 Ekim 2011, 19:07:14 »
zorrrrr
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

whitefoxss

« Yanıtla #6 : 29 Ekim 2011, 20:09:08 »
Ucuz bir elektrikli al.Genelde darbede kullanımda bozuluyorlar ucuzlar ama sana darbe lazım değil.Bayağı bir götürür seni  :2up

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #7 : 29 Ekim 2011, 20:20:02 »
arkasında kablo olmayan hertürlü elektrik aleti iyidir fakat almayı planladığın  matkap  yanlış anlama küçük vidaları sıkmaktan veya sökmekten (maksimum m5 e kadar )
hiç bir işe yaramaz  ;)
yıllardır şarjlı matkap kulanırım (6 yıldır aynı matkabı kulanıyorum ) bosch un 14,4 voltlukları iyidir pili ömrünü tamamlayınca 4amperliği ile değiştirdim eskiden 30dk kulanabiliyordum hiç durmadan şimdi 1saat kadar devam ediyor 10mm kadar demir delebiliyor :) ama 500tl gibi bir fiyatı var :)
demem odurki piyasada jet marka sutun matkaplar var 180tl civarı alabilirsen ondan al derim bıcak konusunda bayağı bir işini görür.
piyasada çin malları var el matkabı 50tl veya altına bulursun kısmet hiç birşeyde olmas iki kulanıma rahmetlide olabilir.
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ