Bıçak Sanatı - Forum

#22 ------- Deri Saplı Av Bıçağı

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
Ynt: #22 ------- Deri Saplı Av Bıçağı
« Yanıtla #20 : 01 Kasım 2011, 19:19:09 »
çok güzel bir bıçak olmuş. elinize sağlık

bu tip bıçaklarda namlu, genel av bıçaklarından biraz daha ince olur genelde, sizin bıçaktaki namlu kalınlığı nedir ?

Haklısınız, kalınlığı yazmayı unutmuşum.
namlu kalınlığı 4,5 mm.
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

Münir

• 176
  • Münir OKMAN
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #21 : 01 Kasım 2011, 20:24:53 »
Ertuğrul tebrik ediyorum, herbiri birbirinden farklı bıçaklar ve hepsi de çok güzel.... Ellerin dert görmesin, çalışmalarını zevkle ve büyük bir keyifle izleyip, merakla bir sonrakini bekliyorum...   

Sormak istediğim birşey var ustam... Hazır konu açılmışken şu kabzadaki deri kaplama aşamalarından ve özellikle de ek yerlerindeki işin inceliklerinden biraz bahsedebilir misin?  Zira kabzadaki ek yeri hiç farkedilemiyor bile, tam bir usta işi....   
If you light a lamp for somebody, it will also brighten your own path.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #22 : 01 Kasım 2011, 20:50:56 »
çok şık bir bıçak olmuş  :2up  hem çelığı çok kalıtelı keza işçilik çok temiz  ancak bır eksiği var  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #23 : 01 Kasım 2011, 21:22:26 »
çok şık bir bıçak olmuş  :2up  hem çelığı çok kalıtelı keza işçilik çok temiz  ancak bır eksiği var  ;)
İmza ! ::)

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #24 : 01 Kasım 2011, 21:26:16 »
kesinlikle ...
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

Ismet Guney

• 667
  • 1968
  • Yer: ankara
« Yanıtla #25 : 01 Kasım 2011, 21:52:11 »
Elinize saglik guzel olmus.bu arada hiziniza yetismek mumkun degil :2up
Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #26 : 01 Kasım 2011, 22:16:17 »
Ertuğrul abi imzasını da atmıştı gerçi ama bu bıçakta atlamış sanırım

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #27 : 01 Kasım 2011, 22:30:33 »
HAMON..!  ;)   imza yerine kabul görmezmi Sefa usta  :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #28 : 01 Kasım 2011, 22:43:54 »
O da bir çeşit kimlik/imza değil mi zaten usta  ;)

SERDAR

• 259
  • Meslek: Özel Sektör Çalışanı (Orman Ürünleri)
  • Yer: ANTALYA
« Yanıtla #29 : 01 Kasım 2011, 22:46:33 »
Ben eminim Ertuğrul abi en kısa zamanda hamon işinide halleder.

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
« Yanıtla #30 : 02 Kasım 2011, 00:00:58 »
Ertuğrul tebrik ediyorum, herbiri birbirinden farklı bıçaklar ve hepsi de çok güzel.... Ellerin dert görmesin, çalışmalarını zevkle ve büyük bir keyifle izleyip, merakla bir sonrakini bekliyorum...   

Sormak istediğim birşey var ustam... Hazır konu açılmışken şu kabzadaki deri kaplama aşamalarından ve özellikle de ek yerlerindeki işin inceliklerinden biraz bahsedebilir misin?  Zira kabzadaki ek yeri hiç farkedilemiyor bile, tam bir usta işi....

Sanıyorum deri kabza prosedürünü gözünde yanlış canlandırıyorsun. Deri kaplama demenden ve ek yerinden bahsetmenden böyle düşündüm.
Burada deri harhangi bir şeyin üzerine kaplanmıyor. Kabzanın kendisi deri.
Şöyle anlatayım: Bir çok elips şeklinde deri kesiyorsun. Bunların ortasını delerek kuyruk metaline geçirip diziyorsun, tabi aralarına epoxy sürmek kaydıyla. En arkadaki metal parçayı da perçin ya da vida yöntemiyle kuyruk metaline tutturuyorsun. Ben burada kuyruğa metrik 5 cıvata kaynattım. En arkadaki parçaya da klavuzla diş açtım. Kısacası arkadaki parçayı somun sıkar gibi vidalayınca bütün deriler balçakla arka metal arasında preslenmiş şekilde kalıyor.

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
« Yanıtla #31 : 02 Kasım 2011, 00:03:00 »

Hamon işi şimdilik bana uzak. Önce fırın işini halletmem lazım. Hamonu yapan kişinin elinin altında fırın olması lazım. Ama inşallah o da olacak.

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
« Yanıtla #32 : 02 Kasım 2011, 00:06:00 »

Valla Sefa hocam ne yalan söyleyeyim imza işi tembellikten aksadı.
Ben Pnp kağıdıyla imza atıyorum. O nalet şey de o kadar nazlı ki anlatamam. Bazen 1 defada yapışıveriyor, bazen de uğraştırıyor. Nedendir bilmem bunda 5 defa denedim yapışmadı, yapışmayınca da canım sıkıldı bıraktım öyle kaldı.

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #33 : 02 Kasım 2011, 08:35:45 »
Ustam çok güzel gerçekten çok kullanışlı estetik bir bıçak ellerine sağlık..
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

-Hüseyin Ateş

• 196
  • Meslek: mekatronik teknikeri
  • Yer: istanbul-B.Paşa
« Yanıtla #34 : 02 Kasım 2011, 08:53:37 »
tebrikler gerçekten güzel bir bıçak

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
« Yanıtla #35 : 02 Kasım 2011, 15:12:44 »
Bu bıçağın kılıfı da bitti. İşte fotoğrafları. Yapılış aşamalarını da kılıflar bölümünde foruma koydum.
http://www.bicaksanati.com/forum/kilif-yapimi/deri-sapli-av-bicagina-kilif/#new

By ertarda at 2011-11-02

By ertarda at 2011-11-02

Münir

• 176
  • Münir OKMAN
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #36 : 02 Kasım 2011, 23:05:49 »

Sanıyorum deri kabza prosedürünü gözünde yanlış canlandırıyorsun. Deri kaplama demenden ve ek yerinden bahsetmenden böyle düşündüm.
Burada deri harhangi bir şeyin üzerine kaplanmıyor. Kabzanın kendisi deri.
Şöyle anlatayım: Bir çok elips şeklinde deri kesiyorsun. Bunların ortasını delerek kuyruk metaline geçirip diziyorsun, tabi aralarına epoxy sürmek kaydıyla. En arkadaki metal parçayı da perçin ya da vida yöntemiyle kuyruk metaline tutturuyorsun. Ben burada kuyruğa metrik 5 cıvata kaynattım. En arkadaki parçaya da klavuzla diş açtım. Kısacası arkadaki parçayı somun sıkar gibi vidalayınca bütün deriler balçakla arka metal arasında preslenmiş şekilde kalıyor.

Kusuruma bakmayın, gerçekten de kabza sanki deri kaplamaymış gibi düşünüp gözümde yanlış canlandırmışım.... Açıklama için çok teşekkürler, şimdi deri sap daha anlamlı ve daha güzel göründü gözüme :) , birkez daha ellerinize sağlık.... 
If you light a lamp for somebody, it will also brighten your own path.