Bıçak Sanatı - Forum

Bu senenin son bıçağı

Osman Güney

• 418
  • Yer: Kocaeli
Bu senenin son bıçağı
« : 18 Ekim 2011, 22:19:23 »
Havalar soğudu, atölyem olmadığından artık balkonda bıçak yapamayacağım. Bıçak yapmayı çok özleyeceğim. Kısmet artık, ne zamana, kimbilir.

Osman Güney

• 418
Ynt: Bu senenin son bıçağı
« Yanıtla #1 : 18 Ekim 2011, 22:20:34 »
ek

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #2 : 18 Ekim 2011, 22:23:18 »
Eline emeğine sağlık Osman abi gerçekten güzel olmuş.Bir aralar bende heves etmiştim bu tip bir bıçak yapmaya ama okul başladı.   :-\

Saygılar...

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #3 : 18 Ekim 2011, 22:29:43 »
Ellerinize sağlık şık bir bıçak olmuş, formu çok güzel. fakat alt taraftaki oyuklardan bir tanesi fazla mı olmuş acaba? sanki 1 tane olsaydı daha güzel görünürdü gibi geldi bana

cmblc

• 518
  • Cem Balcı / 1968 / B(Rh)+
  • Meslek: Grafik Tasarımcı
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #4 : 18 Ekim 2011, 22:55:54 »
Osmancım tebrikler, çok hoş, değişik ama şık bir bıçak olmuş... Namlu işçiliğini kabzada da bekliyorum...

Sevgiler,
Get Serious...

En kötü gün bugünse, bugünde FENERBAHÇE!!! Hep destek, tam destek...

mehmethakan

• 133
  • Meslek: otelci
  • Yer: antalya
« Yanıtla #5 : 18 Ekim 2011, 23:23:28 »
Osman çok güzel özellikle kabza.
Orhan'a delik konusunda katılıyorum ama belki bir amacın vardır
Kadere bak sen kışın ara veriyorsun biz sıcaktan yazın.

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
« Yanıtla #6 : 18 Ekim 2011, 23:24:30 »
Kapanışı  akılda kalacak  değişik bir  bıçakla  yaptın  Osman .açılışı da  seneye  balkondan  daha geniş bir mekanda , daha   iyi  imkanlarla , çok  daha  usta işi  bıçaklarla  yapabilmeni  dilerim .
"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/

« Yanıtla #7 : 18 Ekim 2011, 23:51:07 »
Osman, kabzası, namlusu yüzey düzgünlüğü çok güzel olmuş, hele pimleri bu sefer çok beğendim. Kapanışı güzel yapmışsın. Ellerin kolların dert görmesin  :2up

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #8 : 19 Ekim 2011, 00:14:55 »
 :) Elinize sağlık. Özellikle taşlamayı, sırttaki çıkıntıyı ve ahşabı çok sevdim.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
  • Yer: Yozgat / Kocaeli
« Yanıtla #9 : 19 Ekim 2011, 00:56:14 »
Bıçak ben güzel diyor,ahşap ise hadi be ben güzelim diyor.
Jübile gibi olmuş maaşallah.
Bu aralar fıldır fıldır meşe kökü arıyorum.Bir arkadaş köylerinde kesilmiş meşe ağacı olduğunu söyledi
ama mevsim el vermiyor.Bahara elimde kazma kürek köy köy gezeceğim gibi görünüyor.

Saygılar.

Uçmak,düşmeyi göze almaktır.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #10 : 19 Ekim 2011, 01:49:34 »
Pek hoşmuş, baharı iple çekeceğiz artık, belli bundan sonraki artık dudak uçuklatır. Bununla değiş tokuşa katılsanıza  ^-^

Kipmen Sanat web sitesi

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #11 : 19 Ekim 2011, 08:57:26 »
Bu iş hastalık gibi ustam soğuk felan dinlemez. Nerde bir malzeme görsem bundan bıçakla alakalı ne olur ne işe yarar diye düşünmeye başlıyorsun artık. En kötü ihtimak elinizdeki bıçaklara deri kılıf yaparsınız. Kış boşa geçmemiş olur.  ;) ;) ;)

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #12 : 19 Ekim 2011, 09:29:35 »
Yukarıda çok güzel bir sahte ağız çıkıntısı bırakmışsınız, fakat tüm çıkıntı yüzeyi boyunca sahte ağız açmamışsınız.
Eğer o da olmuş olsaydı 10 üzerinden 11 verecektim. Şimdi 9,5 veriyorum. 1 puan kabza malzemesinin arasında kalan çelikteki çiziklerden kırdım, ama ince balçağın şıklığına dayanamayıp fazladan yarım puan daha verince 9,5 oldu.
Şaka bir yana yandan bakınca ince balçak çok şık durmuş. Fakat nasıl sabitleyebildiniz?  ???
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #13 : 19 Ekim 2011, 10:22:59 »
Yukarıda çok güzel bir sahte ağız çıkıntısı bırakmışsınız, fakat tüm çıkıntı yüzeyi boyunca sahte ağız açmamışsınız.
Eğer o da olmuş olsaydı 10 üzerinden 11 verecektim. Şimdi 9,5 veriyorum. 1 puan kabza malzemesinin arasında kalan çelikteki çiziklerden kırdım, ama ince balçağın şıklığına dayanamayıp fazladan yarım puan daha verince 9,5 oldu.
Şaka bir yana yandan bakınca ince balçak çok şık durmuş. Fakat nasıl sabitleyebildiniz?  ???

Ertuğrul abiye katılıyorum, ince balçak çok yakışmış. fakat nasıl sabitlediğinizi ben de tam çözemedim(sadece ahşaba epoksi ile mi tutundurdunuz yoksa?)

bir de balçak malzemesi pirinç, pim malzemeleri bakır mı?
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #14 : 19 Ekim 2011, 13:51:15 »
Hımm, dikkat etmemişim, gerçekten merak uyandurdu şimdi bende de. Eğer sadece yapıştırıcı kullandıysanız pek uzun ömürlü olmayacaktır, bişeyi doğrayarak kesme girişiminde kendini atacaktır...

Kipmen Sanat web sitesi

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #15 : 19 Ekim 2011, 16:06:12 »
Elerinize sağlık , güzel bir çalışma olmuş, renkler ve zevkler tartışılmaz ama sanki bu bıçak daha gösterişli bir balçağı hakediyor, yada şöyle düzelteyim ahşabın güzelliği ve işçiliği balçağı gölgede bırakmış. Bu arada kullandığınız ahşabın cinsi nedir acaba ?
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Osman Güney

• 418
« Yanıtla #16 : 19 Ekim 2011, 20:19:53 »
Osmancım tebrikler, çok hoş, değişik ama şık bir bıçak olmuş... Namlu işçiliğini kabzada da bekliyorum...

Sevgiler,
Sağol Cem abi
Sevgiler

Osman çok güzel özellikle kabza.
Orhan'a delik konusunda katılıyorum ama belki bir amacın vardır
Kadere bak sen kışın ara veriyorsun biz sıcaktan yazın.

Beğendiğine sevindim abi

Kapanışı  akılda kalacak  değişik bir  bıçakla  yaptın  Osman .açılışı da  seneye  balkondan  daha geniş bir mekanda , daha   iyi  imkanlarla , çok  daha  usta işi  bıçaklarla  yapabilmeni  dilerim .

Bekir abi kapanışı isa ustanın katlanır namlusuyla yapacaktım. Artık seneye .

Osman, kabzası, namlusu yüzey düzgünlüğü çok güzel olmuş, hele pimleri bu sefer çok beğendim. Kapanışı güzel yapmışsın. Ellerin kolların dert görmesin  :2up

Sefa abi beğendiğine çok sevindim.

:) Elinize sağlık. Özellikle taşlamayı, sırttaki çıkıntıyı ve ahşabı çok sevdim.
[/quote

Beğendiğinize sevindim

Pek hoşmuş, baharı iple çekeceğiz artık, belli bundan sonraki artık dudak uçuklatır. Bununla değiş tokuşa katılsanıza  ^-^

Emre abi busefer eleştiride bulunmadın.  Başardık heralde.  Begendiğine sevindim.

Bu iş hastalık gibi ustam soğuk felan dinlemez. Nerde bir malzeme görsem bundan bıçakla alakalı ne olur ne işe yarar diye düşünmeye başlıyorsun artık. En kötü ihtimak elinizdeki bıçaklara deri kılıf yaparsınız. Kış boşa geçmemiş olur.  ;) ;) ;)

Gerçekten öyle bu iş hastalık , bu gün yine sobanın içine  kaporta eğesi attım biraz yumuşasın. Kılıf hiç yapmadım bencede bunlara birer tane kılıf yapayım.

Ertuğrul abi bıçağa iyi puan verdin. Demekki başardım. Beğendiğine çok sevindim.

Ertuğrul abiye katılıyorum, ince balçak çok yakışmış. fakat nasıl sabitlediğinizi ben de tam çözemedim(sadece ahşaba epoksi ile mi tutundurdunuz yoksa?)

bir de balçak malzemesi pirinç, pim malzemeleri bakır mı?

Emin abi öncelikle balçak pirinç, pimler 6mm lik bakır boru.
Balçağı nasıl tutturdum-
Bıçağın sırtına balçak genişliğinde kanal açtım, balçak sıkı geçme.
Balçağın ahşaba gelen kısmına dremelin ince kesme diskiyle çapraz kanallar açtım ve epoxy le yapıştırdım. epoxy olarak iran yapıştırıcısı kullandım.

Elerinize sağlık , güzel bir çalışma olmuş, renkler ve zevkler tartışılmaz ama sanki bu bıçak daha gösterişli bir balçağı hakediyor, yada şöyle düzelteyim ahşabın güzelliği ve işçiliği balçağı gölgede bırakmış. Bu arada kullandığınız ahşabın cinsi nedir acaba ?

Beğendiğinize sevindim.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #17 : 19 Ekim 2011, 22:08:26 »
eline sağlık güzel olmuş :)  sahte ağızı açsaydınız çok daha farlı gözükecektı namlu.. 
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #18 : 20 Ekim 2011, 08:59:40 »
Osman seneyi çok güzel bir bıçak ile kapatmışsın ellerine sağlık çok oturaklı bir bıçak olmuş...
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #19 : 20 Ekim 2011, 09:38:14 »
gerçekten güzel bir çalışma olmuş, namlu ve kabze uyumu da göz dolduruyor, birgün ben de yaparım inş.   ;) ;)
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....