Bıçak Sanatı - Forum

silah kılıfı

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
Ynt: silah kılıfı
« Yanıtla #20 : 10 Eylül 2011, 08:57:13 »
Ellerinize sağlık. Keşke yapım aşamalarınında fotosu olsa.Bende benim gariban silaha bir tane yaparım...Kesici aletleri daha çok sevdiğim için Tabancanın yüzüne bile bakmıyorum...

ATRIŞBA

• *
  • 19
  • Recep SAK
  • Meslek: işgeliştirme m.d
  • Yer: Türkiye- Sakarya- Hendek
« Yanıtla #21 : 10 Eylül 2011, 11:28:53 »
Murat bey güzel bir deri işciliği çalışması olmuş ellerinize sağlık.
Tabanca ile ilgili bir uyarıda bulmadan geçemeyeceğim. Tabancanız insanların sandığı yada söylediği kadar kötü bir silah değildir.
birkaç teknik bilgiyle güvenli bir silah haline gelir. Forumun içeriği gereği detaya girmeden size şunu aktarmak istiyorum:
Emniyet mandalı ile ilgili çok kazaya yol açmış bir silahtır. Bunun nedeni ise (parçalarda aşınma kırılma hariç) iğnenin söküldükten sonra yanlış takılmasıdır. İğne iki farklı biçimde emniyet mandalı yuvasına oturur ve bunlardan biri kesinlikle yanlıştır. Basit bir testle bunu anlayabilirsiniz.
Test için:
1- Silahin sürgü kısmını çıkarın.(Şarjör hariç iki parça yapın)
2- Sürgü kısmındaki emniyet mandalını indirin.
3- Emniyet kapalıyken ince bir tornavida yada şiş yardımıyla silahın iğnesini ileri doğru itin.
4- İğne ileri gidiyorsa ve kovan atma yatağından baktığınızda görülüyorsa iğne emniyet mandalına yanlış takılmış demektir. Kesinlikle namluya fişek sürüp emniyet mandalıyla tetik düşürmeyin.
Herkese kazasız günler dilerim.
Recep SAK

whitefoxss

« Yanıtla #22 : 10 Eylül 2011, 14:41:42 »
Sayın Atrışba,çok güzel ve net anlatmışsınız.Kullanım hatası yüzünden sınıfta kalan? bu nadide silahın değerini benim gibi senelerce kullanmış biri bilir ancak.Bu arada yorum yapmayayım dedim ama kılıfı muhteşem denecek kadar güzel olmuş.işçilik harika ve çok tok duruyor.Ellerinize emeğinize sağlık.Bir çok yabancı ve yerli üretim kılıf gördüm ve kullandım ama o kılıf benim olsaydı sanırım sadece eve geldiğim zaman o kılıfa koyar ve seyrederdim,bele takılmaz ki o  :) Nacizane eklemek istiyorum Murat bey,kemer parçasını biraz eğimli yapsanız daha ergonomik olurdu diye düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 10 Eylül 2011, 14:43:59 Gönderen: whitefoxss »

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #23 : 12 Eylül 2011, 10:36:31 »
Murat bey güzel bir deri işciliği çalışması olmuş ellerinize sağlık.
Tabanca ile ilgili bir uyarıda bulmadan geçemeyeceğim. Tabancanız insanların sandığı yada söylediği kadar kötü bir silah değildir.
birkaç teknik bilgiyle güvenli bir silah haline gelir. Forumun içeriği gereği detaya girmeden size şunu aktarmak istiyorum:
Emniyet mandalı ile ilgili çok kazaya yol açmış bir silahtır. Bunun nedeni ise (parçalarda aşınma kırılma hariç) iğnenin söküldükten sonra yanlış takılmasıdır. İğne iki farklı biçimde emniyet mandalı yuvasına oturur ve bunlardan biri kesinlikle yanlıştır. Basit bir testle bunu anlayabilirsiniz.
Test için:
1- Silahin sürgü kısmını çıkarın.(Şarjör hariç iki parça yapın)
2- Sürgü kısmındaki emniyet mandalını indirin.
3- Emniyet kapalıyken ince bir tornavida yada şiş yardımıyla silahın iğnesini ileri doğru itin.
4- İğne ileri gidiyorsa ve kovan atma yatağından baktığınızda görülüyorsa iğne emniyet mandalına yanlış takılmış demektir. Kesinlikle namluya fişek sürüp emniyet mandalıyla tetik düşürmeyin.
Herkese kazasız günler dilerim.
bilgi için teşekkürler, evet diğerlerine göre biraz daha dikkatli kullanılması gereken bir silah ama dilinden anlamaya başladıktan sonra şu ana kadar hiçbir sorun çıkarmadı....
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #24 : 12 Eylül 2011, 10:40:59 »
Sayın Atrışba,çok güzel ve net anlatmışsınız.Kullanım hatası yüzünden sınıfta kalan? bu nadide silahın değerini benim gibi senelerce kullanmış biri bilir ancak.Bu arada yorum yapmayayım dedim ama kılıfı muhteşem denecek kadar güzel olmuş.işçilik harika ve çok tok duruyor.Ellerinize emeğinize sağlık.Bir çok yabancı ve yerli üretim kılıf gördüm ve kullandım ama o kılıf benim olsaydı sanırım sadece eve geldiğim zaman o kılıfa koyar ve seyrederdim,bele takılmaz ki o  :) Nacizane eklemek istiyorum Murat bey,kemer parçasını biraz eğimli yapsanız daha ergonomik olurdu diye düşünüyorum.
beğeninize teşekkürler, dizaynı ben kendi ihtiyacıma göre belirledim, kapaklı olması avda bazen taşırken çalı çırpıdan zarar görmemesi amaçlıydı, kemer parçasını eğimli derken nasıl olacağını tam kestiremedim, izah ederseniz sevinirim.
ayrıca bu kadar beğendiyseniz bir tane sizin için yapar ve hediye edebilirim....
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

whitefoxss

« Yanıtla #25 : 12 Eylül 2011, 18:07:57 »
İnceliğiniz için teşekkür ederim,şu an için yeni bir kılıfa ihtiyacım yok.Demek istediğim taşıma esnasında ve kullanımda biraz daha ergonomiydi.Bu tarz kapaklı kılıflar için pek gerekli olmasada yinede bana daha kullanışlı gibi geliyor.Demek istediğim silahın kemere 90 derece bir açı ile değil daha dar bir açı ile tutunması ve silah kullanımı esnasında daha kolay çekilebilmesini sağlayabilmesi.