Bıçak Sanatı - Forum

Crown Flex 180 Watt El Motoru

Erol Ekici

• 80
  • Erol Ekici / 1979
  • Meslek: Memur
  • Yer: Diyarbakır
Crown Flex 180 Watt El Motoru
« : 24 Eylül 2011, 21:06:49 »
Herkese merhabalar arkadaşlar. Uzun zamandır Dremel tarzı bir el motoru almak istiyordum. Nette yaptığım araştırmalar sonucu Dremel 4000' de karar kılmıştım. Ancak gravür ve el sanatları ile ilgili bir sitede bir çok kişinin Dremel, Einhell ve çin malı farklı marlara sahip makinelerin benzer performansa sahip olduğunu, ancak dremelin aksesuarlarını kaliteli bulduklarını paylaşmasından yola çıkarak araştırmalarımı genişlettim Türkiye de satılan Einhell in 135 watt olması, Proxxon markasının da pahalı ve düşük watt lı olmasından dolayı içim ısınmadı. Proxxon un kaliteli olduğu belli ancak o kadar para verdikten sonra neden bir Dremel almayayaım diye düşündüm. İnternette yaptığım araştırma sonucu iki üç tane adını daha önce duymadığım (lotus markası bunlardan biri ve amatör gravürcüler arasında en fazla bilinen çin malı sanırım) el motorları ile karşılaştım. Bunlardan Crown Flex markasını bu markaya ait  bir taşlama makinesini ve vidalama makinesini yaklaşık bir yıldır kullandığım ve herhangi bir problem yaşamadığım için tercih ettim. Crown Flex 180 watt, 3,2 mm mandren ve esnek mil ile beraber 210 parça aksesuarlaı. Ancak elime geçen kadar acaba Dremel mi alsaydım diye düşünmedim değil.

Neyse makine hakkındaki görüşlerime geçelim; Makine bugün elime geçti ve tüm aksesuarlarını denedim. Deneme için fiber glas takviyeli kesme diski ile 2 mm su verilmiş ck67 bıçaktan 2 cm lik bir parça kestim. (makineyi denemek için bitmiş bir bıçağı mundar ettim) Daha sonra normal kesme diski ile 6 mm  çapı olan 20 lik mi oluyor yoksa 30 luk oluyor bilmiyorum bir çividen değişik devirlerde 3 dilim kestim. Tahta ve ahşap kesme aparatı ile 1 cm kalınlığı olan bir laminant parke köşeliğini kestim. Elmas diski ile fayans kestim ve kesme hızı dikkatimi çekti. Nerdeyse kağıt keser gibi ilerledim. Küçük silindir zımparalarını kalitesiz buldum. gerçi denediğim bıçak yukarıda mındar ettiğimi belirttiğim sertleştirilmiş (bıçağa eğe testi yaptım zırnık kopartamıyor  eğeler, zaten bu sertliği yüzünden ucundan kırılmıştı) ck67 den yapılma bıçaktı. Belki sertleştirilmiş olması buna neden oldu. Ama aynı bıçak üzerinde aşağıdaki turuncu taşlama seti oldukça başarılı sonuç verdi. Bıçağın namlu ile kabzanın birleşme noktasında bulunan ve keskin noktanın bittiği yerdeki yükseltiyi tereyağ gibi eritti.

Genel anlamda makinenin ve aksesuarlarının performansı hoşuma gitti. Kesme süreleri (özellikle metal parçları) internette izlediğim bir çok markaya göre daha hızlıydı. Belki 180 watt olması buna bir etken olabilir. Ancak gravür seti, makine ile beraber sipariş ettiğim Dremel marka gravür uçları ile karşılaştırılınca kalitesiz duruyor. Zaten internette araştırma yaparken farklı markaların hakkında genel de bu tür yorumlar okumuştum. Bu nedenle bu makineyi bir çok Dremel aksesuarla beraber sipariş etmiştim. Ancak kesme ve delme aparatlarının hepsinden memnun kaldım, bunu da internette izlediğim videolarla kıyaslayarak söylüyorum. Şunu da belirteyim makine ile beraber gelen gravür seti ile evde kullandığım ck67 ve 440 c den imal tüm bıçaklarda ufak çizimler yaptım ve hiç bir sorunla karşılaşmadım. Yalnızca görüntü öyle bir imaj uyandırdı. Bunları yaparken oyuncak bulmuş çocuk gibi heyecanlandığımdan  hiç fotoğraflamak aklıma gelmedi. Metallleri keserken videoya çekimi yaptım, yani oyle sanıyordum. Cep telefonu ile çekim yaptığımdan asıl kesim işine girdiğim zaman batayası bitmiş.  Ama en kısa zamanda isterseniz kesim esnasında video çekimi yapıp foruma koyabilirim. Birde ahşap kesme aparatı plastikten acaba Dremel in aparatı da plastikten mi, kullanan varsa yazabilirmi.

Sonuç itibari ile 125 TL ye alınabilir buluyorum ve performans konusunda tavsiye edebilirim. Set içerisinde bulunan tüm parçalar işinizi bir müddet görecektir. sonrasında ise Türkiye de zaten en fazla bulunabilen aksesuarlar zaten dremelin.  Bunlar la devam edebilir.
Setin resmi aşağıda.
« Son Düzenleme: 24 Eylül 2011, 21:12:37 Gönderen: BeylerBeyi »

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
Ynt: Crown Flex 180 Watt El Motoru
« Yanıtla #1 : 24 Eylül 2011, 21:36:02 »
Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. Bende proxon var ben çok memnunum.

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #2 : 24 Eylül 2011, 21:39:03 »
bu aletle,bu izleri yapabiliyormusunuz,deneme şansınız varmı,çok sayıda uç var eğer olursa,bende bu aletten alabilirim

http://c1109.hizliresim.com/11/9/11/3121.jpg

http://c1109.hizliresim.com/11/9/11/3130.jpg

http://c1109.hizliresim.com/11/9/11/3127.jpg

Erol Ekici

• 80
  • Erol Ekici / 1979
« Yanıtla #3 : 24 Eylül 2011, 21:45:03 »
Sn. merttt9 bugün bıçak üzerinde 60 kum zımpara ile deneme yaparken düz bir hat oluşturdum, ancak böyle kavisli şekil denemedim. Sizin için dener resmini de eklerim. Bu arada siz hala suni hamon hattında takılı kalmışsınız. :D

merttt9

• 1419
« Yanıtla #4 : 24 Eylül 2011, 21:47:42 »
Erol hocam konuma bakmışsınız  ^-^  :2up
aslında bütün kılıç çeliklerinde yapılan yapay hamon olduğu için merak sardım diyebiliriz
yani istisnasız hepsinde var dikkatimi çekti ve merak ettim
resmi beklicem eğer bu iş tamam olursa işi çözmüş olucam sizdeki uçların içinde 80 lik küçük yuvarlak zımpara var saplı mob

sanırım onunla olması lazımdı ama deneme şansım olmadı,aleti alınca boşuna almayıda istemem ama bu alet sizlerin işine yarıcaktır ben sadece yapay hamon için alabilirim  :)
« Son Düzenleme: 24 Eylül 2011, 22:13:52 Gönderen: merttt9 »

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #5 : 24 Eylül 2011, 22:04:13 »
güle güle kullan  :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #6 : 24 Eylül 2011, 22:21:54 »
bende einhell var

iş yapan uç

gerisi teferruat  ;)
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

Erol Ekici

• 80
  • Erol Ekici / 1979
« Yanıtla #7 : 24 Eylül 2011, 23:07:37 »
Size katılıyorum Yusuf Bey, makineyi alınca bende aksesuarların kalitesi konusunda hem fikirim.

Mert bey akşam akşam karpuz kabuğu misali aklıma düşürdünüz bende denemedem duramadım. Resim aşağıda acele ile yaptım ancak sizin dediğiniz flap zımparanın flapları kısa ve 80 kum olduğundan çok azda olsa iz hattında bozulmalar oluştu. Çelik tel fırça ile üzerinden geçince hat üzerindeki bozulmalar nispeten kayboldu. Ben hattı normal elektrik bandı çekip bıçak ile istediğim şekli verdikten sonra zımparaladım. Normal olarak bant kenarlarına gelince dikkatli olmak gerekiyor. Yoksa hattınız bozulabilir. İşe yarar mı bilmiyorum ama Emre ustanın ısıl işlem esnasında kullandığı paslanmaz çelik folyolar var ya onu çift taraflı bant ile bıçak üzerine yapıştırıp istediğiniz şekli verdikten sonra denerseniz belki istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz. Tabi bu çelik folyoların dayanımı konusunda Emre ustaya danışmanda fayda var.

ibrahim 1969

• 540
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #8 : 26 Eylül 2011, 15:24:14 »
güle güle kullanın bende dremel 300 seriisini aldım araştırma yaptığımda çoğu kişinin yorumu bu işlerle uğraşan kişilerin mutlaka bir gün dremel alacağını belirtmesi üzerine dremel aldım.

merttt9

• 1419
« Yanıtla #9 : 27 Eylül 2011, 01:32:38 »
buna benzer daha farklı şekil çıkarabildinizmi

Erol Ekici

• 80
  • Erol Ekici / 1979
« Yanıtla #10 : 28 Eylül 2011, 18:22:24 »
Mert bey aslında yukarıdaki mesaja yazmıştım bendeki flap zımpara hem çapı hemde 80 kum olmasından dolayı biraz sert kalıyor. Aslında hat çok belirgindi ama akşam olmasından dolayı fototğraf iyi çıkmadı. Daha ince bulamazsam 3 mm bir milin etrafına 200 yada 240 kum zımparadan epoksi ile yapıştırarak ben bir flap yapmayı düşünüyorum. Eğer yapar ve denersem size tekrar bilgi veririm.

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #11 : 29 Eylül 2011, 13:59:52 »
Daha önce almış olduğum çin malından sonra sıra alaman malına geldi. http://www.tekzen.com.tr/newsite/prd-826010001-einhell_bt-mg_135_kit_gravur_aleti_135w_cantali.aspx   Ve bu ürünü aldım. Umarım pişman olmam. Birde bu cihazlarda gelen taşların hangisi ne amaçla ve nasıl kullanılır onu öğrenebilsem.Bunların bir standardı varmdır?
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

cmblc

• 518
  • Cem Balcı / 1968 / B(Rh)+
  • Meslek: Grafik Tasarımcı
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #12 : 29 Eylül 2011, 14:35:31 »
güle güle kullanın bende dremel 300 seriisini aldım araştırma yaptığımda çoğu kişinin yorumu bu işlerle uğraşan kişilerin mutlaka bir gün dremel alacağını belirtmesi üzerine dremel aldım.

Hayırlı olsun Dremeldaş... :)

Sevgiler,
Get Serious...

En kötü gün bugünse, bugünde FENERBAHÇE!!! Hep destek, tam destek...

ibrahim 1969

• 540
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #13 : 04 Ekim 2011, 12:47:10 »
Teşekkür ederim daşım benim görüşemiyoruz. :(