Bıçak Sanatı - Forum

maşetaya revizyon

ibrahim 1969

• 540
  • Yer: ANKARA
Ynt: maşetaya revizyon
« Yanıtla #20 : 12 Nisan 2011, 17:50:29 »
Elinize sağlık Eylem bey böyle daha anlaşılır oldu birde bu maşetanın menşei hakkında bilgisi olan varmı

ibrahim 1969

• 540
« Yanıtla #21 : 02 Mayıs 2011, 14:20:32 »
Arkadaşlar maşetamın revizyonu pardon dolgusu dişçi hassasiyetinde Muammer usta tarafından büyük bir bana göre ustalıkla yapıldı.Maşeta revizyonu geride kaldı iyiki bu forum var olmasa muammer usta gibi bir üstadla nasıl tanışabilirdim.Muammer usta sağolsun misafirperver mütevazi bir şekilde karşıladı kendi yapmış olduğu işi gayet alçak gönüllü birşekilde anlatmaya başladı üşenmeden anlattığı konuların bir çoğu zaten beni aşan yetmediğim konulardı  kendi deyimiyle dünyanın en küçük fabrikasında yapmadığı yapamadığı herhangi birkonunun olduğunu düşünmüyorum.meseleye türk kılıçlarından numuneli olarak girdik güzelim buram buramtarih kokan el emeği göznuru kuyumcu hassasiyetiyle yapılmış işlemeleriyle yatağanlar saldırmalar değişik tarihi kılıçlar kamalar  çok eski damaskus hançerler kendi yapmış olduğu bastaon kılıç gümüş kakmalı daha neler neler muammer usta bana göre eskilerin deyimiyle olmuş bu işlerin piri olmuş engin çelik bilgisi su verme konusundaki bilgileri ağzımı açık bıraktı tahmini 10 metrekarelik fabrikada neler yokki torna tezgahı freze  tezgah üstü freze tik kaynağı taşlama motoru şerit testere ustam gravür işi orjinaline birebir uygun kılıç kama vs restorasyonları yapıyor yatağan kılıflarının yapımını ve yapılmışını gördüğümde hayran kaldım anlatacağım birçok şey var ama kelimeler ifade etmiyor.zihnimde yer eden ise Muammer ustanın insanlığı misafirperverliği yardımseverliği canayakınlığı aklımda kalanlar

ibrahim 1969

• 540
« Yanıtla #22 : 02 Mayıs 2011, 14:36:08 »
Bu arada maşetanın resimlerini  yükleyemedim sitede sorun var galiba daha sonra yükleyeceğim

Muammer usta

• 224
  • Yer: ankara
« Yanıtla #23 : 02 Mayıs 2011, 20:18:29 »
İbrahim Bey;Bu övgü dolu sözleriniz için teşekkür ederim.Bu güzel sözleri hakettik mi bilmiyorum.Güzel sohbetin arasında sizin maşetayı da sanırım kurtardık.Tanıştığıma da memnun oldum.Yine beklerim.

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #24 : 03 Mayıs 2011, 07:20:58 »
E artık resim koyunda şu merakımızı giderin arkadaşlar... C:-)
Cehalet Mutluluktur...

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #25 : 03 Mayıs 2011, 12:47:54 »
fotoğraf bekliyoruz
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #26 : 03 Mayıs 2011, 16:14:02 »
+1 :2up
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

ibrahim 1969

• 540
« Yanıtla #27 : 05 Mayıs 2011, 10:20:31 »
Arkadaşlar iki gün biraz işlerim vardı anne babayı doktora götürdüm bu arada resimleri yüklemeyi başaramadım kurumun serveri resim yüklemeye izin vermiyor çok saçma bir çok normal şeylere dahi izin vermiyor evde çocukların okul ve sınavlara hazırlanbilmesi içinde interneti kapqattırdım inşallah fırsat bulduğum zaman resimleri yükleyeceğim naçizane kolleksiyon çakılarım bıçaklarımı da bu yüzden resimleyemiyorum.Muammer ustam ayrıca yukarıda yazmış olduklarım kelime haznem dar olduğundan dolayı yeterince ifade edemediğimi düşünüyorum ayrıca keyif sohbetinden keyif alacağım bir kapımın daha olmasından dolayı çok mutluyum

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #28 : 02 Ağustos 2011, 09:48:01 »
İbrahim bey, resimleri bekliyoruz.  :)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ibrahim 1969

• 540
« Yanıtla #29 : 02 Ağustos 2011, 09:57:03 »
Eylem bey nasip olursa akşam diğer resimlerle birlikte yüklemeye çalışacağım.

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #30 : 02 Ağustos 2011, 11:33:01 »
ibrahim bey resimleri bu gün kaç gibi yüklersiniz,akşam olur heralde,merak ettim maşetayı  nasıl bir şey oldu acaba.

ibrahim 1969

• 540
« Yanıtla #31 : 02 Ağustos 2011, 15:12:40 »
Fatih kardeşim iftardan ya önce yada biraz sonra burada kurum serveri buna müsade etmiyor.

alikozanoglu

• 171
  • Meslek: Karışık
  • Yer: Ankara, Emek mahallesi
« Yanıtla #32 : 12 Ağustos 2011, 18:03:58 »
Sn. İbrahim 1969,

Ordu malı olsa üzerinde $1,66 diye fiyat olmazdı. Hatta ABD malı olsa 1,66 değilde 1.66 olurdu sanıyorum.
1960'ların başında İngiltere'nin Lancaster bölgesinde bir çelik fabrikasının inşaat çeliği dışında önemli bir üretimi tüm dünya şeker kamışı tarlalarında kullanılmak için maşete üretimi yapanlara gerekli ağız eğimi verilmiş, bir çoğu (güya kamış usaresi yapışıp tutmasın diye) bol sayıda ince oluklu ve gerekli karbon miktarında şerit halinde malzeme üretmekti. Bunlar kocaman makaralar halinde muhtelif fabrikalara giderdi.
Bu gereksiz bilgi bir işine yarar mı bilmem.

Saygılar,

alikozanoglu

ibrahim 1969

• 540
« Yanıtla #33 : 14 Ağustos 2011, 16:56:02 »
Çok teşekkür ederim Ali abi bilgi işe yaramazmı

cmblc

• 518
  • Cem Balcı / 1968 / B(Rh)+
  • Meslek: Grafik Tasarımcı
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #34 : 14 Ağustos 2011, 21:00:26 »
Arkadaşlar maşetamın revizyonu pardon dolgusu dişçi hassasiyetinde Muammer usta tarafından büyük bir bana göre ustalıkla yapıldı.Maşeta revizyonu geride kaldı iyiki bu forum var olmasa muammer usta gibi bir üstadla nasıl tanışabilirdim.Muammer usta sağolsun misafirperver mütevazi bir şekilde karşıladı kendi yapmış olduğu işi gayet alçak gönüllü birşekilde anlatmaya başladı üşenmeden anlattığı konuların bir çoğu zaten beni aşan yetmediğim konulardı  kendi deyimiyle dünyanın en küçük fabrikasında yapmadığı yapamadığı herhangi birkonunun olduğunu düşünmüyorum.meseleye türk kılıçlarından numuneli olarak girdik güzelim buram buramtarih kokan el emeği göznuru kuyumcu hassasiyetiyle yapılmış işlemeleriyle yatağanlar saldırmalar değişik tarihi kılıçlar kamalar  çok eski damaskus hançerler kendi yapmış olduğu bastaon kılıç gümüş kakmalı daha neler neler muammer usta bana göre eskilerin deyimiyle olmuş bu işlerin piri olmuş engin çelik bilgisi su verme konusundaki bilgileri ağzımı açık bıraktı tahmini 10 metrekarelik fabrikada neler yokki torna tezgahı freze  tezgah üstü freze tik kaynağı taşlama motoru şerit testere ustam gravür işi orjinaline birebir uygun kılıç kama vs restorasyonları yapıyor yatağan kılıflarının yapımını ve yapılmışını gördüğümde hayran kaldım anlatacağım birçok şey var ama kelimeler ifade etmiyor.zihnimde yer eden ise Muammer ustanın insanlığı misafirperverliği yardımseverliği canayakınlığı aklımda kalanlar

İbrahimcimciğim, çok güzel yazıyorsun da, az da "virgül" kullan beabi... Dövdüreceksin Edebiyat hocanı, o olucak... :))

Sevgiler,
Get Serious...

En kötü gün bugünse, bugünde FENERBAHÇE!!! Hep destek, tam destek...

Berke Boyacı

« Yanıtla #35 : 15 Ağustos 2011, 00:30:53 »
 :D
Hocam sayenizde forumu artık çok amaçlı kullanıyorum. Hem gülmek hemde birşeyler paylaşıp öğrenmek için. Siz beni güldürdünüz. Allahta sizi güldürsün  ^-^

ibrahim 1969

• 540
« Yanıtla #36 : 15 Ağustos 2011, 14:59:45 »
Virgülmü oda ne cemciğim canım kardeşim