Bıçak Sanatı - Forum

oksijen asetilen

nebil özköksal

• 79
  • Meslek: emekli
  • Yer: izmir
oksijen asetilen
« : 11 Ağustos 2011, 12:56:17 »
Arkadaşlar ısıl işlemleri (tavlama su verme vb.gibi)oks.asetilenle yapan varmı veya kullanılıyormu?

nebil özköksal

• 79
Ynt: oksijen asetilen
« Yanıtla #1 : 11 Ağustos 2011, 13:10:45 »
Daha doğrusu aşşağıdaki linkteki malzemeler işe yararmı kullanan varmı?

http://www.yildizgaz.com.tr/default.asp?m=9#

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #2 : 11 Ağustos 2011, 13:15:01 »

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #3 : 11 Ağustos 2011, 13:22:43 »
Nebil ben kullanıyorum arada sırada. Hızlı yapılacak işlerde işi çok kolaylaştırıyor. Link Yıldızın linki, bu işlerde en iyisi Gloor dur bu arada onu söyleyeyim ama Yıldız da yerli imalat olarak çok kaliteli. Oksijen tüpü, asetilen tüpü ( pahalıdır ve gazı da pahalıya dolar), basınç düşürücüler ve hamlaç takımına gereksinimin var. Sadece tavlamada kullanacaksan oksijen ve propan da işini görür ama kaynak yapacağım diyorsan propan yetersiz kalır sadece sert lehimleme yapabilirsin. Tavlamanın yanında kaynak işlerinide ( kromlu malzemeler hariç) rahatlıkla yaparsın.

nebil özköksal

• 79
« Yanıtla #4 : 11 Ağustos 2011, 14:33:26 »
Hocam oksijen vede lpg tüpüm hazırda mevcutlu asitelene ihtiyaç olursa dükkandakinden işi görüyorum.Bendeki elcik gloor kafalar kaynak kafası bu yıldızın tavlama kafalarını 1.sanayide gördüm ilgimi çekti kömürün tozu pisine bi türlü sıcak bakamıyorum bide benim depo havasız bi kere denedim toz dumandan iş yapılmıyor tüpe beş metre hortum bağladınmı her taraf benim olur diye düşündüm.Fiyata gelince enson geçen hafta 4 adet 95cm çap 3.5 mt uzunluk dört tane çift cidar boyleri kesmek için 2.5 civarı oksijen birde 12 lt aygazın yarısını harcadım beşgün sabahtan akşama kadar yandı o kadar yanmayla memleketteki bütün bıçaklar tavlanır bana cazip geldi(oksijeni 15 tl doldurtuyorum)

« Yanıtla #5 : 11 Ağustos 2011, 17:08:20 »
O zaman işini rahatlıkla görür, oksijen ucuz da asetilen sanıyorum 180 TL civarıydı emin değilim.