Bıçak Sanatı - Forum

1 GÜNDE ANCA YAPABİLDİM

barbarosreis

1 GÜNDE ANCA YAPABİLDİM
« : 18 Temmuz 2011, 09:48:22 »
Cumartesi akşamdan balık tutmaya gideceğimizden o gün kullanabilmek için hafif bir bıçak yapayım dedim sabah 9 dan 2 ye kadar uğraştım ve ortaya bu çıktı
acemi işi acele işi

barbarosreis

Ynt: 1 GÜNDE ANCA YAPABİLDİM
« Yanıtla #1 : 18 Temmuz 2011, 09:49:03 »
bir kaç resmi daha

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #2 : 18 Temmuz 2011, 13:43:58 »
Balıkta daha kısa namlular (5-6cm) daha çok işinize yarayacaktır. Bu gayet güzel olmuş, fileto için de bir tane yapın bence.

Sapta boğum iyi fikir ıslak elle kontrolü kolaylaştırmak için, ama kullandığınız malzeme nedir? Islanınca kayganlaşacak sert plastik gibi görünüyor.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

barbarosreis

« Yanıtla #3 : 18 Temmuz 2011, 15:28:27 »
sert plastik değil yumuşak da değil ıslak elle nek adar iş yaptım ip kesme hç kayma da yapmadı hurdadan bulduğum bir plastik kullanışlı oldu baya  8)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #4 : 18 Temmuz 2011, 16:44:58 »
Bir günde çıkması düşünülünce çok iyi bir bıçak benim hızımı göz önüne de alınca  ::)

Plastik kulanırken çok dikkat etmeli, bazı plastik türleri tehlikeli kimyasal maddeler zamanla salmaya başlayabilirler, bunlar arasında PVC ve polystren gibi plastikler özellikle uzak durulması gereken plastik türleri...

Kipmen Sanat web sitesi

barbarosreis

« Yanıtla #5 : 18 Temmuz 2011, 16:52:06 »
abi vallahi şimdi ne desem pvc değil birde çeliğimden bahsetmek isterim pek anlamam ama 1,5 mm kalınlığı olmasına dağmen en çok delmekte uğraşıyorum o kadar çok sert ki soğuk çelik diye vermişti
giç zerre paslanma olmadı bıçaklarda hiçte paslanacak gibi durmuyor almak isteyen olursa mükellefim sanayi bıçakları işi yapıyo tüm sattığı malzemeler sanayide kullanılan bıçakların malzemeleri d2 300*30*3,5 lamalar ve bu bıçakta kullandığım 1,5 mm hayatımda gördüğüm en sert malzemelerden biri

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
« Yanıtla #6 : 18 Temmuz 2011, 17:13:12 »
abi vallahi şimdi ne desem pvc değil birde çeliğimden bahsetmek isterim pek anlamam ama 1,5 mm kalınlığı olmasına dağmen en çok delmekte uğraşıyorum o kadar çok sert ki soğuk çelik diye vermişti
giç zerre paslanma olmadı bıçaklarda hiçte paslanacak gibi durmuyor almak isteyen olursa mükellefim sanayi bıçakları işi yapıyo tüm sattığı malzemeler sanayide kullanılan bıçakların malzemeleri d2 300*30*3,5 lamalar ve bu bıçakta kullandığım 1,5 mm hayatımda gördüğüm en sert malzemelerden biri

Soğuk mu? Sulu olmasın? Aman sulu olmasın :).
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #7 : 18 Temmuz 2011, 17:17:19 »
elinize sağlık

plastik bana göre hiç değil
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

Oğuzhan GÜVEN

• 183
  • Meslek: Memur
« Yanıtla #8 : 18 Temmuz 2011, 18:23:35 »
Bir günde ancak bu kadar olur. Elinize sağlık. Kabze malzemesi kestamite benziyor.
Basitlik mükemmelliktir.
http://www.dogaicincal.com/

barbarosreis

« Yanıtla #9 : 27 Temmuz 2011, 14:54:17 »
aynen usta diline sağlık kestamit miş güzel bir madde bıçak sağı için gayet güzel oluo

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #10 : 27 Temmuz 2011, 16:47:10 »
ama ıslakken elden kayar ve o namlu parmaklara oturur   ;)  bence sapta kullanılmaması gereken bır malzeme.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Erdal ATASOY

• 164
  • Meslek: imalat/ ERDAL ATASOY D.T:1973
  • Yer: GÜDÜL/ANKARA
« Yanıtla #11 : 01 Ağustos 2011, 03:48:03 »
Elinize sağlık. Resimlerden gördüğüm kadarı ile ele oturuyor ıslandığında falan kayacağını sanmıyorum.
Güzel bi çalışma  :2up

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #12 : 01 Ağustos 2011, 22:11:17 »
Elinize sağlık. Resimlerden gördüğüm kadarı ile ele oturuyor ıslandığında falan kayacağını sanmıyorum.

bızzat şahit olduğum için uyarma gereğini gördüm..     benım gördüğümde kestamıt değilde delrin vardı . tabı sapta kestamıt olması tercih meselesi
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #13 : 02 Ağustos 2011, 14:18:26 »

bızzat şahit olduğum için uyarma gereğini gördüm..     benım gördüğümde kestamıt değilde delrin vardı . tabı sapta kestamıt olması tercih meselesi
aldığı gaz sonucu bıçağı kaşar tekerine saplamaya çalışırken avcunu kesen bi arkadaşım vardı böyle kazalar olabiliyor 
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

barbarosreis

« Yanıtla #14 : 02 Ağustos 2011, 14:21:32 »
valla şimdi ilk önce kullanmayı bilmemiz lazım evdeki çoğu meyve bıçağı mutfakta kullandığımız bıçakların çoğu plastik saplıdır hatta benim nu yaptığım malzemeden 4 5 kat daha sert plastikler elinde kesici bir alet tuttuğunu unutmayacak şekilde kynllanmak lazım