Bıçak Sanatı - Forum

demir3 klorürle markalama?

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: demir3 klorürle markalama?
« Yanıtla #20 : 22 Haziran 2022, 16:53:44 »
Tabi o risk var. Sonuçta bu yapışkan bir etiket. Eğer asit iyice aşındırsın diye uzun süre bekletilirse yada çalkalama yapılırsa yapışkan mukavemeti kaybolacağı için etketin altına asit kaçması olabilir. O yüzden mümkün olduğunca kalın ve daha yapışma mukavemeti olacak desenler, hızlı ve kısa sürede etki edecek asitler kullanmak gerek.

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #21 : 22 Haziran 2022, 17:46:50 »
 :2up Hızlı sürede etki edecek asidin kullanımı da dert saklaması da. Beni korkutuyor epeyce. Ama buradan epeyce detay aldım, çok teşekkürler Orkun ustam.

Aslında benim altına doğru kaçma eğiliminden kastım da şuydu, etiketi yapıştırdık, bekledik, yüzeyde etiket deseninde ve genişliğinde bir aşındırma yapıldı fakat aşınıp da derinleşen kısımdan sadece dibe doğru değil de etiketin altındaki bölüme doğru yandan bir aşındırma da gerçekleşir mi gibi. Ya da zaten bizim birazcık aşındıracağımız metalde böyle bir risk oluşmaz mı?
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #22 : 23 Haziran 2022, 08:33:02 »
Mustafa hocam söylediğini anladım. Kafamda anlatımını canlandırdığımda sanki strafor üzerine tiner dökmüşsün gibi bir görüntü oluştu. :D O kadar hızlı ve kapsamlı şekilde çeliği aşındıramaz, merak etme. Zaten ilk temas ettiği yüzeyi aşındırınca bizim istediğimiz görüntü oluşmuş olacak. Altında kenarlara bile yayılsa bizim için dert değil.

;D ;D ;D

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #23 : 23 Haziran 2022, 09:09:07 »
 :)) :)) :)) :)) Orkun ustam ben de yarım saat bunu paintte nasıl çizip anlatabilirim diye düşünmüştüm. Pratik adamın gözünü seveyim, hiç aklıma gelmedi böyle anlatım. :D İyi güldürdün sağ olasın.

Bu konuyu da çözmüş oldum, çok çok teşekkürler. :2up
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur