Göktuğ propan ocak kelimesinin başında derme çatma tanımı var, dolayısıyla bu tam anlamıyla bir ocak değil. Geniş gazbeton tuğlaya uygun bir genişlikte delik açarak, bildiğimiz mutfak tüpü ve şaloma ile kullandığım bir sistem. Renkleri kullanıyorum, ısı ölçümüm yok.
Kesim işlemini taşlama makinesi (flex, spiral) ile yapıyorum. Dövmeye gerek yok. Çok kalın (makas gibi, kalın eğe gibi) malzemeler kullanmadıkça dövme gereksiz. Hatta riskli. Zaten bu malzemeler çok kalın malzemeler değiller. Kalınlığı indirmek gerekirse bile dövme ile uğraşmak ve riske atmaktansa eğe/zımpara makinesi ile indirmek daha mantıklı.
Ama benim önerim ilk işler için bilinen ve işlemesi kolay bir malzeme ile çalışman. 3mmx4cmx50cm bir lama alıp bunu ortadan ikiye el testeresi ile kesip kalan bütün şekillendirmeyi eğe ile yapmak hem kolay iş hem de tehlikesiz. İlk bıçağımı uzun sürse de böyle yaptım mesela. Ha yukarıdaki öneri gibi hazır namlu ile başlamak da bir seçenek. Bunda ayıp veya başarısız hissedecek bir durum da yok.
Eyvallah abi, değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Yine takıldığım merak ettiğim nokta olursa rahatsız ederim

eğe temini dhaa kolay hemen ulaşabiliceğim birşey olduğu için daha şey geldi bakiyim duruma göre lama ile başlarım belki. Hazır namlu ilk başlarda düşünmüştüm ancak evde kendim bıçağa daha çok müdahil olarak yapabilicek imkanım varsa sonuç her ne kadar başlarda istediğim gibi çıkmıyacak olsada kendim yapmayı tercih ederim. ne kadar müdahil olursam o kadar zevkli olucağını düşünüyorum. Tekrardan çok teşekkürler Mustafa abi, saygılar..
-----------------------------------
Edit: Klavye hatası ile yanlış yazılan kelime düzeltildi.
Orkun