Bıçak Sanatı - Forum

Ainu bıçağı 2

dela

• *
  • 2187
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Ainu bıçağı 2
« : 16 Mayıs 2023, 23:01:41 »
Çelik : Daire testere
Toplam Boy : 24 cm
Namlu Boy : 12,5 cm
Kın dahil boy : 24,5
Kabza : Ceviz
Kın : Ceviz

dela

• *
  • 2187
  • Mehmet UYSAL
Ynt: Ainu bıçağı 2
« Yanıtla #1 : 16 Mayıs 2023, 23:03:10 »
Devamı...

orkunaydin350

• *
  • 2018
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #2 : 17 Mayıs 2023, 08:11:35 »
Hocam eline sağlık. Ayrıca bizi tarihi açıdan bilgilendirdiğin için teşekkürler. :2up

MustafaV

• 800
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #3 : 17 Mayıs 2023, 09:54:23 »
Hocam ellerine sağlık, çok hoş olmuş bu da. Hatta öncekinden daha iyi olmuş diyebilirim. Şu ipteki parça (nedir ki?) güzel kontrast katmış, o bile şık bir dokunuş olmuş.

Ama kabza hiç ceviz gibi durmuyor ya, ceviz deyince insan şöyle koyu renkli bir şey bekleyince, şaşırıyorum. Yine "Bitiriş yapmadın mı hocam?" diye sorasım geliyor. :)

Bu arada bileme de ne kadar düzgün olmuş hocam ya. Makita 1200 ile bileme yapıyordunuz değil mi? Benim hep bir yerlerde açım kayboluyor, dalgalı dalgalı oluyor, ya da daha kötüsü, namluyu çiziyorum. :D
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

dela

• *
  • 2187
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #4 : 17 Mayıs 2023, 18:51:38 »
Hocam eline sağlık. Ayrıca bizi tarihi açıdan bilgilendirdiğin için teşekkürler. :2up
Sağolasın Orkun.  :)

Hocam ellerine sağlık, çok hoş olmuş bu da. Hatta öncekinden daha iyi olmuş diyebilirim. Şu ipteki parça (nedir ki?) güzel kontrast katmış, o bile şık bir dokunuş olmuş.

Ama kabza hiç ceviz gibi durmuyor ya, ceviz deyince insan şöyle koyu renkli bir şey bekleyince, şaşırıyorum. Yine "Bitiriş yapmadın mı hocam?" diye sorasım geliyor. :)

Bu arada bileme de ne kadar düzgün olmuş hocam ya. Makita 1200 ile bileme yapıyordunuz değil mi? Benim hep bir yerlerde açım kayboluyor, dalgalı dalgalı oluyor, ya da daha kötüsü, namluyu çiziyorum. :D
Sağolasın Mustafa.
Bana da ilki daha güzel oldu gibi geliyor. İpin ucundaki ardıç.
Ahşap ceviz de öyle ceviz işte.  :D
Bilemeyi bant zımparanın boş kısmında 600 kum alluminyum oksit kullanıp ardından deri masatla bitiriyorum. Elimde belçika caticule taşına kadar var da sadece kurban bıçağını falan biliyorum. Bazen de makineden sonra en fazla Makita 1200. Fazla bile...

MustafaV

• 800
  • Mustafa VAROL
« Yanıtla #5 : 18 Mayıs 2023, 09:54:37 »
Hocam her konuda misafir çocuğu gibi bir sürü soru soruyorum da, mazur görün artık.

Benim makineye 120 üstü zımpara almadım, 120 alüminyum oksit ile ağzı açıp sonra ağızı elde zımpara ile ortalama bi 600-1000 e kadar götürüp sonrasında makita 1200 ile bitiriyorum. Sizinki gibi yapmak daha mı doğru olur ki. 120 ile bazen uç noktalarda fazla ısındığı olabiliyor. Onu falan engeller miyiz yüksek kumda?

Bu yöntemde, makitadan sonra kartonda masatlayıp kıl kestirebiliyorum aslında ama kulağı kafanın üstünden mi tutmaya çalışmış oluyorum, asıl mesele o.

dela

• *
  • 2187
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #6 : 18 Mayıs 2023, 20:46:59 »
Hocam her konuda misafir çocuğu gibi bir sürü soru soruyorum da, mazur görün artık.

Benim makineye 120 üstü zımpara almadım, 120 alüminyum oksit ile ağzı açıp sonra ağızı elde zımpara ile ortalama bi 600-1000 e kadar götürüp sonrasında makita 1200 ile bitiriyorum. Sizinki gibi yapmak daha mı doğru olur ki. 120 ile bazen uç noktalarda fazla ısındığı olabiliyor. Onu falan engeller miyiz yüksek kumda?

Bu yöntemde, makitadan sonra kartonda masatlayıp kıl kestirebiliyorum aslında ama kulağı kafanın üstünden mi tutmaya çalışmış oluyorum, asıl mesele o.

Burası zaten bu iş için var.  :)

Bant zımparanın boş kısmında çok ısınmıyor. Taşta bilediğim çok nadir. Kesici ağız hiç açılmamışsa 60 kum. Ardından 220 kum. 400 ve ihtiyaç hissedersem 600 kum. Hepsi aluminyum oksit.
Bel bıçağı gibi uca doğru çok sivrilen bıçaklarda da burundan kabzaya doğru makineye tutuyorum.
Başkaca bir yöntemi varmı bilmiyorum.

MustafaV

• 800
  • Mustafa VAROL
« Yanıtla #7 : 19 Mayıs 2023, 09:52:53 »
Hocam zaten ağzı çok kalın bırakmıyorum ben, kalan ağzı 120 ile açıp sonrasında zımparayı düz zeminde tutarak bileme, ağzı yüksek kumda açma, artık ne dersek yani, onu yapıyorum işte. Sonrasında taşla bileme. Zımparanın boş kısmında deneyeyim ben bir daha. Yuvarlatmasın diye dayamada yapıyordum. Teşekkürler hocam.

dela

• *
  • 2187
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #8 : 19 Mayıs 2023, 13:42:06 »
........ Zımparanın boş kısmında deneyeyim ben bir daha. Yuvarlatmasın diye dayamada yapıyordum. ......
Bastırıp esnetme.  ;)

MustafaV

• 800
  • Mustafa VAROL
« Yanıtla #9 : 19 Mayıs 2023, 14:32:01 »

Yasin UZ

• 599
  • Yasin UZ - 1993
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #10 : 19 Mayıs 2023, 19:49:36 »
Dela ustam bu da harika olmuş çeliğin dokusu çok hoşuma gitti. Bunu forum üyeleri arasında şöyle bi elden ele göndersek herkes biraz incelese en son bana gelse bende yurt dışına kaçsam nasıl olur ?

dela

• *
  • 2187
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #11 : 20 Mayıs 2023, 19:56:18 »
Dela ustam bu da harika olmuş çeliğin dokusu çok hoşuma gitti. Bunu forum üyeleri arasında şöyle bi elden ele göndersek herkes biraz incelese en son bana gelse bende yurt dışına kaçsam nasıl olur ?

Sağolasın.  :D

« Yanıtla #12 : 20 Mayıs 2023, 23:42:33 »
Hocam daire testere bitene kadar devam sanırım  ;) gayet güzel, biraz da agresif görünüyor diğerine göre. Ellerine sağlık.

Şaban Kurt

• 1208
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #13 : 21 Mayıs 2023, 00:51:55 »
Mehmet Ustam su kın işini bizede öğret deriye kydexe gerek kalmasın sözde bi mansi yapacaktık hoş hala yapacağızda ne zaman kim bilir 🙂efsane olmuş ellerinize sağlık 👏👏
Gendarmerie Special Operation...

dela

• *
  • 2187
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #14 : 21 Mayıs 2023, 00:59:09 »
Hocam daire testere bitene kadar devam sanırım  ;) gayet güzel, biraz da agresif görünüyor diğerine göre. Ellerine sağlık.
Sağolasın Hocam.
Sonu göründü.  :)

Mehmet Ustam su kın işini bizede öğret deriye kydexe gerek kalmasın sözde bi mansi yapacaktık hoş hala yapacağızda ne zaman kim bilir 🙂efsane olmuş ellerinize sağlık 👏👏

Sağolasın Şaban Ustam.
Sen istersen ahşap kın da yaparsın. Benim de değişik birşeyler bulmam lazım.  :D
« Son Düzenleme: 21 Mayıs 2023, 01:03:24 Gönderen: dela »