Bıçak Sanatı - Forum

Puukko

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Puukko
« : 16 Mart 2022, 19:32:39 »
Çelik : 80CrV2
Toplam Boy : 23 cm
Namlu Boy : 1,5
Kabza : Ceviz

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: Puukko
« Yanıtla #1 : 17 Mart 2022, 08:26:54 »
Hocam çizgisinden gene ödün vermemiş. :2up Her zamanki formda bir "dela" klasiği. Başkası paylaşsa da senin elinden çıktığını anlardık. Bu istikrar ve tutarlı çizginden dolayı kutlarım hocam. Namludaki taşlanmamış yanaklarda dairesel çizgiler nedir?

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #2 : 17 Mart 2022, 10:14:29 »
Hocam çizgisinden gene ödün vermemiş. :2up Her zamanki formda bir "dela" klasiği. Başkası paylaşsa da senin elinden çıktığını anlardık. Bu istikrar ve tutarlı çizginden dolayı kutlarım hocam. Namludaki taşlanmamış yanaklarda dairesel çizgiler nedir?

Bir de Mehmet hocam "benim çizgim yok" der. Mükemmel bir iş yine. :2up Her seferinde tekrarlıyor gibi oluyorum ama üretkenliğine de şapka çıkarıyorum hocam.

Orkun hocam astrofotoğrafçılıkta bir yöntem vardır, yıldız izi fotoğraflama, siz bilirsiniz. Uzun pozlama süreleriyle yapılır. Tıpkı onlara benzemiş taşlama hattının üstündeki izler. Sizin yorumla beraber fark ettim. Çok hoşuma gitti.
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #3 : 17 Mart 2022, 15:04:36 »

Sağolasın Orkun.
Hurdacıdan bulduğum, 52 cm çaplı 4 mm kalınlığında 1.2235 yazısı bile duran demir kesme disk testeresi var elimde. Bu günlerde yaptığım bütün bıçakları ondan yapıyorum. Kullanılmamış ama kullanılma teşebbüsünde bulunulmuş. Yandan sürtünmeye maruz kalmış. Çok düzenli çizikler vardı. Perdahla yok etmeyince, basitçe bir doku oluştu.  :)

Bir de Mehmet hocam "benim çizgim yok" der. Mükemmel bir iş yine. :2up Her seferinde tekrarlıyor gibi oluyorum ama üretkenliğine de şapka çıkarıyorum hocam.

Orkun hocam astrofotoğrafçılıkta bir yöntem vardır, yıldız izi fotoğraflama, siz bilirsiniz. Uzun pozlama süreleriyle yapılır. Tıpkı onlara benzemiş taşlama hattının üstündeki izler. Sizin yorumla beraber fark ettim. Çok hoşuma gitti.

Sağolasın Mustafa.
Orkun'a söylediğim gibi o izler tamamen üşengeçlik eseri.  :D

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #4 : 17 Mart 2022, 21:58:18 »
Kavelalı bir Mehmet usta Klasiği daha ellerine sağlık ustam ceviz candır çok şık olmuş yine desenler izler müthiş  :2up
Gendarmerie Special Operation...

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #5 : 18 Mart 2022, 11:06:13 »
Kavelalı bir Mehmet usta Klasiği daha ellerine sağlık ustam ceviz candır çok şık olmuş yine desenler izler müthiş  :2up

Sağolasın Şaban Ustam.  :)