Bıçak Sanatı - Forum

Aeb-l şef

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
Aeb-l şef
« : 19 Temmuz 2021, 11:57:42 »
Bıçağı ilk başta kendim için yapıyordum ama arkadaşım isteyince kırmayıp onun için yapmış oldum   ;D
600 kumda elde perdah yaptım, sanıyorum 0.3mm falan da kesici ağız kalınlığı var :)

Işık çadırında zımpara izlerini bu kadar güzel belli edemedim için bu fotoğrafı da ekliyorum. Tamamen eleştiriye açık  ;)

veysel açarı

• 207
  • Meslek: Paramedic
  • Yer: Manisa akhisar
Ynt: Aeb-l şef
« Yanıtla #1 : 19 Temmuz 2021, 14:42:17 »
Eline saglik ustam genel olarak cok guzel temiz benim gozume carpan tek yer parmak oyugu kesici agza dogru inen açı o biraz daha estetik olabılirmiş gibi sanki

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #2 : 19 Temmuz 2021, 18:47:48 »
Eline sağlık Hüseyin.
Bıçakta gözümü tırmalayan bir yan olmadı.
Ama Veysel'in bahsettiği hususta bir miktar yuvarlamanın kullanım konforuna katkısı olacağı gibi kanaat oluştu bende

Huseyin KESKİN

• 574
« Yanıtla #3 : 19 Temmuz 2021, 21:49:54 »
aslında orasını parmak oyuğu olarak düşünmemiştim ama fikir olarak gözümde nasıl yapacağımı canlandıramadım biraz daha tarif eder misiniz :)

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #4 : 19 Temmuz 2021, 22:17:39 »
aslında orasını parmak oyuğu olarak düşünmemiştim ama fikir olarak gözümde nasıl yapacağımı canlandıramadım biraz daha tarif eder misiniz :)

Benim söylediğim yapısal değil. Şef tutuşu yapıldığında keskin köşeler nedeniyle orta parmağın namluya değen yeri acıyor. O kısımda keskin köşe bırakmamak kullanım konforu için iyi oluyor.

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #5 : 20 Temmuz 2021, 11:26:46 »
Hüseyin ustam eline sağlık. Matematiği doğru, eli yüzü düzgün, fantaziden uzak(mesela benim gibi şef bıçaklarına ricasso eklemeye çalışmak gibi), tertemiz bir bıçak olmuş. Bundan daha iyisi daha da çok perdah, daha parlak balçak ile olabilirmiş. Yani herşey senin elinde ama bunların hepsinin tercih sebebiyle bu halde bırakıldığını tahmin edebiliyorum. Biraz tombulca ama güzel bıçak.

Tek eleştirebileceğim noktalar ekte görsellerini de eklediğim; namlunun artık bitip gizli kuyruğun başladığı yerde balçak sanki büyük kalmış ve namlunun sonu dar kalmış, ustalarımın da değindiği işaret parmağı oyuğu dar ve sanki parmak oraya sıkışacak gibi duruyor. İyileştirme önerisi olarak balçak alt kısımdan küçültülebilir yada namlu sonu daha geniş tutulabilirmiş. Parmak oyuğu da biraz daha geniş radius’lu olabilirmiş. Ben 3 renkle farklı radius’larda soru işareti (?) formunda çizmeye çalıştım.

Abdulkadir celik

• 72
    • veux
  • Meslek: Barista
  • Yer: Konya
« Yanıtla #6 : 20 Temmuz 2021, 13:21:00 »
Hüseyin ustam eline sağlık. Matematiği doğru, eli yüzü düzgün, fantaziden uzak(mesela benim gibi şef bıçaklarına ricasso eklemeye çalışmak gibi), tertemiz bir bıçak olmuş. Bundan daha iyisi daha da çok perdah, daha parlak balçak ile olabilirmiş. Yani herşey senin elinde ama bunların hepsinin tercih sebebiyle bu halde bırakıldığını tahmin edebiliyorum. Biraz tombulca ama güzel bıçak.

Tek eleştirebileceğim noktalar ekte görsellerini de eklediğim; namlunun artık bitip gizli kuyruğun başladığı yerde balçak sanki büyük kalmış ve namlunun sonu dar kalmış, ustalarımın da değindiği işaret parmağı oyuğu dar ve sanki parmak oraya sıkışacak gibi duruyor. İyileştirme önerisi olarak balçak alt kısımdan küçültülebilir yada namlu sonu daha geniş tutulabilirmiş. Parmak oyuğu da biraz daha geniş radius’lu olabilirmiş. Ben 3 renkle farklı radius’larda soru işareti (?) formunda çizmeye çalıştım.

sanırım fotoğraf eklerken bir hata oluştu. bende fotoğraf gözükmüyor ama
Her insan ölecek yaştadır.

Huseyin KESKİN

• 574
« Yanıtla #7 : 20 Temmuz 2021, 17:59:58 »
Eğer oraya parmak giriyorsa dediğiniz gibi sıkışacaktır ama ben orayı sadece estetik durması için yapmıştım  ;D

Orkun ustam evet balçak namlu bitişine nazaran daha büyük ama aslında namlunun o kısmını kesmemem gerekirmiş. Birbirine sıfırlarsam çok ince kalacağını düşünüp vazgeçtim, gözüme de batmayınca önemsemedim  :) zımpara numaraları tahmin ettiğiniz gibi kararlaştırdığım kumlardı. Parlak bıçaklardansa mat olmasını tercih ediyorum

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #8 : 21 Temmuz 2021, 10:39:14 »
Mobilden fotoğrafları upload edememişim, kusura bakmayın.

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #9 : 21 Temmuz 2021, 10:53:01 »
Eğer oraya parmak giriyorsa dediğiniz gibi sıkışacaktır ama ben orayı sadece estetik durması için yapmıştım  ;D
Aynen, kesinlikle estetik duruyor. Bu tarz detaylar yabancı ustaları takip etmiyorsak görmeye alışık olmadığımız detaylar. Eminim gören herkes de beğendiğini söylemiştir. Bu tarz estetik detaylar bence olmalı.

:) zımpara numaraları tahmin ettiğiniz gibi kararlaştırdığım kumlardı. Parlak bıçaklardansa mat olmasını tercih ediyorum
Tahmin ettiğim gibi. Senin onu kaçırmayacağına eminim ustam.

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #10 : 23 Temmuz 2021, 18:55:16 »
Elinize sağlık ustam temiz ve form olarak kabza ile uyumlu bir şef olmuş hoş duruyor :)
Gendarmerie Special Operation...

Huseyin KESKİN

• 574
« Yanıtla #11 : 24 Temmuz 2021, 13:27:42 »
teşekkür ederim şaban ustam :)

AdnanErgün

• 275
  • ae - 1992
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Konya, Akşehir (İ) / Kayseri (M)
« Yanıtla #12 : 27 Temmuz 2021, 16:54:08 »
Elinize sağlık ustam, güzel olmuş. Bende de var çok benzer bir şef, yedi sekiz aydır perdah yapılıp kabza takılmayı bekliyor..... :D