Öncelikle merhaba. geçtiğimiz aylarda kampta kullanmak amacıyla yeri geldiğinde odun kırabileceğim yeri geldiğinde ip yeri geldiğinde karpuz kesebileceğim, ağır ve büyük işleri yapabileceğim bir bıçak yapmak istedim. Biraz araştırma yaptım, namlu modelleri kabza modelleri konusunda Youtube'da izlediğim videoların hepsinden biraz esinlenerek bir tasarım ortaya çıkardım kendime göre ve malzeme teminine başladım.
2080 çelik seçmemin sebebi birkaç kişinin önermesi ve kolay bulunabilir olması oldu, bu seçimin doğruluğu hala tartışılır olsa da forumdaki tecrübeli abiler, arkadaşlar da çok yardımcı oldular sağ olsunlar bilgi almam konusunda. Sonrasında bıçağın şeklini vermeye başladım profilini çıkardım namlusunu açtım ve her aşamadan inanılmaz bir keyif aldım şekil aldıkça gelişimi görmek beni çok mutlu etti.
profil üzerindeki işlemleri bitirdikten sonra ısıl işlem için Sincan organize sanayi bölgesindeki döksan ısıl işlem firmasından yardım aldım gerçekten çok detaylı bilgiler verdiler ve profesyonel bir ısıl işlem yaptılar ve daha sonrasında kabza yapımına başladım ve bıçağı bitirdim.
Bıçak bittikten sonra kılıf yapımına başladım kılıfı yaparken Kızılderili esintileri taşıyan püsküllü kılıf tasarımları çok hoşuma gitti ben de kendime uygun şekilde el becerim yettiğince bir kılıf yaptım ve son rütuşlarla beraber bütün işlemleri bitirdim
BIÇAĞIN ÖZELLİKLERİ
Toplam boy: 37.5cm
Namlu boyu: 24.5cm
Kabza boyu: 13cm
Çelik kalınlığı: 6mm
En geniş yerin eni: 5.2cm
Kullanılan çelik: 2080 (k110)
Kabzada kullanılan materyaller: Sıkıştırılmış deri, Kök ceviz, Pirinç