Mehmet Ustam açıkçası son zamanlarda yaptığın tüm Yakut'ları çok beğeniyorum. Formu, kabzası , oyuğu ve diğer detaylar mükemmel. Gözüme takılanları affına sığınarak söyleyim belki mutabık olduğumuz noktalar olabilir. Öncelikle bu bıçaktaki oyuğu az buldum ama zaten sen bunu bilerek yaptığını söylemiştin toplantıda o yüzden bunu geçiyorum. İkinci olarak kendinden desenli kabzaya bence ekstra küçük oyuklar işlemesen sade kalsa daha güzel olur. Düz ve desensiz bir ağaç olursa daha güzel durabilir. Üçüncü olarak da bıçaklar 10 numara ama sıra kılıfları da aynı seviyeye çekmeye geldi diye düşünüyorum. Artık yorum yaparken çekinerek yapıyorum ama inan çok beğendiğim için daha da güzel olsun diye yazıyorum.
Sağolasın.
30 yıl boyunca yaptığım iş ve Gadamer'in hermeneutik(yorumbilim)'e karşı duyduğum özel ilgi nedeniyle seni anlıyorum. Bazen kelimelerimizi özel seçsek bile yazılı bir metnin
her zaman yanlış anlamalara ve istismara uygun olduğunu biliyorum. Yazan düşündüğünü metne dönüştürebilir ama o metni okuyan, her zaman yazanın düşüncelerini yanlış anlayabilir. Yazılan metne, yazanın mimikleri, yazılan ortam, yazanın ruh hali yansımadığı gibi yazılanın yorumlanması açısından da okuyanın, bilgi birikimi, travmaları, anlık ruh hali, açlık-tokluk, okunma ortamı, önyargıları gibi birçok faktör etki eder. O yüzden yazılanlar nedeniyle tepki vermeyi bırakalı çok zaman oldu.

İş değerlendirmesine gelince...
Bugün bir ara yaptığım son 3 yakuta baktım. (Birini paylaşmadım.) Aklıma firmaların yeni arabaların test sürüşüne çıkardıklarında hatları belli olup taklit edilmelerini engellemek için kamuflaş renklere boyamaları geldi. Hakikaten dediğin gibi desenli ahşapların yapılan dokunuşları (yakma hariç) göstermeme gibi bir özellikleri var. Buna hafif desenli
bile olsa açık renk ahşaplarda dahil. En iyi koyu renk ahşaplar karşılık veriyor. Bunda mutabık kaldık.

Kılıf işini hiç deme... Arkadaşlar deri işinin zevkli olduğunu söylüyorlar da ben zevk alamadım. Bunun benim zayıf tarafım olduğunda da mutabıkız.

Bu işe hanım pek hevesli. Ona satabilirim.