Uzun bir süredir forumda bıçak paylaşmıyordum. Bazılarını içime sinmediği için, bazılarını önce zaman bulamayıp sonra unuttuğum için paylaşamadım. Son haftalarda okulların da ara tatile girmesinin olumlu etkisiyle çalışmaları hızlandırdım.
Öncelikle mini tanto denememi paylaşmak istiyorum. Tantonun kesici ağızı tek taraflı. Yaptığım en keskin bıçak oldu. Bıçağı yaparken geleneksel şekilde sadece pimle duran bir biçimde ayarlamak istedim fakat işler ilerledikçe hiçbir planım tutmadığı için epoksi kullandım. Kabza ve kınını ıskarpela ile oyduktan sonra pim deliğinin yerini hesaplama aşamasında hata yaptım. Bu işlerin çok karışmasına sebep oldu. Bu yüzden balçak tam oturmadı, sonradan tekrar eden süreçlerle üstesinden gelebildim. Habakiyi de maalesef yapıştırma usulü yaptım, asitle kararttım. Öğretici oldu açıkçası.
Çelik: 1075, balçak da aynı, habaki bakır. Kullandığım ağacın cinsini maalesef öğrenemedim. Toplam boyu 20 cm, kalınlık 2 mm, namlusu 9 cm.

İkinci bıçağım anneme sözüm olan mutfak bıçağı. İki yıldır bekliyordu kadıncağız.
Çelik: 4116, Kalınlık 3mm tam taşlama yaptım. Kabzası maun ağacı. Kabzaya siyanoakrilat kaplaması uyguladım. Japon çok amaçlı mutfak bıçaklarına benzetmeye çalıştım. Kesim performansı tatmin edici. Baştan yapacak olsam namlunun ucunu biraz daha yukarıda olacak şekilde yapardım.

Üçüncüsü ise bağ bahçe işleriyle uğraşmayı seven amcama gitti. Ufak tefek işlerde yardımcı olur diye düşündüm.
Çeliği 1075 , 2mm kalınlıkta. Namluda ve kabzada eğe ile desenler yapmaya çalıştım. Kabzası bubinga ve dişbudak ağaçlarından oluşuyor.