Bıçak Sanatı - Forum

Gizli Kuyruklu Kabzeler Acaba Ne kadar Sağlam ?

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Gizli Kuyruklu Kabzeler Acaba Ne kadar Sağlam ?
« : 05 Ocak 2021, 23:31:44 »

Merhabalar değerli ustalarım ve forumdaşlarım. Gizli kuyruklu bir modelimin ip deliği borusunu sökmeye çalışırken arka kısmın matkaba kapılıp kırılması sonucu sökmem gerekti. Sökerken de aklıma geldi bir video çekeyim dedim; genelde gizli kuyrukla ilgili insanların sağlamlık endişesi oluyor. Eskiden bende de vardı ama atölyemde kullanmak için yaptığım bıçağımı 9 yıldır her türlü zorlamam rağmen bir sorunla karşılaşmayınca bu endişelerimin yersiz olduğunu gördüm. Bu videomda da göreceğiniz gibi gizli kuyruklu kabzelere güvenebilirsiniz derim ben  ;)

https://www.youtube.com/watch?v=sIBU8KIdTIs&t=50s

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
Ynt: Gizli Kuyruklu Kabzeler Acaba Ne kadar Sağlam ?
« Yanıtla #1 : 06 Ocak 2021, 00:06:34 »
çok uçta bir test olmuş :D gizli kuyrukta farkında olmadan kabza fazla zımparalanıp et kalınlığı incelebiliyor ben ondan korkuyorum daha çok  ::)

Muhammet Acar

• **
  • 397
  • Meslek: ...
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #2 : 06 Ocak 2021, 00:09:58 »
Maşallah  ??? Soytürk ustam hangi epoksiyi kullanıyorsun  :2up
'' Gayret bizden, tevfik Allah'tan. ''
'' Nasıl yaşarsanız, öyle ölürsünüz. Nasıl ölürseniz, öyle dirilirsiniz. ''

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #3 : 06 Ocak 2021, 08:34:59 »
Eline sağlık ustam. Hem bıçak çok sağlammış(eline sağlık), hem de bizim için güzel bir ispat videosu olmuş(eline sağlık), teşekkürler.

coktar

• 381
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #4 : 06 Ocak 2021, 10:10:56 »
Buna benzer paylaşımların hele de video olarak çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Belki bu örnek için geçerli değil ama  yapılan hataların, neyin nasıl olmaması gerektiği ile ilgili paylaşımlar da gelişme açısından katkı veriyor. Teşekkür ederiz ustam
instagram: @hevesadami

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #5 : 06 Ocak 2021, 18:11:37 »

İnceleme videosu için teşekkürler.
           Gizli kuyruk takıntılı biri olarak, gizli kuyruklu kabzanın sağlamlığından şüphe edenlere bir örnek vermek isterim.
           Japon kılıçlarının kabzaları sökülebilir tarzda gizli kuyruktur. Tek bir bambu pimle sabitlenir ve savaşa bununla gidilir.

« Yanıtla #6 : 06 Ocak 2021, 18:50:38 »

Gizli kuyruk takıntılı biri olarak, gizli kuyruklu kabzanın sağlamlığından şüphe edenlere bir örnek vermek isterim.
           Japon kılıçlarının kabzaları sökülebilir tarzda gizli kuyruktur. Tek bir bambu pimle sabitlenir ve savaşa bununla gidilir.

:2up

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #7 : 06 Ocak 2021, 23:27:59 »
çok uçta bir test olmuş :D gizli kuyrukta farkında olmadan kabza fazla zımparalanıp et kalınlığı incelebiliyor ben ondan korkuyorum daha çok  ::)

Asında imkansız o dediğiniz şey ama ne bileyim ::) O zaman sırta tam ortaya bir çizgi çekin kılavuz çizgisi, bazen bende çekiyorum her iki taraftan eşit yedirmek için, gözler bazen yanılabiliyor işi riske atmamak adına işe yarıyor.

Maşallah  ??? Soytürk ustam hangi epoksiyi kullanıyorsun  :2up

Teşekkür ederim, valla marin tipi epoksi,  Karaköy'de yat malzemeleri satan bir yerden alıyorum morasin marka ama markaya önem vermiyorum vidalı pim kullandığım için epoksi araya su almasın kafi benim için.

Eline sağlık ustam. Hem bıçak çok sağlammış(eline sağlık), hem de bizim için güzel bir ispat videosu olmuş(eline sağlık), teşekkürler.

Teşekkür ederim, faydası olursa mutlu olurum.

Buna benzer paylaşımların hele de video olarak çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Belki bu örnek için geçerli değil ama  yapılan hataların, neyin nasıl olmaması gerektiği ile ilgili paylaşımlar da gelişme açısından katkı veriyor. Teşekkür ederiz ustam

Ben teşekkür ederim.

Riva ederim, bazen gereksiz evhamlara kapılabiliyoruz  O0