Boyutları çizimin üstünde gösterdim.

** 4 ve 5 numaralı parçanın uzunluğu olan 38cm'yi biraz kısaltmanız daha bile iyi olur. Böylece 10 numaralı parçayı daha geniş kesebilirsiniz. Üstelik 200 cmlik yerli değil de 72 inç'lik Amerikan şeritle daha rahat çalışırsınız. 10 ve 13 no'lu parçaları uzun seçtiğinizde sıkıntı yaşamazsınız. Ön tarafta teker kullanımı için payınız artar.
** 4 no'lu parça benim yaptığım makinede 5 ile aynı hizada. Bu parçayı daha aşağı kaydırırsanız (11 ile kafa kafaya gelmemeye dikkat edin) bu parçanın tutacağı tablayı aşağı indirerek 13'ün sağladığı zeminin daha az ziyan olmasını sağlayabilirsiniz. Bir daha yaparsam bu 4no'lu parçayı en az 5 cm kadar daha aşağı koyardım.
* Sadece gerekirse diye söyleyeyim; 2 ve 3 nolu parçaları aynı miktarda uzatırsanız tüm sitemi daha yüksek yapma imkanınız olur.
* 7. parçanın boyu 6+5=11 cm civarı olacak..
* 1 numaralı zemin parçasını kalın seçin. Mesela 1 cm gibi. Benimkinin kalınlığını şimdi hatırlamıyorum. Belki de 7mm falan olabilir.
2,3,4,5,6,7 no'lu parçalar, 50x50x3mm profilden. Kalınlık içine sığacak profilden dolayı önemli.
12 no'lu parça 40x40x4 mm profilden.
8 ve 9, köşebent profilden kesme.
11 no'lu parçanın eni ve boyu için elinizdeki yataklara bakarak karar verin. Bendekinin genişliği herhalde 15 cm kadar filandır.
Hocam elkerinize sağlık.
Bir solukta okudum sayfaları.
Paylaşımın kralını yapmışsınız.
Süslü püslü olmayan!
Fakat,
İsteyenin yapabileceği kolaylıkları hepsini sunmuşsunuz.
Adeta mikserle ufalayıp herkesin anlayacağı sadeliği indirmişsiniz.
Amaç metale ve ahşap v.s.şekil vermek ise bunu çok rahat yapabilecek en sade makina.
Tebrik ederim hocam.
Hele sonunda ölçü vererek resmen olaya son noktayı vurmuşsunuz.
Saygılarımla.