Bıçak Sanatı - Forum

Kaliteli Eleman Eksikliği

Isparta

• 68
  • Furkan-21
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Türkiye
Kaliteli Eleman Eksikliği
« : 06 Ekim 2020, 23:37:25 »
  Bıçak yapmayı öğrenmeye çalışırken en çok zorlandığım konudan bahsetmek istiyorum.
 Babam, çok iyi bir mühendis olmasına rağmen kapı pervazına çivi bile çakamaz(aslında çakmaktan çekinmez de beceremez.) genel olarak baba tarafı da öyle. Annemin babası dedem(Ben bir yaşındayken vefat etmiş.) ise  yetenekli biriymiş. Bozuk televizyonu lehim yaparak vs. tamir edermiş. O da rahmetli olunca çevremde bu işlerle uğraşan kişi kalmadı(Dayım makina teknikeri ama hem başka iş yapıyor hem çok yoğun hem de öğretmede pek yetenekli değil.) Sanayi deseniz, bir kere sanatkar veya usta bulmak çok zor. İş güvenliğine dikkat eden görmedim. Bunlardan önce ahlak geliyor, tanımadığım usta(!) tanıdığa demesem 4 katı para alacaktı.
 Kısaca;  karga burun ne bilmiyorum ama atölye,malzeme, tav rengi tablosu, ısıl işlem değerlerini verseniz görünüşü iyi olsun olmasın benim işimi görecek bir bıçak yapabilirim. Atölyeyi vs. siz de vermeyince öncelikle malzemenin  kullanışını, ismini sonra da kazık yemeyeceğim tedarikçi gerekiyor.Zaten okul bile "online" , böyle şeyleri de yüz yüze öğrenmek daha iyi. Mesela çalışma tezgahı yapsam vernik atcak olsam hırdavatçı bilgisiz, ilgilenmiyor, pahalı satıyor.

Yani, şöyle "gerçek hayatta" bir şeyler öğretecek biri bulamıyorum.

Isparta

• 68
  • Furkan-21
Ynt: Kaliteli Eleman Eksikliği
« Yanıtla #1 : 06 Ekim 2020, 23:46:45 »
Artık bu iş ben de biraz takıntı haline geldi. Para , zaman ve sağlık üçlüsünü aynı anda bulursam foruma çok katkısının olacağını düşündüğüm projelerim var. Bir ara östenit, martisit şunu bunu anlamayınca metalurji müh. okuyacaktım. Sonra bıçakçı olmayacağım ne işim var dedim.Başka bölümdeyim. Böyle giderse yüksek lisansta düşünüyorum.

Forumda tüm emeği geçen herkesin bende çok büyük yeri var. Yaptığınız işi hakikaten takdir ediyorum. İleride imkanım olursa elimden gelen yardımı yapmaya çalışacağım.

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #2 : 07 Ekim 2020, 01:01:36 »
Merhabalar
Bizde aslında kaliteli insan eksikliği var.
Ama şükür ki iyi insanlar da az değil.
Bir çok insan usta görmeden bir şeyler öğreniyor,
bu biraz da teknolojinin nimeti. Tabi daha çok,
“paylaşan insanların” lütfu. Umarım imkanlarınız
elverir. Bilgi konusunda bu forum ve ustalar
ziyadesiyle zengin, sabırla ve zamanla öğrenirsiniz.
Gerçek hayat artık sanalda.
Sağlıcakla...

Isparta

• 68
  • Furkan-21
« Yanıtla #3 : 07 Ekim 2020, 18:37:05 »
Merhabalar, öğrenme konusunda burası yeterli oluyor da aynı tad olmuyor.  İnsanda uzun süre bakınca göz,baş sırt ağrısı yapıyor. Günlük hayatta da o kadar bakınca zor geliyor.Aslında kitap bile tercihimdir.