Bıçak Sanatı - Forum

Av bıçağı

maxilla

• 264
  • Meslek: diş hekimi
  • Yer: malatya
Av bıçağı
« : 08 Haziran 2020, 16:57:05 »
Av gereksinimlerimi göz önünde bulundurarak kendime bir av bıçağı yapmaya karar verdim. Bıçak yapımına ilk merak saldığım zamanlar herkes gibi gösterişli kalın sırtlı Bowie tarzı ve scandi ağızlı bıçaklara yönelmiştim ama avda fark ettim ki önemli olan boyu değil fonksiyonuymuş.  :D . Bu bıçaklar ağırlığından dolayı hem insanı yoruyor hem de asıl amacı kesmekten çok yarmaya yönelik. Hal böyle olunca yüksek taşlama ağızlı daha hafif bir bıçak yapmaya çalıştım. Bıçağın formunu ( tabi ki bir yerlerden bakarak)kendim çizdim ve elde çıkardım. Yine ısıl işlem, kabzada ki mikarta ve kılıfın dizaynı ve dikimi bana ait. Sırttaki girinti bir yerlerde görüp estetik olarak hoşuma giden bir şeydi. Halat kesiliyor felan diye duymuştum ama bu kadar dar bir alanda kesici bir ağız oluşturmayı açıkçası ben beceremedim ama harika soda kapağı açıyor :D . Ben yaparken çok keyif aldım umarım beğenirsiniz. Her türlü eleştiriye açıktır.
Çelik:80crv2
Tam boy:22cm
Kesici ağız:10cm
Sırt kalınlığı 4mm
Kabza: Mikarta (kendi imalatım)
Kılıf: 4mm vaketa deri (kendi dikimim)

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Ynt: Av bıçağı
« Yanıtla #1 : 08 Haziran 2020, 17:37:31 »
Elinize sağlık. Kullanışlı olmuş.

Sırttaki girinti olan bıçaklara yabancılar gut hook diyor. Büyük hayvanlarda deriye delik açıp çekerek deriyi yarmak için
kullanılıyor. Dediğiniz gibi ip falan da kestiğini söylüyorlar. İyi kesmesi için kesici kısmın açısının daha dar olması gerekiyor. Bitirmeye çalıştığım bir yüzme bıçağında
kridashi tarzı tek taraflı taşlama olarak denedim.

Bir de Akçadağ'dan Ören'e giderken sağda Ali Pınarı diye bir yer vardır. 90'lı yıllarda epey kekliğini yemişimdir.  :)

maxilla

• 264
« Yanıtla #2 : 08 Haziran 2020, 19:30:06 »
Elinize sağlık. Kullanışlı olmuş.

Sırttaki girinti olan bıçaklara yabancılar gut hook diyor. Büyük hayvanlarda deriye delik açıp çekerek deriyi yarmak için
kullanılıyor. Dediğiniz gibi ip falan da kestiğini söylüyorlar. İyi kesmesi için kesici kısmın açısının daha dar olması gerekiyor. Bitirmeye çalıştığım bir yüzme bıçağında
kridashi tarzı tek taraflı taşlama olarak denedim.

Bir de Akçadağ'dan Ören'e giderken sağda Ali Pınarı diye bir yer vardır. 90'lı yıllarda epey kekliğini yemişimdir.  :)
Mehmet bey, gut hook ismini ilk kez duydum. Öğreneceğimiz çok şey var daha. Ali Pınarı öğrendiğimde iyi oldu. Bu sene mutlaka gitmeye çalışacağım.

AdnanErgün

• 275
  • ae - 1992
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Konya, Akşehir (İ) / Kayseri (M)

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #4 : 08 Haziran 2020, 20:27:24 »
Elinize sağlık güzel olmuş üstteki çıkıntı aslında deniz altı dalgıç bıçaklarında olan normal bıçak kesme esnasında deniz altında filelere dolandığı ve itme kuvveti azaldığı için tam tersi kendinize doğru çekerek kesmesini sağlayan güzel bir kesici ağız bir arkadaşıma yapacaktım fakat nasip olmadı ismine kakıç demişti.
« Son Düzenleme: 08 Haziran 2020, 20:44:40 Gönderen: Şaban Kurt »
Gendarmerie Special Operation...

maxilla

• 264
« Yanıtla #5 : 08 Haziran 2020, 21:19:35 »
Elinize sağlık, nefis olmuş. :)
Adnan bey teşekkür ederim.

Elinize sağlık güzel olmuş üstteki çıkıntı aslında deniz altı dalgıç bıçaklarında olan normal bıçak kesme esnasında deniz altında filelere dolandığı ve itme kuvveti azaldığı için tam tersi kendinize doğru çekerek kesmesini sağlayan güzel bir kesici ağız bir arkadaşıma yapacaktım fakat nasip olmadı ismine kakıç demişti.
Şaban bey, teşekkür ederim. Kakıç ya da gut hook ile gazoz açarak, asli fonksiyonlarına yeni bir fonksiyon ekledim galiba 😁

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #6 : 08 Haziran 2020, 21:34:48 »
kabze cok guzel olmus modelde guzel.ancak bende avcilik yaptigim.icin bu sirttaki çektiğin aktif kullanimda problem cikaracagini düşünüyorum  avi kesme parcalama.isinde sürekli takilir diye düşünüyorum

maxilla

• 264
« Yanıtla #7 : 08 Haziran 2020, 22:31:47 »
kabze cok guzel olmus modelde guzel.ancak bende avcilik yaptigim.icin bu sirttaki çektiğin aktif kullanimda problem cikaracagini düşünüyorum  avi kesme parcalama.isinde sürekli takilir diye düşünüyorum
Ersin bey, henüz bıçağın ağzını açmadım. Ama açar açmaz değişik şekillerde tecrübe edeceğim. Dediğiniz gibi olursa sezona kadar yeni bir bıçak yaparız artık.

Basat

• 211
  • Meslek: Memur
  • Yer: Tatvan
« Yanıtla #8 : 08 Haziran 2020, 22:38:56 »
Elinize sağlık, güzel günlerde kullanın inşallah.
Başarılı olan insanların ortak özelliği, çok çalışmalarıdır.
———————————————————-
https://www.instagram.com/avci_knives/

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #9 : 09 Haziran 2020, 08:03:25 »
Hem ilk bıcak, hem micarta, hem kılıf... İlk işe göre baya çok şey sığdırmışsınız ve güzel de olmuşlar. Elinize sağlık. :2up

Emrah06

• 337
  • Meslek: Bim Management
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #10 : 09 Haziran 2020, 11:57:45 »
Elinize sağlık çok güzel olmuş. Gazoz kapağı açma çok iyi fikir :)
Ateşe dayanabildiğin kadar günah işle...

maxilla

• 264
« Yanıtla #11 : 09 Haziran 2020, 12:24:22 »
Basat bey, teşekkür ederim.

Hem ilk bıcak, hem micarta, hem kılıf... İlk işe göre baya çok şey sığdırmışsınız ve güzel de olmuşlar. Elinize sağlık. :2up
Orkun bey, beğendiğinize sevindim ama bir yanlış anlaşılma oldu galiba bıçak ilk  bıçağım değil, daha önceden 6-7 bıçak yapmışlığım var.

Emrah bey aslında gazoz açma fikrini küçük yeğenim aklıma düşürdü. Bıçağı görür görmez '' Aaaa gazoz açma yeri ne güzel olmuş '' deyince neden olmasın diye bir denedim gayet güzel oluyor.
« Son Düzenleme: 09 Haziran 2020, 12:27:48 Gönderen: maxilla »

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #12 : 09 Haziran 2020, 13:25:00 »
Orkun bey, beğendiğinize sevindim ama bir yanlış anlaşılma oldu galiba bıçak ilk  bıçağım değil, daha önceden 6-7 bıçak yapmışlığım var.

Evet öyle birşey yazmamışsınız, ben nereden uydurduysam artık. :))

Emrah06

• 337
  • Meslek: Bim Management
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #13 : 09 Haziran 2020, 13:38:12 »
Basat bey, teşekkür ederim.

Alıntı yapılan: orkunaydin350 link=topic=14278.msg249835#msg249835 date=
 [quote author=Emrah06 link=topic=14278.msg249838#msg249838 date=1591693065
Emrah bey aslında gazoz açma fikrini küçük yeğenim aklıma düşürdü. Bıçağı görür görmez '' Aaaa gazoz açma yeri ne güzel olmuş '' deyince neden olmasın diye bir denedim gayet güzel oluyor.

Aslında arkadaki agzı youtubede izlediğim bir videoda üçgen kesici agız şeklinde değilde düz bırakmıştı sıkıştırıp tel felan sıkıyordu ve aynı şekilde gazoz açacagı olarak kullanıyordu. Güzel olmuş tekrardan ellerinize sağlık.
Ateşe dayanabildiğin kadar günah işle...

CENGaver42

• 628
  • Cengiz
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: konya
« Yanıtla #14 : 10 Haziran 2020, 00:47:03 »
Elinize sağlık.
"Ne kadar usta olursan ol acemi olacagın pek çok gün olacak."