Bıçak Sanatı - Forum

Bununla ocak kaynağı yapabilir miyim?

genco

• *
  • 7
  • Meslek: Çilingir
  • Yer: istanbul
Bununla ocak kaynağı yapabilir miyim?
« : 21 Nisan 2020, 18:09:43 »
Ustalarım kolay gelsin, ocak kaynağı hakkında iki tane sorum olacak. Şimdi ben bu ocak kaynağı işini pek araştırmadan bir lamayı bir kaç parçaya bölüp kaynak yaptım. Sonra elimdeki parçanın kalınlığını görünce "e ben şimdi bunu nasıl kızdıracağım?" dedim kendi kendime. Şuan elimde Gaz beton(ytong)+piknik tüpü+şalomadan yaptığım basit bir ocak var. Forumda bununla kaynak yapmak için gerekli ısıya çıkamayacağımı okumuştum.
Sorum şu; elimdeki ytongun şaloma deliğinin olduğu yerin tam karşısına bir delik daha açsam ve ordan bir şaloma daha koysam yeterli sıcaklığa ulaşabilir miyim?
"Kendinden olanı sev, öbürüne saygı göster. "
-Aliya İzzet Begoviç

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
Ynt: Bununla ocak kaynağı yapabilir miyim?
« Yanıtla #1 : 22 Nisan 2020, 19:47:50 »
Kolay gelsin o ısıya ytong dayanmayabilir eğer dövme yapacak alan varsa yanına bir tane ateş yakıp harlamak daha tasarruflu olacaktır.

genco

• *
  • 7
« Yanıtla #2 : 22 Nisan 2020, 20:43:55 »
Kolay gelsin o ısıya ytong dayanmayabilir eğer dövme yapacak alan varsa yanına bir tane ateş yakıp harlamak daha tasarruflu olacaktır.

Hocam zaten tek seferlik kullansam yeter bana, merak ettiğim iki tane şalumoyla yeteri ısıya çıkıp çıkamayacağım?
Yani kendime güzel bir kömür ocağı da yapabilirim ancak malzeme almam lazım, bu da biraz zaman alacaktır. Şu 4 günlük sokağa çıkma yasağında halletmek istiyorum işi.
-Aliya İzzet Begoviç

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #3 : 22 Nisan 2020, 21:07:55 »
Merhaba ocak kaynağı yapmak için iki şaloma yetersiz ama dövme yapabilirsiniz deneyin fakat yeterli ısıya ulaşamazsınız çeliğin ergime sıcaklığı 1440 1500 derece aşagı yukarı sulanması 1150 1250 derecelere ulaşabilseniz ki Çelik sulansın kaynasın yani şalomayla olacak iş değil maximum görebileceğiniz
sıcaklık 1000 derece kömür ocağı kullanan ustalarımız bu konuda size yardımcı olurlar.
Gendarmerie Special Operation...

genco

• *
  • 7
« Yanıtla #4 : 22 Nisan 2020, 22:46:33 »
Desenize iş başa düştü. Yeni bir ocak yapmadan işten sıyırmak istemiştim açıkçası. Biraz uğraşıp kömür ocağı yapacağız artık.
-Aliya İzzet Begoviç