Bıçak Sanatı - Forum

Amboyna O2

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
Amboyna O2
« : 23 Şubat 2020, 22:46:25 »
Merhabalar daha önce iki tane ufak modelini yapmıştım buda onların bir
büyüğü kılıf kendi dikimim işçiliğim değil başka bir arkadaşa yaptırdım zamanım anca bıçağı yapmaya yetiyor hem craft hem bıçak ikisini bir yapmak bana göre zor saygılar  :)

Çelik O2 Böhler K720
Kalınlık 4 mm
Toplam Boy 250 mm
Kabza Amboyna Mavi Liner

Gendarmerie Special Operation...

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Ynt: Amboyna O2
« Yanıtla #1 : 23 Şubat 2020, 23:02:50 »
Malzeme, işçilik harika. Eline sağlık.  :2up

CENGaver42

• 628
  • Cengiz
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: konya
« Yanıtla #2 : 23 Şubat 2020, 23:41:36 »
Eline sağlık.
"Ne kadar usta olursan ol acemi olacagın pek çok gün olacak."

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #3 : 24 Şubat 2020, 09:19:42 »
Üfff, müthiş olmuş. ??? Çok beğendim, eline sağlık ustam. :2up

selcuk.eren

• 208
  • Meslek: memur
  • Yer: balıkesir merkez
« Yanıtla #4 : 24 Şubat 2020, 10:45:59 »
Elinize sağlık. Büyük bir emek verildiği her halinden belli. Çok başarılı çalışma. Bir de şu meret paslanmasa güzel olacak. Ama O2 bu konuda çok fena. Yani bıçaktaki bu zarafet çok uzun süre gitmeyebilir malesef. Selamlar.

Temur.akin

• 442
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #5 : 24 Şubat 2020, 11:46:59 »
Şaban ustam eline sağlık. O2 gerçekten güzel bir çelik, kendime kurban bıçağı yaptım. Gün boyu kullandım, ıslattım, yıkadım hiç sıkıntı olmadı hemen kuruttuğum için. Evde hanım kısa süre (ben farkedene kadar 30-40 dakika) tezgahta kurumaya bırakmış, o kadar kısa sürede pas lekesi oluştu bıçakta.

Kanımca karbon bıçakları sahiplerine ulaştırırken içlerine bir not iliştirmeli, bakımı ve kuru tutulması gerektiği gibi. Notunda fotoğrafını bıçakla beraber çekmeli. İnsan beşer şaşar sonra.

Tekrar ellerine sağlık, başarılar diliyorum.

Saygılarımla,
İşte bu bizim hikayemiz, öyle saf öyle çelik...

Hakan Polat

• 248
  • Meslek: muhasebeci
  • Yer: izmir bayraklı
« Yanıtla #6 : 24 Şubat 2020, 17:28:22 »
Çok güzel. Ellerinize sağlık.   :2up

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #7 : 24 Şubat 2020, 21:22:36 »
Malzeme, işçilik harika. Eline sağlık.  :2up
Sağolun hocam çok teşekkürler.
Eline sağlık.
Çok teşekkürler sağolun.
Üfff, müthiş olmuş. ??? Çok beğendim, eline sağlık ustam. :2up
Teşekkürler Orkun hocam çok sağol.
Elinize sağlık. Büyük bir emek verildiği her halinden belli. Çok başarılı çalışma. Bir de şu meret paslanmasa güzel olacak. Ama O2 bu konuda çok fena. Yani bıçaktaki bu zarafet çok uzun süre gitmeyebilir malesef. Selamlar.
Çok teşekkür ederim sağolun malesef buda karbon çeliğinin nazı diyelim sahibine pasa karşı gerekli bilgiyi verince bize sadece istek üzerine yapmak kalıyor karartılsa daha iyi olur elbette.
Şaban ustam eline sağlık. O2 gerçekten güzel bir çelik, kendime kurban bıçağı yaptım. Gün boyu kullandım, ıslattım, yıkadım hiç sıkıntı olmadı hemen kuruttuğum için. Evde hanım kısa süre (ben farkedene kadar 30-40 dakika) tezgahta kurumaya bırakmış, o kadar kısa sürede pas lekesi oluştu bıçakta.

Kanımca karbon bıçakları sahiplerine ulaştırırken içlerine bir not iliştirmeli, bakımı ve kuru tutulması gerektiği gibi. Notunda fotoğrafını bıçakla beraber çekmeli. İnsan beşer şaşar sonra.

Tekrar ellerine sağlık, başarılar diliyorum.

Saygılarımla,
Hocam çok teşekkürler sağolun bende kendime yapmış olduğum bir
bıçağı bir ay boyunca mutfakta suda kullandım boyalı şekildeydi gerçekten kesici agız hariç hiç bir yerinde pas görmedim mutfakta suyla temas olan yerlerde pas tutma açısı boyaya göre gerçekten güzel beni memnun etti
temizleyip boya kullanmanızı öneririm sorun ortadan kalkar yazmak yerine birebir  pas konusu alan kişiye sahibine gerekli bilgiyi aktarıyorum tercihleri üzerine oluyor kendi kararları hocam tekrar sağolun.
Çok güzel. Ellerinize sağlık.   :2up
Teşekkürler çok sağolun.
Gendarmerie Special Operation...