Hocam elinize sağlık. 
Ben sevdim bunu. 
Sağolasın Hocam teşekkürler.
Maşallah sefa ustam yine çok güzel bir eser olmuş ağzı olsa konuşacak elinize sağlık 👏👏👏
Çok sağol Şaban, teşekkür ederim.
Sefa Ustam çok güzel olmuş, sadeliği bir eksiklik değil fazlalık bana göre. Benim sormak istediğim bana genelde internette pimli örnekleri denk geldi, acaba pim olsa daha sağlam olmaz mıydı? Bu arada benzer tarzda bir bıçak olması sebebiyle aşağıda beğendiğim bir videonun linkini de bırakıyorum. Bu kadar genç olmasına rağmen çok özenli ve güzel bir çalışma videodaki uygulama, takdir ettim valla ben o yaşlarda daha boş işlerle uğraşıyordum sanki 
https://youtu.be/5xTlyYmb37c
Çok sağol, teşekkür ederim. Genç arkadaşımız zaten Tatara ( Tamahagane) çeliği kullanmış, çok zorlu ve de güzel bir iş çıkartmış. Benden bunu isteyen arkadaş özellikle pimsiz istedi ama zaten yine de içinde bir pim ve fazladan bir delik daha var

Bence sağlam oldu.
Maşallah çok güzel. Elleriniz dert görmesin. 
Hamon çok güzel hocam, elinize sağlık. Yağda mı suda mı ısıl işlem yaptınız?
Sap da yapıştırılmış gibi görünüyor sanki, öyle mi hocam? Daha önceki tantolarınızdan birinin paylaşımında, bilemek için sapın namludan ayrılması gerekiyor, yazdığınızı hatırlıyorum.
Teşekkürler Orkun, su verme işlemi yağda oldu evet. Sap yapıştırıldı evet, gizli bir pimle fazladan bir delinerek yapıştırıldı. Normalde Tanto zaten dış bükey bir bıçaktır ama abartısız bir dışbükeylik vardır. Burada ikinci ağızın nedeni kişinin bilemeyi ancak böyle yapabilecek olmasından kaynaklı, zaten bu durumda da sökülüp takılmasına gerek kalmıyor ( Ayrıca pim görünmesin isteği de vardı

)
Maşallah çok güzel. Elleriniz dert görmesin. 
Sağol Hakan, teşekkürler.
Hocam ellerinize sağlık. Bende formunu çok beğendim. Hep bir tantoya başlayasım var ama ağız açılması işi beni korkutuyor. Burda sanki ikinci bir ağız var gibi algıladım. Tantolarda ikinci ağız oluyor mu hocam. Birde bu tür tanto üzerine işçilik yapmak için çok ideal. Eğim çok az olduğu için aslında tam süslemeye uygun bir tanto.
Çok sağol Mehmet, başla Sen, en güzelini yapacağından eminim

Geleneksel Tantolarda ikinci ağız olmaz haklısın ama kullanıcı da açmak isterse açar yani

. Yüzey süsleme uygun ama yapılacak temayı çok iyi seçmek lazım sanki.
Hirazukuri tarzı namluları çok beğensemde buda yakışıklı olmuş. Bakırdan habaki olsaymış daha iyi olurmuş demedim desem yalan olur. Eline sağlık hocam.
Bende bir tantoya başlayacağım hamon işinde biraz daha ilerlemeye çalışıyorum.
Çelik konusunda 1090da acaba W2 kadar iyi hamon oluşur mu? 1090da bol ashili Choji hamon elde edilebilir mi? İçeriğindeki manganez engel olur mu? Örnek aradım araştırdım ama hep 1095 çıkıyor.
Çok sağol, teşekkürler. Hira Zukuri benim de sevdiğim bir form aslında. Bu Tanto biraz da isteğe göre şekillendi, mümkün olduğunca çizgiyi koruyup istekleri de karşılamaya çalıştım diyelim. Çelik karbon çeliği ve meguki de olmadığından bakım ve bileme için sök tak işi olmayacaktı. Bu nedenle bakır Habaki orada farklı metal özelliğinden ötürü çiddi oksidasyona yol açar, Habaki bu nedenle yok.
1090 veya 1095 de Hamon W2 kadar çıkmıyor, yani 1090 ne yaparsa 1095 de aynısını yapacaktır hiç şüphen olmasın. Gönül rahatlığıyla 1075 kullanabilirsin, diğerlerinde çıkan Hamon onda da gayet belirgin çıkar. Daha önce yaptığım Katanalarda Hamon belirgin çıkmıştı, istersen incele kafana yatarsa kullan.