Ellerine, emeklerine sağlık Gökhan ustam, her zaman ki gibi tertemiz işler olmuş. Balçaktaki karartmayı ne ile yaptın?
Teşekkürler, pirinç karatma işi için amonyak kullandım.
Uygulanışı, ağzı kapatılabilen bir kabın içine amonyak damlatılmış bir parça peçete atıyorum ve karartılacak pirinçi, kabın içinde hiç bir noktaya temas etmeyecek şekilde koyuyorum yada asıyorum. Pirinçler amonyağın yoğun buharı ile kararıyor ve renk değiştiriyor.
Bu işlemde bir süre vermek pek doğru olmaz sanırım zira kabın büyüklüğü yada içeriye konulan amonyak miktarına bağlı olarak süre değişiyor. Bu sebeple içi görünebilen bir kap ile sürecin kontrollü bir şekilde takip edilmesi en mantıklısı olacaktır.
guzel bir calisma olmus ustam her isi yerli yerinde eline emeyine saglik azerbaycandan selamlar
Teşekkürler Vuqar,
Gökhan ustam eline koluna sağlık. Çok güzel bıçaklar. Blogta kılıf detayı gözüme çarptı, bu tip hareketli kemer askıları taşırken bıçağı, taşıyıcıya hareket konforu sağlıyor sanırım. Yalnız belde asılıyken bıçağı çıkartırken kılıfı tutmak gerekiyor dimi?
Saygılarımla,
Teşekkürler Temur, aslında kılıfı tutarak çekmeye pek gerek kalmıyor.
Kemere takılan kısım düzgün oturduğu için çekildiğinde kının yukarı çıkabileceği mesafe o pirinç halkanın hareket kabiliyeti kadar oluyor.

Elllerin dert görmesin ustam. Harika işler çıkarıyorsunuz.
Teşekkürler Cengiz,