ustam ellerinize sağlık, bir de ikiz olmuş, ve harika olmuşlar, sırayla 3 tane profili yağa daldırmıştım, son profil biraz naz yaptı, 5x10 profilde olan yağ o kadar ısınmış ki profile dokunamamıştım, o zaman ona bağlamıştım, sadece fikir tabi,, tekrar ellerinize sağlık.
Nedense zarif siyahi bir kadına benzettim ben bu ikizleri.Net bir bilgim yok ama fikir yürütmek icin soruyorum. Bıçak profillerini nerelerden kestiniz?
Sırttaki girintiyi pek beğenmedim. Ama zevk meselesidir bir şey diyemem. Kabzeler müthiş olmuş. Özellikle dolu pim olanı daha çok beğendim. Elinize sağlık.Sırta ip takma deliğinin daha işlevsel olduğuna dair bir video izlemiştim, siz test edebildiniz mi? Önerir misiniz?
Eline sağlık.Ustaların bir kısmı (haklı sebeplerle) işlere yorum yapmamayı tercih ediyor.Sertleşme sorununu "Metalurji" bölümü altında dile getirirsen yorum yapılacaktır. Ben de takipteyim.(Yalnız net ifadelerle sor. Yanlış anlaşılabilecek bir konu. )
Şaban gayet güzel işler olmuş. Üçüncü zaten olmuyorsa birde suda yap ısıl işlemi. Denemekten zarar gelmez. En fazla profil kaybına uğrarsın.😁
Şaban eline sağlık, taşlama eşiğinde hata var, hatta bir kaç yerde daha ama görmezden geliyoruz eline sağlık. Metalurjiden sormaya gerek yok, hocam inceden bir dokundurmuş ama alınmadım ben ,Daire testereler ( demir kesenler) yekpare çeliktir, yani bir kısmı başka bir kısmı başka değildir ki zaten bu maliyeti çok arttıracağı için ve gereksiz bir iş olduğu için homjen bir çelik kullanılır. Kişisel görüşüm ısıl işlemle ilgili bir aksaklık olduğudur, yeniden su verme işlemi yapılabilir.
Şaban ustam, bıçaklar gayet hoş görünüyor. Model konusu tamamiyle zevk meselesi, kimine çok güzel gelen bir profil, kimisinde aynı heyecanı yaratmayabilir. Ufak hatalar için çalışmaya, özenmeye devam. Başarılar diliyorum.
Selamlar malzeme üzerinde kod yazmıyorsa 80crv2 olmama ihtimali de var bütün testere ler 80crv2 den yapılmıyor malesef Bildiğim kadarıyla Yüksek hızda Demir kesen bıçaklarda suyla soğutma yapılmıyorsa bıçak kesici uçları tungsten karpit oluyor kesici kısımda tungsten karpit kulandıklarında kalan kısımlar da ne kullandıklarını araştırmak lazım Bu arada Bıçak detayları çok güze elinize sağlık
guzel yapmişsin modeli eline emeyine saglik 80crv2 celikler 840. 880 derece sicaklikda sertlesdirilir Sefa Cabuk ustamizin kendi internet sitesinde bulunmakdadir testere celiyinin osil islemi ve hakkindaki tum bilgiler bemce isil islem yaparken hataya yol vermissin celiyi tekrar 840 880 derece sicakliga getir ve kendi kendine soumaya birak ve bunu tekrar yap 840 dereceye cikarinca suyunu ver umarim isdediyini elde edersin basarilar dileyiyle