Bıçak Sanatı - Forum

Hona(80Crv2)

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
Hona(80Crv2)
« : 11 Temmuz 2019, 01:12:56 »
Merhabalar ilk defa bir testere çeliği ile çalıştım ikiside istediğim gibi oldu fakat 3. Profilde istediğim sertliği alamadım aynı testereden kesilme parçalar iki üç defa denedim fakat bir şey değişmedi anlam veremedim anladığım kadarıyla daire testere komple bütün halde bir Çelik değil galiba buna kanaat getirdim bu konu hakkında bilgi ve tecrübe sahibi olan ustalarımız cevaplayabilirler mi.

Çelik 80Crv2(Daire Testere)
Kalınlık 3.6 mm
Toplam boy 26 cm
Namlu 15 cm
Kabza Kök Ceviz
Kılıflar 3,5 mm Vaketa deri

Gendarmerie Special Operation...

mustafa TA4AHZ

• 400
  • Meslek: özel sektör -işçi
  • Yer: denizli
Ynt: Hona(80Crv2)
« Yanıtla #1 : 11 Temmuz 2019, 01:22:33 »
ustam ellerinize sağlık, bir de ikiz olmuş, ve harika olmuşlar, sırayla 3 tane profili yağa daldırmıştım, son profil biraz naz yaptı, 5x10 profilde olan yağ o kadar ısınmış ki profile dokunamamıştım, o zaman ona bağlamıştım, sadece fikir tabi,, tekrar ellerinize sağlık. :2up
.....tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir.....

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #2 : 11 Temmuz 2019, 01:33:00 »
ustam ellerinize sağlık, bir de ikiz olmuş, ve harika olmuşlar, sırayla 3 tane profili yağa daldırmıştım, son profil biraz naz yaptı, 5x10 profilde olan yağ o kadar ısınmış ki profile dokunamamıştım, o zaman ona bağlamıştım, sadece fikir tabi,, tekrar ellerinize sağlık. :2up
Teşekkür ederim sağolun hocam evet yağın yüksek sıcaklıkta olması etki ediyor tecrübe edindim daha önce fakat su verme arka arkaya olmadı profillerde farklı günler su verildi.

mustafa TA4AHZ

• 400
  • Meslek: özel sektör -işçi
  • Yer: denizli
« Yanıtla #3 : 11 Temmuz 2019, 01:37:51 »
uğraştırmış ama sonuç çok güzel olmuş ustam, ben de takip edeyim ustalarımız ne diyecek, merak ettim :) 
.....tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir.....

bullarika

• 59
  • Meslek: gemi makineleri işletme
  • Yer: İSTANBUL/AVCILAR
« Yanıtla #4 : 11 Temmuz 2019, 03:02:44 »
Nedense zarif siyahi bir kadına benzettim ben bu ikizleri.

Net bir bilgim yok ama fikir yürütmek icin soruyorum. Bıçak profillerini nerelerden kestiniz?

dela

• *
  • 2187
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #5 : 11 Temmuz 2019, 14:41:43 »
Eline sağlık.

Ustaların bir kısmı (haklı sebeplerle) işlere yorum yapmamayı tercih ediyor.

Sertleşme sorununu "Metalurji" bölümü altında dile getirirsen yorum yapılacaktır. Ben de takipteyim.

(Yalnız net ifadelerle sor. Yanlış anlaşılabilecek bir konu.  :))   )
« Son Düzenleme: 11 Temmuz 2019, 14:44:01 Gönderen: dela »

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #6 : 11 Temmuz 2019, 15:01:10 »
Sırttaki girintiyi pek beğenmedim. Ama zevk meselesidir bir şey diyemem.
Kabzeler müthiş olmuş. Özellikle dolu pim olanı daha çok beğendim. Elinize sağlık.
Sırta ip takma deliğinin daha işlevsel olduğuna dair bir video izlemiştim, siz test edebildiniz mi? Önerir misiniz?
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #7 : 11 Temmuz 2019, 18:28:42 »
Nedense zarif siyahi bir kadına benzettim ben bu ikizleri.

Net bir bilgim yok ama fikir yürütmek icin soruyorum. Bıçak profillerini nerelerden kestiniz?
Teşekkürler sağolun profilleri PVC kesen daire testerenin tamamından kendim kestim bütün olarak.
Sırttaki girintiyi pek beğenmedim. Ama zevk meselesidir bir şey diyemem.
Kabzeler müthiş olmuş. Özellikle dolu pim olanı daha çok beğendim. Elinize sağlık.
Sırta ip takma deliğinin daha işlevsel olduğuna dair bir video izlemiştim, siz test edebildiniz mi? Önerir misiniz?
Teşekkür ederim sağolun sırttaki girinti kullanımda baş parmağı dayayıp kullanmak için yarım daire şeklinde yaptım ve düşündüğüm gibide kullanımda kolaylık sağlıyor namluda ki delik izlediğiniz videolarda eğer tahmin ettiğim gibiyse iple tutturulup başka bir ağaca mızrak vs.yapıyorlar içi boş kabza pimleri içinde geçerli benim yapma amacım görsel açıdan hareket katması için yaptım farklı bi nedeni yok aslında hiç denemedim.
Eline sağlık.

Ustaların bir kısmı (haklı sebeplerle) işlere yorum yapmamayı tercih ediyor.

Sertleşme sorununu "Metalurji" bölümü altında dile getirirsen yorum yapılacaktır. Ben de takipteyim.

(Yalnız net ifadelerle sor. Yanlış anlaşılabilecek bir konu.  :))   )

Teşekkür ederim hocam birde ordan sorayım cevap gelmezse sağolun.
« Son Düzenleme: 11 Temmuz 2019, 18:31:09 Gönderen: Şaban Kurt »

CENGaver42

• 628
  • Cengiz
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: konya
« Yanıtla #8 : 11 Temmuz 2019, 23:44:11 »
Şaban gayet güzel işler olmuş. Üçüncü zaten olmuyorsa birde suda yap ısıl işlemi. Denemekten zarar gelmez. En fazla profil kaybına uğrarsın.😁
"Ne kadar usta olursan ol acemi olacagın pek çok gün olacak."

« Yanıtla #9 : 12 Temmuz 2019, 01:14:58 »
Şaban eline sağlık, taşlama eşiğinde hata var, hatta bir kaç yerde daha ama görmezden geliyoruz  ;) eline sağlık. Metalurjiden sormaya gerek yok, hocam inceden bir dokundurmuş ama alınmadım ben  ;)  ;) ,
Daire testereler ( demir kesenler) yekpare çeliktir, yani bir kısmı başka bir kısmı başka değildir ki zaten bu maliyeti çok arttıracağı için ve gereksiz bir iş olduğu için homjen bir çelik kullanılır. Kişisel görüşüm ısıl işlemle ilgili bir aksaklık olduğudur, yeniden su verme işlemi yapılabilir.

Temur.akin

• 442
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #10 : 12 Temmuz 2019, 02:29:56 »
Şaban ustam, bıçaklar gayet hoş görünüyor. Model konusu tamamiyle zevk meselesi, kimine çok güzel gelen bir profil, kimisinde aynı heyecanı yaratmayabilir. Ufak hatalar için çalışmaya, özenmeye devam. Başarılar diliyorum.
İşte bu bizim hikayemiz, öyle saf öyle çelik...

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #11 : 12 Temmuz 2019, 09:24:15 »
Şaban gayet güzel işler olmuş. Üçüncü zaten olmuyorsa birde suda yap ısıl işlemi. Denemekten zarar gelmez. En fazla profil kaybına uğrarsın.😁
Teşekkür ederim hocam ilk fırsatta deneyeyim🙂
Şaban eline sağlık, taşlama eşiğinde hata var, hatta bir kaç yerde daha ama görmezden geliyoruz  ;) eline sağlık. Metalurjiden sormaya gerek yok, hocam inceden bir dokundurmuş ama alınmadım ben  ;)  ;) ,
Daire testereler ( demir kesenler) yekpare çeliktir, yani bir kısmı başka bir kısmı başka değildir ki zaten bu maliyeti çok arttıracağı için ve gereksiz bir iş olduğu için homjen bir çelik kullanılır. Kişisel görüşüm ısıl işlemle ilgili bir aksaklık olduğudur, yeniden su verme işlemi yapılabilir.
Sefa ustam bizi aydınlattığın ve hatalarımı söylediğin  için çok teşekkür ederim ilk fırsatta tekrar su verme işlemini deneyeceğim çok sağolun.
Şaban ustam, bıçaklar gayet hoş görünüyor. Model konusu tamamiyle zevk meselesi, kimine çok güzel gelen bir profil, kimisinde aynı heyecanı yaratmayabilir. Ufak hatalar için çalışmaya, özenmeye devam. Başarılar diliyorum.
Evet hocam model konusu malesef öyle daha sakin ve acele etmeden çalışmakta fayda var teşekkür ederim çok sağolun🙏

CENGaver42

• 628
  • Cengiz
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: konya
« Yanıtla #12 : 12 Temmuz 2019, 10:57:17 »
Sonucu yaz ama merak ettim.
"Ne kadar usta olursan ol acemi olacagın pek çok gün olacak."

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #13 : 20 Eylül 2019, 21:50:51 »
Uzun zaman oldu aklıma gelmişken sonucu bekleyenler için yazayım bir kez daha yağda denedim olmadı kenarda unutulmuş kanola yağı geldi aklıma hiç kullanmamıştım yağı değiştirip konalo yağında denedim sonuç başarılı oldu profil yağmı seçti yoksa eski yağ baya kirliydi ondan mı kaynaklandı bilmiyorum saygılarımla.

mehmet dülcek

• 3208
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #14 : 21 Eylül 2019, 04:16:19 »
Selamlar malzeme üzerinde kod yazmıyorsa 80crv2  olmama ihtimali de var bütün testere ler 80crv2 den yapılmıyor malesef
Bildiğim kadarıyla Yüksek hızda Demir kesen bıçaklarda suyla soğutma yapılmıyorsa bıçak kesici uçları tungsten karpit oluyor kesici kısımda tungsten karpit kulandıklarında kalan kısımlar da ne kullandıklarını araştırmak lazım

Bu arada Bıçak detayları çok güze elinize sağlık
« Son Düzenleme: 21 Eylül 2019, 04:18:54 Gönderen: mehmet dülcek »

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #15 : 21 Eylül 2019, 13:52:55 »
Selamlar malzeme üzerinde kod yazmıyorsa 80crv2  olmama ihtimali de var bütün testere ler 80crv2 den yapılmıyor malesef
Bildiğim kadarıyla Yüksek hızda Demir kesen bıçaklarda suyla soğutma yapılmıyorsa bıçak kesici uçları tungsten karpit oluyor kesici kısımda tungsten karpit kulandıklarında kalan kısımlar da ne kullandıklarını araştırmak lazım

Bu arada Bıçak detayları çok güze elinize sağlık
Herhangi bir kod yazmıyordu ustam dediğiniz gibi olmama ihtimali mevcut  sadece sertleşme sorunu vardı y onuda aştık beğenmenize sevindim çok sağolun teşekkürler 🙏

iskender

• 69
  • Meslek: kamu
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #16 : 18 Ekim 2019, 02:07:10 »
İlk bakışta profil formlar farklı geliyor ama kesinlikle çirkin değil.hatta bir süre inceleyince bu farklılık hoşa gitmeye başlıyor.Gayet başarılı olmuş sonucuna varıyorum.Alışılmışın dışında yeni ve farklı şeyleri sevdirebilmek her zaman için bir risktir ve bu riski sadece başarılı olanlar aşabilir, tebrik ederim, başarılı bir çalışma olmuş.

Vuqar aliyev

• 363
  • Meslek: Bicakci
  • Yer: Azerbaycan baku
« Yanıtla #17 : 06 Kasım 2019, 23:12:28 »
guzel yapmişsin modeli eline emeyine saglik 80crv2 celikler 840. 880 derece sicaklikda sertlesdirilir Sefa Cabuk ustamizin kendi internet sitesinde bulunmakdadir testere celiyinin osil islemi ve hakkindaki tum bilgiler bemce isil islem yaparken hataya yol vermissin celiyi tekrar 840  880 derece sicakliga getir ve kendi kendine soumaya birak ve bunu tekrar yap 840 dereceye cikarinca suyunu ver umarim isdediyini elde edersin 
🇦🇿🇦🇿Azerbaycan🇦🇿🇦🇿

Vuqar aliyev

• 363
  • Meslek: Bicakci
  • Yer: Azerbaycan baku
« Yanıtla #18 : 06 Kasım 2019, 23:14:09 »
guzel yapmişsin modeli eline emeyine saglik 80crv2 celikler 840. 880 derece sicaklikda sertlesdirilir Sefa Cabuk ustamizin kendi internet sitesinde bulunmakdadir testere celiyinin osil islemi ve hakkindaki tum bilgiler bemce isil islem yaparken hataya yol vermissin celiyi tekrar 840  880 derece sicakliga getir ve kendi kendine soumaya birak ve bunu tekrar yap 840 dereceye cikarinca suyunu ver umarim isdediyini elde edersin basarilar dileyiyle 
🇦🇿🇦🇿Azerbaycan🇦🇿🇦🇿