Bıçak Sanatı - Forum

#18 ------- Damascus Bowie

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: #18 ------- Damascus Bowie
« Yanıtla #40 : 18 Ekim 2011, 23:18:19 »
Çok çok güzel olmuş.  :)

Taşlama hattı çok fazla itibar ettiğim bir özelik değildir. Bu hat ile bağdaştırabildiğim bir işlev yok ne de olsa. Estetik olarak güzeli göz ardı edilmez ama yokluğu da yaralamaz. Bıçak taşlama hattı yokluğunda bana daha çok hitap ediyor.

Kılıf çok muntazam görünüyor. Bıçak ile birlikte iyi bir ikili olmuşlar.

Eğer ben illa bir fikir vermem gerekse - ki bıçak bu kadar güzelken susmam daha iyi tabii - saptaki pirinç ile boynuz gibi fotoğrafta yakın tonlarda görüntü veren iki malzeme arasına bir tabaka deri koyup renklerde zıtlık yaratmayı önerebilirdim.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

barbarosreis

« Yanıtla #41 : 19 Ekim 2011, 10:12:07 »
abicim çok güzel olmuş da bişi dikkatimi çekti şimdi

ilk tesimde o aradaki fazlalığı balçakla sıfır şekile gelse daha hoş olmazmıydı

ikinci resimdede burayı daha sıfır şekilde yapsaydın

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #42 : 19 Ekim 2011, 10:46:49 »
abicim çok güzel olmuş da bişi dikkatimi çekti şimdi

ilk tesimde o aradaki fazlalığı balçakla sıfır şekile gelse daha hoş olmazmıydı

ikinci resimdede burayı daha sıfır şekilde yapsaydın

Şimdi sen resimde işaretleyince gidip bıçağa tekrar baktım. Ben balçağı oraya sıfır yapmıştım. Hala da öyle ele bile gelmiyor, fakat resimde ışığın gelme açısının yardımıyla sanki boynuz balçaktan yüksek gibi duruyor.  Onun da nedeni boynuzun kendi içinde son anda ki hafif eğimi. Tabii biraz daha zımparalanıp düzeltilebilir, ama tercih ettiğim bir yöntem değil. Bu saatten sonra oraya zımpara vurulursa damas balçağın deseni gider.
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #43 : 19 Ekim 2011, 10:51:05 »
Eğer ben illa bir fikir vermem gerekse - ki bıçak bu kadar güzelken susmam daha iyi tabii - saptaki pirinç ile boynuz gibi fotoğrafta yakın tonlarda görüntü veren iki malzeme arasına bir tabaka deri koyup renklerde zıtlık yaratmayı önerebilirdim.

Hani derler ya: "Şerefsizim düşünmüştüm"  :D . Ben de öyle planlamıştım, ama amacım kırmızı spacer koymaktı bulamadım, Şampuan kutusundan denedim zımparalarken plastik yandı, güzel olmadı. Ama deri hiç aklıma gelmemişti. Harika fikir, teşekkürler.
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #44 : 20 Ekim 2011, 19:43:41 »
Deri iki tarafındaki parçanın hatalarını da örter, parçaları birbirine alıştırma uğraşından kurtarır.  ;)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben