Valla çok güzel olmuş bayıldım, süper işçilik
eşin için yapmandan ötürü de ayrıca tebrik ediyorum, ellerine kollarına sağlık.
Çok teşekkürler Sefa hocam. Beğenmenize sevindim. Gerçekten işe yarayacak ve kullanılacak şeyler yapmak beni daha çok mutlu ediyor. En azından uğraşlarım bir amaç için olmuş oluyor.
İnternetten araştırdığımda
saya, tsuka ve tsuba yapılmış bokkenler gördüm. Ben de en azından siyah renk bir ahşaptan tsuba yapmak istiyordum ama orjinaline sadık kalarak yaptım.
Eline sağlık Orkun harika şeyler yapmışsın tebrik ederim kimsenin girmediği sulara girmişsin 
Teşekkürler Yunus ustam.

5 senedir postu deldirmedim çok şükür. Şimdilik idare ediyoruz.

Eline sağlık. Çok güzel olmuş. Ancak eşiniz beğendi mi? Önemli olan bu bence. Birde ithal olanlar ile arasında kıyaslama yaptın mı?(bu sadece merak.)
Çok sağolun ustam. Aslında eşim büyük hocasının(Nebi Vural) fikrini alarak bu modele karar verdi. Kendisi biraz gelenekselci. Yani eline göre bir ölçü istemek yerine, orjinal ölçüsü ne ise kendini ona alıştırmak istiyor. İthal olanlar araştırdığım kadarıyla "White Oak" ağacından yaplıyor çoğunlukla. Benim replikasını yaptığım da aynı ağaçtandı. İthallerin hatları ve geçişleri çok keskin. Sanırım bıçak işçiğiyle sonlandırmışlar. Yani döner rende bıçaklı bir makine yada döner testere gibi prüzsüz bir aletle bitirmişler. Ben elde yaptığım için rende ve törpüden sonra zımparayla bitirmek zorunda kaldım. Sonuç olarak benimkinin hatları ve geçişleri daha oval ve yumuşak oldu. Eğer merak ederseniz orjinalinin çok detaylı fotoğrafları mevcut, paylaşabilirim.
Eşim benim yaptığımda sadece terden kayma sorunu yaşamış bir kez. Onu da üzerindeki vernik sonlandırmasına bağlıyorum. Belki orjinali gibi sade bıraksaydım daha iyi bir tutuş sağlayabilirdi ama çarpmadan dolayı deforme olmasına gönlüm el vermedi.

Zaten toplam 1 - 1,5 saatlik antremanda en fazla 15dk kullanıyorlar.
Eline sağlık Orkun usta.renkleride çok güzel durmuş
Çok teşekkürler.
Elinize sağlık, çok şık olmuşlar.
Çok teşekkürler.