Buna benzer ürünleri kullandım, victorinox'unkini bilmiyorum.
Ama içinde sabit açılı iki karbür parça olduğunu sanıyorum.
Bunlarin sıkıntısı bir bilemede çok fazla aşındırıyor, bir kaç yıl sonra bıçağın ağzında çok bariz bir kalınlaşma oluyor.
Kisacasi bence bıçağın ömrünü kısaltıyorlar.
Mutfak bıçaklarında kullanmak için masat almayı düşünüyorum. Elimdeki masat baya uğraştırıyor biraz daha agresif bir şey olsun istiyorum. Yassı masatlar sanırım biraz daha etkili. Bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir? Var mı bildiğiniz bıçağı hızlı işleyecek masat? Bu arada tabi ki çok pahalı olmaması da önemli. Saygılar...
Paslanmaz çelikler için victorinox'un pratik bıçak bileme aletini tavsiye ederim 