Bıçak Sanatı - Forum

Ahşap hakkında bir soru.

Bayram Sakarya

• **
  • 115
  • Bayram Barka
  • Meslek: Kalıpçılık Öğretmeni
  • Yer: Ankara
Ahşap hakkında bir soru.
« : 30 Haziran 2019, 15:20:42 »
Herkese merhaba.

Elimde yaklaşık 10 cm çapında ve 10 cm yüksekliğinde silindir şeklinde bir çam budağı var.
Belki lazım olur diye saklamıştım. Küçük bir bıçak yaparsan kabze için kullanırım diye niyet ettim.
Rengi ve deseni güzel ancak fazlaca reçineli. Bıçak için kullanmak uygun olurmu?
Yoksa sadece mangal tutuşturmaya çıra mı olur  :)

Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
Hayırlı günler diliyorum.
"Kem alat ile kemalat olmaz"

Ynt: Ahşap hakkında bir soru.
« Yanıtla #1 : 30 Haziran 2019, 16:31:47 »
Hocam, çam budakları çok reçineli olur, bıçak sapı için uygun bir ahşap değil ama tutuşturma için de kullanmayın derim. Çam reçinesi mide rahatsızlıklarına çok iyi gelen ve daha bir çok yararı olan bir malzeme. Siz bilirsiniz yine de ama bundan bir bardak yapsanız ( veya Kuksa) dışını iyice yakıp cilalasanız ve içini de olduğu gibi bıraksanız, her su içtiğinizde vs bu reçinenin bir kısmı vücudunuza girmiş olacak. Eskiden bu yapılan bir şeymiş ve çok makbulmüş  ;)

CENGaver42

• 628
  • Cengiz
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: konya
« Yanıtla #2 : 30 Haziran 2019, 16:52:19 »
Sefa hocamın dediği gibi çambardak denilen bir bardak var. Ayrıca çam budağı zamanla ağlama yapar kabzaya uygun olmaz kanaatimce.
"Ne kadar usta olursan ol acemi olacagın pek çok gün olacak."

Bayram Sakarya

• **
  • 115
  • Bayram Barka
« Yanıtla #3 : 30 Haziran 2019, 21:50:41 »
Hocam, çam budakları çok reçineli olur, bıçak sapı için uygun bir ahşap değil ama tutuşturma için de kullanmayın derim. Çam reçinesi mide rahatsızlıklarına çok iyi gelen ve daha bir çok yararı olan bir malzeme. Siz bilirsiniz yine de ama bundan bir bardak yapsanız ( veya Kuksa) dışını iyice yakıp cilalasanız ve içini de olduğu gibi bıraksanız, her su içtiğinizde vs bu reçinenin bir kısmı vücudunuza girmiş olacak. Eskiden bu yapılan bir şeymiş ve çok makbulmüş  ;)
Çok teşekkür ederim Sefa hocam. Bardak yapma fikrim vardı ancak çam budağından yapmak doğrusu aklıma gelmemişti.
Yarından itibaren inşaallah yapmaya başlıyacağım.
Bıçak sapı içinde şimdilik elimde olan gürgen parçalarından kullanırım.

Bayram Sakarya

• **
  • 115
  • Bayram Barka
« Yanıtla #4 : 02 Temmuz 2019, 14:43:10 »
Sefa hocamın tavsiyesi üzerine kuksa yapmaya başladım. Gerçi budak kıvrımından dolayı bir parça kırıldı ama durmak yok. Yapıştırıp kaldığım yeden devam edeceğim.